smerfne hity II libarbian terminator skonczony [6.05.08]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

smerfne hity II libarbian terminator skonczony [6.05.08]

Post autor: Siasek »

moja pierwsza praca dla hellfire studio ;) wip. kurczaki, niestety chyba sporo traci na fotkach :( no nie umiem ich dobrze robic. po jednym dniu roboto wyglada tak:
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 6 maja 2008, o 22:00 przez Siasek, łącznie zmieniany 9 razy.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

to nmm czy metaliki? super robota jak na razie...jezeli mowisz ze fota duzo zabiera to w realu musi urywac glowe ;)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

to NNM ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Twarz wyglada super , pancerz tez bardzo ladnie , zloty nmm na pancerzu fatalnie...

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

Bardzo dobry, Twarz moze jest troche zbyt "agresywnie " pomalowana. Jestem wlasnie w trakcie malowania tego samego modelu :) i tam na policzkach nie ma chyba az takiego zaglebienia zeby zostawiac tam az tyle cienia. Ale powiem szczerze ze taki bardziej pomarszczony jest swietny ;]

Pozdro

Skinek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Skinek »

Bardzo fajna twarz i genialna zbroja. Qrcze chciałbym umieć takie płynne przejścia robić :( Co do NMM... to fakt jak dla mnie troszeczkę za ciemny jest. Ogólnie bardzo dobra praca. Powodzenia w dalszej pracy :wink:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

noo... szykuje się naprawdę mocna praca :) brawo :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

nmm dziwny troche malo staranny w niektorych miejscach, fajny pomysl z blikami ale poprawilbym je. twarz fajna ale jakos dziwnie rozjasnienia namalowales albo ja mam takie wrazenie. niby ma duzo szczegolow ale wydaje mi sie ze jest za mało wyrazista. moze zarost poprawi sytuacje?:) to co mnie najbardziej uderza to bardzo grube krawędziowanie które mi się nie podoba;) generalnie bedzie fajna praca

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Podobaja mi sie glebokie cienie na pancerzu - nadaja glebi i odblask jest cieki temu bardziej wyrazisty.

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

maszynka do gwalcenia ma 666 spostow ;)

no na NNMie chcialem nadac taki polysk, jakby baaaardzo wypolerowanego złota. na SE-NNM za malo (przynajmniej jak dla mnie jeszcze) bylo miejsca, wiec postanowalem to pomalowac takim sposobem jak sie mniej wiecej maluje gemy. dlatego to moze wygladac dziwnie. ale ja tam jestem raczej zadowolony.

co do twarzy... zastanawiam sie nad przemalunkiem. jak na nia dluzej patrze to troche te ciebie mi sie wydaja zbyt glebokie. wogle jakimis strasznie dziwnymi kolorami malowalem. zaczynalem praktycznie od ciemnego szarego... :?

nacerz chce lekko stopowac (ten sam odblask bialy) bo za ostry jest troche ;)

ogolnie mysle ze jestem raczej na dobrej drodze do tego zeby moj libarian wygladal przynajmniej przyzwoicie ;)

pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
TomaszT
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: TomaszT »

Twarz i niebieskie elementy pancerza super. Reszta albo tyle traci na zdjęciach albo wymaga wyrównania do jakości malowania reszty. Zmień w aparacie ustawienia ISO, bo chyba masz ustawiona dosyć wysoką wartość a to jeden z głównych powodów ziarna. Dodałbym też jeszcze trochę lepszego oświetlenia, bo zdjęcia są trochę za ciemne.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

ładnie sie zapowiada:)
rozjaśnenia na krawędziach pancerza jak sam zauważyłes są ciut za ostre, na twarzy jakaś dziwna szrama rzeczywiście (ale kolorystyka mi się podoba nawet), a a nmm wydaje mi się że głównym problemem są za duże blinki trochę niezbyt dobrze do tego rozmieszczone.
czekam na kolejne postępy, powinno wyjśc fajnie:)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

cos tam domalowalem. nnm moze troche traci nie wiem. w kazdym badz razie mysle ze wyglada ładnie ;) jak skoncze to moze postawie figurke na tydzien u Fabera. troche pomalowalem. oto jak wyglada teraz ;)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

krawedzie ciagle straszne;) pancerz fajny choc na 1 fotkach wygladal lepiej bo wygladal na mocniej cieniowany. ale ogolnie mi sie bardzo podoba;)

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

A dla mnie tak pomalowane figurki dają czadu :wink: są po prostu przyjemne w patrzeniu
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Dwalthrim
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Dwalthrim »

Dzobre Siasiek, zapowiada sie kozacki terminator! Bierz sie do roboty i kończ Waść :P
Obrazek

"JAH RASTAFARAI-SIGMAR HELDENHAMMER EMPEROR I!!!"

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

zastanawia mnie czemu taki dobry "malarz" używa czarnego podkładu?? ja (maluje przeciętnie) zaczynam powoli sie przekonywać że na czarnym źle wychodzą kolory... :P

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

oczopek to raczej kwestia gustu znam dobrych malarzy ktorzy malują na czarnym nie dlatego ze sa na tyle slabi ze nie rozumieja bialego podkladu;) poza tym bialy wymaga wiecej starannosci a siasiek ma z tym problemy;)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Czemu czarny podklad ma byc gorszy od bialego czy szarego? Wedlug mnie moze malowac nawet na pomaranczowym jesli mu sie podoba. Po to mamy wybor, zeby moc go dokonac. Ja czarnego podkladu uzwam zawsze kiedy maluje figurke, ktora w efekcie ma byc mroczna. Bialego uzywam do weselszych albo kiedy mam taki kaprys. Robie to bardziej z przyzwyczajenia niz jakis wiekszych roznic, ktore widac by bylo po skonczonej robocie. W pewnym momencie kolor podkladu przestaje miec znaczenie.

Nawiasem mowiac, na czarnym sie latwiej cieniuje, a bialego napewno bym nie uzyl do figurki, nad ktora nie mam zamiaru spedzic wiecej niz 4 godziny.

Wrcajac do tematu: podoba mi sie kolor jego tabard.

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

maluje na czarnym bo taki mam :P kiedys malowalem na bialym i nie czulem jakiejs szczegolnej roznicy.
owszem uzywam bialego, ale do figurek ktore maja byc jasne na koniec (np. Galadriela itp.) a ze ja maluje raczej w hmm... "ciemniejszych" klimatach to wale czarny podklad ;)

jakoby poprzedni temat PMOTM byl cos z ogniem, to postanowalime walnąc mu z reki lecacego ognika ;) juz jest taka figurka na cmonie. ze jakby plomien mu wystrzeliwuje z reki. no to cos podobnego i ja zrobie. neiwiem jak to mi wyjdzie bo w GSowaniu jestem totalnym zerem ;)

ktos wie jak robic fajne plomienie?

Robacek pisze:bialy wymaga wiecej starannosci a siasiek ma z tym problemy;)
pff :P

pozdrawiam

ODPOWIEDZ