Kozacyz Kislevu

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Kozacyz Kislevu

Post autor: Kotar »

Mam pewne niejasności co do kontygentu z Kislevu, a zwłaszcza Kozaków. Otóż chcę aby czasem moje dwarfy były wspierane przez Kislev (moim Winged Lancers jako kawa i core by czasem nie zaszkodziły). Jednak mam pewne niejasności co do Kozaków
- na czym polega Steady in Ranks u nich?
- czy mogą zakładać lekkie pancerze, skoro Bojar może zakładać ciężką zbroję? :?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Stady in ranks - mogą robić stand and shoot nawet jesli przeciwnik szarżuje z mniej niż połowy zasięgu szarży... jeżeli szarżuje z odległości większej niż połowa zasięgu szarży nie mają -1 do trafienia za s&s...

co do pancerzy to nie mają żadnych ...

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

zasady można znaleźć na stronce GW - w dziale Empire bodajże

pozdr

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Powiem tak; Kislev wzbudza wiele kontrowersj i niejasności - są rózne źródła i różne właściwości jednostek tej armii - mam podręcznik do Kislevu i znalazłem ciekawą stronkę z propozycją nowej armii http://www.strefazero.net/forum/viewtop ... e6afb00a82
A poza tym najgłupszą rzeczą wg. mnie jest fakt że bojar moze mieć nawet ciężką zbroję i tarczę, a kozacy mają tylko kurtki, ktore nie są nawet lekkimi zbrojami

Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

Po prostu miałem wątpliwości co do zgodności treści podręcznika ze strefą zero :wink:

ODPOWIEDZ