Dark elfy na 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dark elfy na 2250

Post autor: Młody »

Wbrewpozoromdasiętymgrać 2250 Pts - Dark Elves Army

1 High Sorceress @ 545 Pts
General; Magic Level 4
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Soul Stone[25]
1 Manticore @ [190] Pts

1 * Beastmaster @ 267 Pts
Lance; Light Armour; Sea Dragon Cloak
Seal of Ghrond [25]
1 Manticore @ [190] Pts

1 Sorceress @ 187 Pts
Dark Steed;Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Darkstar Cloak [20]

4 Reaper Bolt Thrower @ 400 Pts

7 Mengil Manhide's Manflayers @ 306 Pts

5 Harpies @ 65 Pts

1 Cold One Chariot @ 97 Pts
Spear

1 Cold One Chariot @ 97 Pts
Spear

5 Dark Riders @ 90 Pts

5 Dark Riders @ 97 Pts
Muzyk

5 Dark Riders @ 97 Pts
Muzyk

Casting Pool: 9

Dispel Pool: 6

Models in Army: 46

Total Army Cost: 2246

Oceniać, dzisiaj udało mi się zmasakrować tym plewem niemagiczne wampiry ;). Jakoś daje radę nawet , fajnie się tym gra :p
Ostatnio zmieniony 28 gru 2006, o 19:41 przez Młody, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Jak dla mnie, to dwie sprawy:

Magiczkę bardzo łatwo zdjąć na mantysi, a i sam potwór nie jest wcale dobry. Preferowałbym pegaza.

Następnie za mało masz Manflayerów. W całej sprawie najdroższy jest mengil i command, już lepiej dodać parę następnych najemników.

Poza tym fajne :)

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Mantysia jest potrzebna. Drugi terror i latające US 5 robi. Pozatym wytłumacz mi dlaczego pegaz w takiej armii spowoduje że ona trudniej zejdzie ?? Przeciez nie mam gdzie jej chować ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Bo pegaz nie jest Large Targetem. Przynajmniej tak mi się zdaje, że ktoś będzie ją miał trudniej zestrzelić :)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Azatem mój Młody padawanie.

Mantykora jako czarodziejki wierzchowiec jest dosyc niecodziennym pomysłem jakkolwiek inspirującym to trzeba się na nim też ciut nagłówkować jak własciwie użyć. Trzeba ci wiedzieć iż pegaza trudniej odhaczyć ponieważ nie jest large targetem, dodatkowo miejsce magiczki raczej nie znajduje się w walce wręcz a do tego jest stworzona mantykora dlategoż zamiast magiczki byłby na miejscu highborn. Jakkolwiek jakbyś upierał się przy magiczce to zalecam brać pegaza. Sprawa kolejna posiadasz 4 zwojów rozproszenia co jest lekką paranoją. Widzisz na 2,25k wystarczy 2 góra 3 jak się niepewnie czujesz w fazie magii, masz tez na zbyciu seal przecierz. Manflayersów w liczbie 10 się opłaca brać najlepiej jak sądze są drodzy ale 10 dużo więcej uczyni niż 7 a nie jest to taki wielki wydatek znowu dopłacając te 60 pn czy ile tam.
Armia złożona jest na moje oko w sposób próbując brać najsilniejsze jednostki tylko jednak trzeba ci wiedzieć że najsilniejsze jednostki jak się weźmie nie znaczy ze będą współgrać- jak widzisz masz bardzo mało modeli na tyle punktów i chaosowi liczebnoscią możesz prawie dorównywać teraz. Web of shadows pamiętaj działa tylko raz i tylko na jeden model zatem nawet użycie go nie jest specjalnie efektywne
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

"Nie ucz ojca dzieci robić "
Da się tą armią grać. Po co mi pegaz ??. Taka Mantysia szachuje połowę armii jak wleci na dupę. 2 robią naprawdę co chcą. Wiadomo że na defens takie mantikory nie wylecą. Ale na ofens ładnie działają.
No i najwazniejsze. Ta armia nie ma być mocna ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

wg mnie 4 scrolle to nie jest przesada. A co do rozpiski to całkiem ciekawa. Dzis dostałem od niej w dupe. m. in. dlatego bo nie miałem czym zdjać tych manticorów a pozatym grałem na full ofens.

Tak szczerze powiem to może i dostałem w dupe od tej rozpy ale na turnieje średnio nią grać. Innymi słowy jak trafisz na defens to masz przesrane.

Ja bym rzeczywiście jak ktoś już tam mówił brał sorcererke na pegazie bo chowasz sie za górką a i tak rzucisz tego swojego drain life''a i wyssanie życia z deatha ale to z kolei psuje całą koncepcje armii bo 1 mantysi się nie opłaca więc jak tam chcesz:d

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Plew :D Powaznie. Moze da sie tym grac - ale nie na wszystko ;)
Jakoś tak nie widze tego w bitwie z ostro strzelajacymi kraskami ;)

Pozdro

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

A czy mangile nie są czasem rare'm .Bo jak tak ,to sie w slotach nie miescisz :wink: .

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Mengile dla armii dark elfów i czystych DOW są akurat specjalem
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Konkretne. Ale musisz się modlić, by przeciwnik Ci nie dał strony bez lasów.
A 4 scrolle przy tak delikatnej armii to dobry wybór. Kiepski jest soulstone - weź dodatkowy czar, zamiast bać się miscasta.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jankiel pisze:Konkretne. Ale musisz się modlić, by przeciwnik Ci nie dał strony bez lasów.
A 4 scrolle przy tak delikatnej armii to dobry wybór. Kiepski jest soulstone - weź dodatkowy czar, zamiast bać się miscasta.
Co do lasów. Jezeli to ja wybieram stronę, wybiorę las albo obelisk który mnie interesuje. Jezeli zaczynam , pod ten teren za którym mam się chowac dolatuję. ;) No chyba ze trafiam na wyjątkowo niepasujący stół ;)
Co do tego soulstona to sie pomyśli. W sumie zawsze taki miscast moze mi gre popsuc i to bardzo ;). A 5 czarów nie wiem czy jest aż takie konieczne. Wiadomo, zwiększa się szansa wylosowania tego najlepszego, ale przy 4 i tak mam na ogół 2 które są przydatne:)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

"A 5 czarów nie wiem czy jest aż takie konieczne"

Obyś się nie zdziwił :) Dużo większa jest szansa na kiepskie czary, niż na kiepskiego miscasta.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Magia akurat nie ma tutaj zbyt wiele robić, tylko wspierać. Tzn. nie wiem co ma wspierać ale ma ;), może wspierać na duchu.Mi bardziej chodzi o to żeby przeżywała armia, niż masakrowała :) Wraz z dniem dzisiejszym zaczynam się do końca sezonu bawić rozpiskami na lokalach także nie będą one do końca poważne :D.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Młody pisze:Wraz z dniem dzisiejszym zaczynam się do końca sezonu bawić rozpiskami na lokalach także nie będą one do końca poważne :D.
czyli umowa stoi mlody ;) ja gram ogrami, ty DE :twisted:

(co prawda ja mam tylko 99 z lokali... ale jeszcze jakis challenger sie posedziuje ;) ) :wink:

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

thurion pisze:czyli umowa stoi mlody ;) ja gram ogrami, ty DE :twisted:
No chyba że uzbieram te Tk no to wtedy zaczne już nimi trochę poważniej ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

banda perwertów turniejowych

:wink: :wink: :wink:

a tak wogóle to wiecej mengili :wink:

Awatar użytkownika
Marios
Mudżahedin

Post autor: Marios »

Fajna rozpa. Niektóe armie po prostu nie mają jak złapać punktów na czymś takim. No, ale na niektóre to po prostu nie wychyli nosa z lasu.
Osobiście nie lubię takich armii bez poważnego "pierdzielnięcia", ale rozpa ciekawa i chętnie zobaczyłbym na turniejach więcej tego typu eksperymentów.

Awatar użytkownika
Kowal
Mudżahedin

Post autor: Kowal »

Fajna rozpiska Młody :P . Niestety jest coś takiego jak kowadlo walące runy po drogich mengilach albo dużej magiczce. Znając twoje szczęście, to ono pewnie wybuchnie :wink: , co nie zmienia faktu, że z dwarfami i paroma innymi armiami raczej nie pograsz. Ale nie o to Ci chyba chodzi :D

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

5c czarow zdecydowanie, (i tak nie trafiam akurat potrzebnego jednak raz zdazylo mi sie trafic wszystkie slabe)

nastepnie LT na sorcke niefajny-pegaz idealnie moze sie schowac za mantysie np, odzial, itp
LT siem nie da

2terror jasne ale moze nie za taka cene

IMO rozpa grywalna, gracz dobry nie musi miec najbardziej minimaxowanej rozpy aby wygrywac :)

ODPOWIEDZ