Drain magic na TK
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Drain magic na TK
Czy Drain Magic z High Magic działa na Tomb Kingów? Teoretycznie mógłby, wtedy inkantacje wchodziły by już z określonym power levelem
Wolę się upewnić.

Normalnie inkantacje wchodzą zawsze, nawet jak dwie jedynki sobie wyrzucimy. Drain Magic podnosi poziom czarów o 3, dlatego pytam się, czy to działą na TK. Wtedy musieliby rzucić 3 lub więcej aby weszła inkantacja.
Cytat z army booka: "Items which modify the Power Level of spell rolls do affect Incantations (such as the High Elf Drain Magic, or the magic item, Amulet of the Purifying Flame)"
Dlaczego, więc mówicie, że nie działa?
Cytat z army booka: "Items which modify the Power Level of spell rolls do affect Incantations (such as the High Elf Drain Magic, or the magic item, Amulet of the Purifying Flame)"
Dlaczego, więc mówicie, że nie działa?
Ostatnio zmieniony 3 lut 2008, o 22:48 przez Duinhir, łącznie zmieniany 1 raz.
tak dzialaksuM pisze:Nie, nie działa.

ewidentnie jest napisane, ze jesli cos wplywa na wynik rzutu to wplywa tez na inkantacje
Tak wiec lizardmenski drain magic dziala na liczki spokojnie (na kinga/pinca juz nie bo inkantacji oni nie rzucaja)
jesli chodzi o helficki to dziala zupelnie tak samo jak na inne boundspelle.
Jak nie rzucają? Oczywiście, że rzucają tylko okrojoną wersję.(na kinga/pinca juz nie bo inkantacji oni nie rzucaja)
Cytat z podręcznika: "A Tomb King may cast two Incantations ..."tak nie rzucaja... nie sa magami wiec nie moga rzucac inkantacji.
Natomiast Tomb Prince może jedną.
Gdybym był pewny co do drain magica to bym nie pytał, dlatego pytam kogoś kto może wie, a nie rzuca hasłami w stylu "na pewno ,bo tak"
Inkantacje zawsze wchodza bo nie mają power levela, ale dzięki drain magic, power level się podnosi z zera do trzech ---> to jest moja hipoteza, którą chciałem skonsultować.
juz nic nie rozumiem. namieszaliscie mi w glowie.
Shino, jako gracz TK, wez mi wytlumacz.
rzucam Drain Magic - potem Ty rzucasz w swojej turze inkantacje - jaki wpływ ma na nie Drain?
podnosi ich wartosc o 3 (czyli dodaje 3 do tego co na kosciach)? czy co?
rzucam Drain Magic - potem Ty rzucasz w swojej turze inkantacje - jaki wpływ ma na nie Drain?

W tym jest sęk, bo napisane jest, że : "The casting values of all spells are rised by 3..." Pytanie czy "all spells" to też bound itemy, bo inkantacje są liczone jak boundy, i właśnie dlatego zakładałem ten temat, bo to jest bardzo ważne, jak będę grał TK lub przeciwko nima podbija bound spele????

Działą tak, że jak czar wchodzi na 5+ to po drain magic wchodzi na 8+ (nie mówię o TK)rzucam Drain Magic - potem Ty rzucasz w swojej turze inkantacje - jaki wpływ ma na nie Drain?
podnosi ich wartosc o 3 (czyli dodaje 3 do tego co na kosciach)? czy co? Smile
juz ci tlumacze:Asassello pisze:juz nic nie rozumiem. namieszaliscie mi w glowie.
inkantacje wychodza zawsze wiec teoretycznie drain helficki nie ma wplywu na nich. Drain owszem ma wplyw ale tlyko star helficki i lizardmenski.
Ten drain nie ma zadnego wplywu na bound spelle a za specyficzna wersje takich uchodza inkantacje.
@duihnir tk/tp nie ma inkantacji. Ma specialna zasade My will be done. Stad tez zzwyczaj rzeczy wplywajace na czary nie beda wplywac na my will be done

dzieki, ale chodziło mi bardziej o to o czym Shino napisał. Sam gram HEDuinhir pisze:Działą tak, że jak czar wchodzi na 5+ to po drain magic wchodzi na 8+ (nie mówię o TK)rzucam Drain Magic - potem Ty rzucasz w swojej turze inkantacje - jaki wpływ ma na nie Drain?
podnosi ich wartosc o 3 (czyli dodaje 3 do tego co na kosciach)? czy co? Smile

Dla mnie juz wszystko jasne.
Drain nie działa na boundy - one nie maja casting value tylko power level

pozdrawiam

Sprawa wyjaśniona. Dzięki Shino.
Temat można zamknąć, chyba, że ktoś ma jeszcze coś do dodania
Temat można zamknąć, chyba, że ktoś ma jeszcze coś do dodania