Przymierzanie, klejenie...

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sojowy
"Nie jestem powergamerem"

Przymierzanie, klejenie...

Post autor: sojowy »

Pytanie me jest takie. Co robicie, jak metalowego jeźdźca pomalujecie, aż tu nagle do konia nie pasuje? Jest jakaś metoda na szersze rozchylenie ud bez niszczenia farby?
Jak go próbowałem tam przygsować, to mi się cały rozpadł na części wtórne... :)

Mort

Post autor: Mort »

Ja zawsze wycinam boki konikowi..i jak się zrobi pusta przestrzeń to już odrazu no problem...tyle że trzeba uważać żeby za bardzo nie pociąć żeby nie mieć potem dwóch koników ;]

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

mierz przed malowaniem 8-0

Awatar użytkownika
sojowy

Mierzyłem, mierzyłem przed malowaniem. Nibas się przyznał, ze go mi potem zginał.
Z tym wycinaniem boków konia to ciekawy patent.

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Jeżeli mamy jeźdźca o metalowych nogach np. chaos knight i niepasuje pod konia to wsadzam mu między nogi kombinerki i rozszerzam je :) Nie wiem jak z pomalowanymi modelami, możliwe, że farba popęka.
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

Awatar użytkownika
sojowy

Motyl pisze:Jeżeli mamy jeźdźca o metalowych nogach np. chaos knight i niepasuje pod konia to wsadzam mu między nogi kombinerki i rozszerzam je :) Nie wiem jak z pomalowanymi modelami, możliwe, że farba popęka.
Z niepomalowanymi jak najbardziej działa, chcę właśnie uniknąć pękania farby, ale dzięki.

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Post autor: Chodak »

A nie dasz rady mu troche nóg rozgiąć? Przeciez farba ci nie odpadnie. Jesli nawet to masz to schowane i tego nie widac. Ale watpie ze cos sie stanie z farba :)

Awatar użytkownika
sojowy

Chodzi mi o zewnętrze jego nóg. Jeśli zmieni trochę się kształt, to może poodpryskiwać, a po samym akcie klejenia musiałem go poprawiać. Wolę nie ryzykować...

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Post autor: Chodak »

Jak je troche rozegniesz to nic sie nie stanie...

Awatar użytkownika
sojowy

Może i spróbuje... Boję się jednak o dobre kilka warstw rozjaśnień białego i czerwonego, o jasne, piękniutkie butki, siodełko, strzemiona... :(

ODPOWIEDZ