2250 HoCh

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Piotr3K
Kretozord

2250 HoCh

Post autor: Piotr3K »

Chaos Lord @636
-undiv, general, chaos dragon, flail, shield, gaze of the gods, armour of damnation
Exalted Champion of Khorne @202
-juggernaut, ench.shield, flail
Bray Shaman @135
-2xds
4x Knights of Khorne @177
4x Knights of Khorne @177
Chariot @120
-undiv
6x Warhounds @36
5x Warhounds @30
5x Warhounds @30
3x Screamers @99
6x Furie @90
3x Minotaury @138
-undiv. gw
3x Dragon Ogry @237
-l.armour, gw
2x Fiend of Slaanesh @150

Total:2247
Cast:3
Dispel:6
Models:48

Takie coś jest ok? Myślałem żeby wcisnąć jeszcze jakoś chariot beastmeński, bo 1 slot special jest wolny, ale nie ma skąd pktów wziąść chyba.
Jeszcze nie grałem tym, więc sam nie mam z tym żadnych doświadczeń, ale taką rospiska przewodnią musze mieć, żeby wiedzieć do czego dążyć kupując nowe figsy :P

EDIT:Zauważyłem błąd- że warhoundsy się nie liczą do min. corów więc trzeba wziąśc chariot mortalowy. Poprawiona wersja rospiski wyżej ;)

Awatar użytkownika
wingz
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: wingz »

nie masz zadnego pozadnego kloca..

na 2 kafle powinienes miec ze 3 x 5 knightow, nie upieraj sie przy jaggernaucie ani marku khorna na knightach koniecznie, wyrzuc jedne psy, spawny i dorzuc jeszcze jedna 4 khornowcow, albo 5 zwyklakow z fcg. 4 knightow nie przepchniesz kloca piechoty. pozdro

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Ja prawie nigdy nie wystawiam 3x knightów i nie narzekam generalnie ;)

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

szczerze mowiac wiecej rycerzy wystawiam na mniejsze punkty. a do smoka dwie piatki starcza

Awatar użytkownika
wingz
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: wingz »

2 piątki z fcg są ok, do smoczusia. zgodze sie. a 4 khornikow to straszak

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

4 khorników samych może jakiegoś większego klocka nie przepchnie.. ale jak będzie wśród nich exalt khorna na juggernaucie to chyba powinni.
Poza tym myślę że dużo takich porządnych klocków nikt nie wystawi na 2250.
Zresztą imo np. minosy + chariot, albo ogólnie, każdy z tych lepszych unitów ze wsparciem powinien rozwalać duużo ;)
A jakbym miał jeszcze 5 knightów wrzucić to bym musiał mocno reszte obciąć :evil:
nie upieraj sie przy jaggernaucie ani marku khorna na knightach koniecznie,
Ale jugger jest super, tak samo jak marka khorna na knightach- po statach wygląda super, to wszystko, tylko nie wiem czy w praktyce to mi to nie zostanie od razu odstrzelone.

ODPOWIEDZ