Sznury, liny itd...

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Sznury, liny itd...

Post autor: Reyki »

Jakich kolorów uzywacie przy malowaniu lin i sznurów.

Ja mam z tym problem, zwłaszcza jak model jest w brązowej tonacji.
Mam teraz zgryz bo model jest murzynem i biega w brązowych ciuszkach a do tego ma sporo pasków skórzanych i zwój liny.
Ciuszki pomalowałem, skórzane pasy też.
Ale nie mam pomysłu jak pomalować linę by nie wyglądała jak pasy(klory snakebite i rozjaśniony mieszanką sneaka z bleachedem).

Jakies rady?

Temat chyba się przyda.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

Ja tam zawsze kłade jako bazowy to schored brown i dodaje coraz więcej blechain bone :P

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

A próbowałeś mieszać traccota + scored brown+ kapka białego (nie pamiętam dokładnie nazw farbek) :) ?
I dalej byś dodawał więcej białego, choć w sumie zamiast białego można by dać blechain bone.
To tylko moja propozycja.
Pozdro.... :)

Skinek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Skinek »

Hmm, no to może coś w stylu: Desert Yellow (mieszany ewentualnie z brązem) a dalej to do Deserta dodawany Bubonic Brown ?

Awatar użytkownika
Holgin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Holgin »

można tez zrobić szary sznur, ja robie tak, ze maluje codex greyem, black ink i potem jeszcze raz wystąjace powierzchnie codex grayem, nie wygląda źle. w zależności jakim jesteś malarzem możesz dać trochę więcej cieniowania :)

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

A może dobrze by wyglądały od deserta przez komando khaki do bleached bone?? Były by takie fajne, jasne...

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Kazdy zestaw jest dobry byleby nie zrobic lin zbyt jaskrawych, bo odciagna wzrok od reszty figurki, tym bardziej jesli jest zrobiona w ciemych kolorach.
Ja ze swojej strony propnuje graveyard earth i kommando khaki

ODPOWIEDZ