Scorpiony i swarmy

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Scorpiony i swarmy

Post autor: Szymek »

Czy scorpion/swarm, bądź jakaś inna jednostka może zaszarżować maszynke jeżeli ją widzi, ale nie może się dostawić całą podstawką? I co się dzieje jeżeli scorpion/swarm wykopie się na jakimś klocku, czy musi na niego szarżować?

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

1 - Może. Jak każda jednostka w WFB.
2 - Tak. Patrz zasady TT w AB Skavenów (str 19) i TK.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

JJ myślę że w pkt. 1 chodziło pytającemu o szczelinki strzeleckie np. wtedy oczywiście nie można szarżować bo np. podstawka scorpa nie wchodzi między 2 krasnoludzkie regimenty ;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Daro pisze:JJ myślę że w pkt. 1 chodziło pytającemu o szczelinki strzeleckie np. wtedy oczywiście nie można szarżować bo np. podstawka scorpa nie wchodzi między 2 krasnoludzkie regimenty ;)
Szefie, nie wiem o co chodziło pytającemu, wiem o co się spytał;
Szymek pisze:Czy scorpion/swarm, bądź jakaś inna jednostka może zaszarżować maszynke jeżeli ją widzi, ale nie może się dostawić całą podstawką?
Może oczywiście inaczej sformułować pytanie.

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

Tak. Chodzi mi o to co napisał Daro, ale chyba w miare jasno to sformułowałem- tak myśle.

"JJ myślę że w pkt. 1 chodziło pytającemu o szczelinki strzeleckie np. wtedy oczywiście nie można szarżować bo np. podstawka scorpa nie wchodzi między 2 krasnoludzkie regimenty"- o to mi chodziło, co zresztą napisałem w 1 poście.
Prosze o odpowiedź. Pozdr

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Cóż domyślanie się to jedna sprawa, drugą jest precyzyjność pytania...

Jeżeli nie masz ,,fizycznej" możliwości dojścia do maszyny, bo dwa oddziały blokują ci drogę w ten sposób, że twoja podstawka się nie zmieści przez tę ,,szczelinę" to szarża nie jest możliwa.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Tak jest jak przedmówca pisze :twisted: :? :? :? :? :) :) :) :lol2:
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Jeśli dotknie - szarża dochodzi.
NIE musi "dostawić sie całą podstawką", żeby szarża była udana.
Mam nadzieję, że jasne.

Zablokowany