Scorpiony i swarmy
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Scorpiony i swarmy
Czy scorpion/swarm, bądź jakaś inna jednostka może zaszarżować maszynke jeżeli ją widzi, ale nie może się dostawić całą podstawką? I co się dzieje jeżeli scorpion/swarm wykopie się na jakimś klocku, czy musi na niego szarżować?
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
1 - Może. Jak każda jednostka w WFB.
2 - Tak. Patrz zasady TT w AB Skavenów (str 19) i TK.
2 - Tak. Patrz zasady TT w AB Skavenów (str 19) i TK.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Szefie, nie wiem o co chodziło pytającemu, wiem o co się spytał;Daro pisze:JJ myślę że w pkt. 1 chodziło pytającemu o szczelinki strzeleckie np. wtedy oczywiście nie można szarżować bo np. podstawka scorpa nie wchodzi między 2 krasnoludzkie regimenty
Może oczywiście inaczej sformułować pytanie.Szymek pisze:Czy scorpion/swarm, bądź jakaś inna jednostka może zaszarżować maszynke jeżeli ją widzi, ale nie może się dostawić całą podstawką?
Tak. Chodzi mi o to co napisał Daro, ale chyba w miare jasno to sformułowałem- tak myśle.
"JJ myślę że w pkt. 1 chodziło pytającemu o szczelinki strzeleckie np. wtedy oczywiście nie można szarżować bo np. podstawka scorpa nie wchodzi między 2 krasnoludzkie regimenty"- o to mi chodziło, co zresztą napisałem w 1 poście.
Prosze o odpowiedź. Pozdr
"JJ myślę że w pkt. 1 chodziło pytającemu o szczelinki strzeleckie np. wtedy oczywiście nie można szarżować bo np. podstawka scorpa nie wchodzi między 2 krasnoludzkie regimenty"- o to mi chodziło, co zresztą napisałem w 1 poście.
Prosze o odpowiedź. Pozdr
Cóż domyślanie się to jedna sprawa, drugą jest precyzyjność pytania...
Jeżeli nie masz ,,fizycznej" możliwości dojścia do maszyny, bo dwa oddziały blokują ci drogę w ten sposób, że twoja podstawka się nie zmieści przez tę ,,szczelinę" to szarża nie jest możliwa.
Jeżeli nie masz ,,fizycznej" możliwości dojścia do maszyny, bo dwa oddziały blokują ci drogę w ten sposób, że twoja podstawka się nie zmieści przez tę ,,szczelinę" to szarża nie jest możliwa.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Jeśli dotknie - szarża dochodzi.
NIE musi "dostawić sie całą podstawką", żeby szarża była udana.
Mam nadzieję, że jasne.
NIE musi "dostawić sie całą podstawką", żeby szarża była udana.
Mam nadzieję, że jasne.