Jak walczyć z Imperium?
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Jak walczyć z Imperium?
Są pytania:
- jak skutecznie załatwić imperialny czołg?
- jak walczyć z pistoliersami, którzy są niemal nieuchwytni?
Pozdro
Pozdro
Zapomniałem o rozpisce na 1500
20 hamków - 300
działo z miss fire - 125
katapulta z runą celności - 105
organki - 120
tan - 144 (ma 3 runy)
runesmith z 3 runami i bronią wielką - 144
mistrz inzynier z 2 pistoletami, bronia wielką i 2 runami - 99
20 longów - 285
10 thundów z tarczami - 175
razem 1497
Czy to jest dobra rozpiska czy powinny być jakieś korekty?

20 hamków - 300
działo z miss fire - 125
katapulta z runą celności - 105
organki - 120
tan - 144 (ma 3 runy)
runesmith z 3 runami i bronią wielką - 144
mistrz inzynier z 2 pistoletami, bronia wielką i 2 runami - 99
20 longów - 285
10 thundów z tarczami - 175
razem 1497
Czy to jest dobra rozpiska czy powinny być jakieś korekty?
Wywal master enginnera i hamki moim zdaniem są zbędni na te pkt, bo masz longów. Dołożyłbym jednych thundów. I nie pamiętam bo dawno niegrałem ale chyba 10 z tarczami nie kosztuje 175 tylko 150. Może 10 minersów? Nawet jak nic nie zrobią to jak wyjdą na tyłach to zrobią zamieszanie i ściągną na siebie ostrzał. Ja bym dał więcej maszyn - jeszcze jedną katapulte. Jak umiesz dobrze strzelać to pościągasz mu maszyny.
Benek pisze:Są pytania:
Pozdro
Ad1 prosto 1 klopa, 1 cannon 2 bolce i robisz z niego warzywo
Ad2 ustawiasz kusze z tyłu i po nich strzelasz,albo bolcem zabijasz i panikujesz
na steamtanka armata z dużym inzynierem, klopa, albo bolty...
na 1500 możesz mieć 2 klopy i armatę z inżynierem...jedna tura i po problemie...a na pistoliersów thundzi tudzież organki
to daje Tobie 3 maszyny raniące steamtanka na 2+ i walące d6 woundów
albo 6 boltów...6xd3 woundy..też jest pięknie..
na 1500 możesz mieć 2 klopy i armatę z inżynierem...jedna tura i po problemie...a na pistoliersów thundzi tudzież organki
to daje Tobie 3 maszyny raniące steamtanka na 2+ i walące d6 woundów
albo 6 boltów...6xd3 woundy..też jest pięknie..
Też bym czołga olał, na początku raczej nic ci nie zrobi.
Tak samo z high elfami mi się zdaje - znaczy grałem narazie 2 bitwy na nie krasiami i za 1 razem nie waliłem w bolce od razu i zaczęło się robić nieprzyjemnie bo straciłem 2 orgazmy i w ogóle.
W drugiej już zmądrzałem i od 1 po ripiterach katapami - po 3 turach (a ja zaczynałem) nie miał żadnego z 4 i wygrałem gładziutko bez żadnego spięcia.
Kowadło spowalniało stara na małej skutecznie (wbiło też ranę na lordzie i 2 na smoku przez tam 5 tur) + 2 bolce z S7 też go trochę nekały.
Wszystko pięknie generalnie.
Puenta taka, że trzeba walić w armaty a nie w czołgi:)
W drugiej już zmądrzałem i od 1 po ripiterach katapami - po 3 turach (a ja zaczynałem) nie miał żadnego z 4 i wygrałem gładziutko bez żadnego spięcia.
Kowadło spowalniało stara na małej skutecznie (wbiło też ranę na lordzie i 2 na smoku przez tam 5 tur) + 2 bolce z S7 też go trochę nekały.
Wszystko pięknie generalnie.
Puenta taka, że trzeba walić w armaty a nie w czołgi:)
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
nie ma takiej rzeczy w tej grze której by nie zatrzymał oddział 20 hammerersów z FCG, rune of courage i BSB w pobliżu... 

Albo z tym Bsb w srodku lub nawet lordem... 

Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Tak należy wysatwić strzelanie i klocuszek... problem tylko wtedy gdy on ma 3 działa z inżynierami i zaczyna pierwszy
Ostatnim razem miałem taką właśnie sytuacje
do mojej tury z maszyn zostały tylko organki i to szczęśliwie bo zostały na 1(bitwa na 1500, w pierwszej turze 4 strzały z dział
)
Ostatnim razem miałem taką właśnie sytuacje
do mojej tury z maszyn zostały tylko organki i to szczęśliwie bo zostały na 1(bitwa na 1500, w pierwszej turze 4 strzały z dział