Ork Kommando - WIP
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Ork Kommando - WIP
Witam,
Przedstawiam moją 3 figurkę, co prawda jeszcze nie skończona, podstawkę trzeba zrobić, troszkę rozjaśnień na plecaku, butki trochę rozjaśnić krawędzie, czaszkę na karabinie, ale chciałbym poznać waszą opinię, na temat mojej dotychczasowej pracy i dopytać się jakimi kolorami zrobić podstawkę imitującą piasek pustynny?
Przedstawiam moją 3 figurkę, co prawda jeszcze nie skończona, podstawkę trzeba zrobić, troszkę rozjaśnień na plecaku, butki trochę rozjaśnić krawędzie, czaszkę na karabinie, ale chciałbym poznać waszą opinię, na temat mojej dotychczasowej pracy i dopytać się jakimi kolorami zrobić podstawkę imitującą piasek pustynny?
- GraveDigger
- Chuck Norris
ogolnie fajny tylko skora troche za malo rozjasnieona i ta kremowo niebieska kratka troche ni pasuje, co do piasku to mysle ze snakebite leather na podklad potem blached bone i na koniec rozjasnic troche bialym, nigdy nie robilem takich podstawek wiec moze ktos bedzie mial leprzy pomysl, ale wydaje mi sie ze takie kolory by pasowaly
Bardzo fajna figurka! Idzie Ci coraz lepiej.
Mnie się skóra podoba, ale ta kraciasta koszulka rzeczywiście troche odstawj od reszty modelu, może gdybyś ja odrobinę przybrudził wpasowała by się lepiej w klimat orkowego komandosa
Co do podstawki proponuje wyjść od snakebit, potem zmieszać go z żółcią, np. sunburst i rozjaćniać taką mieszankę bielą do zadowalającego Cie koloru. 5-6 warstw powinno wystarczyć
Pozdrawaim K.
Mnie się skóra podoba, ale ta kraciasta koszulka rzeczywiście troche odstawj od reszty modelu, może gdybyś ja odrobinę przybrudził wpasowała by się lepiej w klimat orkowego komandosa
Co do podstawki proponuje wyjść od snakebit, potem zmieszać go z żółcią, np. sunburst i rozjaćniać taką mieszankę bielą do zadowalającego Cie koloru. 5-6 warstw powinno wystarczyć
Pozdrawaim K.
Kratka wyszła Ci bardzo pożądnie - równo i schludnie, ja bym ją zostawił w takim kolorze jaki jest i jedynie połozył bym na rekawkach ze 2 -3 warstwy laserunku żeby ją nieco zblaknąć.
Ogólnie wyszedł Ci kawał pożądnego orkasa - tak trzymaj!
Ogólnie wyszedł Ci kawał pożądnego orkasa - tak trzymaj!
- GraveDigger
- Chuck Norris
ja osobiscie kratke jak juz to widzialbym bialo czarna, troche brudu to dobry pomysl
W 100% popieram, w życiu nie pomyślałbym że jest to twoja 3 figurka w życiu. Co do tej kratki- mi tam się podoba i jakoś wybitnie nie odstaje od reszty. Jeszcze raz gratulacje za takiego fajnego orkaLunn pisze:Trzeci figs? Goddamit, on sam w sobie jest ładnie pomalowany . Gratuluję talentu
Jak na trzecią figurkę to super
Można by tutaj parę rzeczy dopracować, żeby wszystko wyglądało extra, ale to pewnie będzie w 4 figurce (troszkę wyciągnąć skórę, lekko pocieniować kratkę... )
Co do piasku - przyklej go wikolem, potem jako bazowy snakebite leather i suchym pędzlem: desert yellow, bubonic brown, bleached bone i na koniec leciuteńco skull white - przynajmniej ja tak robię
Można by tutaj parę rzeczy dopracować, żeby wszystko wyglądało extra, ale to pewnie będzie w 4 figurce (troszkę wyciągnąć skórę, lekko pocieniować kratkę... )
Co do piasku - przyklej go wikolem, potem jako bazowy snakebite leather i suchym pędzlem: desert yellow, bubonic brown, bleached bone i na koniec leciuteńco skull white - przynajmniej ja tak robię