Wielka Inkwizycja - 4444 DE
Wielka Inkwizycja - 4444 DE
Miejsce w lidze mam jakieś niepoważne, więc niespecjalnie mi zależy na dobrym wyniku. Jeżeli w Lublinie mi pójdzie bardzo dobrze, to na WI też się postaram. Jeżeli nie, to pojadę z esencją klimatu pod tytułem "wszystko, co było w domu".
Highborn na CO z gauntletem i enchanted shield
Highborn na piechotę z dwurakiem
Bsb na CO
3x20 warriors
3x10 kuszników
2x5 DR z kuszami
2x5 DR bez kusz
18 korsarzy FCG
9 COK FCG, war banner
6 COK FCG
4x chariot
19 executioners, FCG, banner of murder
18 Witch elves FCG
5 harpii
6 shades
4 RBT
Hydra
15 Black Guard, FCG, Dread banner
Wszystko poza 5 DR i 4 COK pomalowane, trzeba tylko posklejać (niektóre oddziały bardzo ucierpiały na przestrzeni ostatnich lat, a jak się coś polamie, to przeważnie odkładam do pudła i czeka tam na lepsze czasy).
Plan jest prosty - zalać przeciwnika masą, ignorować magię, na popychaczki dawać flee, a resztę przyjmować jak ostrzał. I dobrze się bawić.
Highborn na CO z gauntletem i enchanted shield
Highborn na piechotę z dwurakiem
Bsb na CO
3x20 warriors
3x10 kuszników
2x5 DR z kuszami
2x5 DR bez kusz
18 korsarzy FCG
9 COK FCG, war banner
6 COK FCG
4x chariot
19 executioners, FCG, banner of murder
18 Witch elves FCG
5 harpii
6 shades
4 RBT
Hydra
15 Black Guard, FCG, Dread banner
Wszystko poza 5 DR i 4 COK pomalowane, trzeba tylko posklejać (niektóre oddziały bardzo ucierpiały na przestrzeni ostatnich lat, a jak się coś polamie, to przeważnie odkładam do pudła i czeka tam na lepsze czasy).
Plan jest prosty - zalać przeciwnika masą, ignorować magię, na popychaczki dawać flee, a resztę przyjmować jak ostrzał. I dobrze się bawić.
Ostatnio zmieniony 7 mar 2008, o 11:51 przez Jankiel, łącznie zmieniany 1 raz.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
a może jednak jakies zasrane 2 scrolle na popychaczkę albo cuś podobnego?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Słabe. Nawet Ty tym niewiele ugrasz. Po tym jak zlecisz na dalszy stół w pierwszej bitwie, będziesz mógł sobie dopiero pograć z innymi klimaciarzami (których zbyt wielu pewnie nie będzie). Mało strzelania, zero magii i antymagii, słabizna w walce wręcz. Poza sporą ilością oddziałów w tej rozpie nic nie ma.
Jankiel kurde klasa
Na 4444 bez zadnego maga to jest dopiero hardcore , jesli pojedziesz na WI ta rozpa to trzymam za Ciebie goraco kciuki ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Magii się nie boję, bardziej smoków i innych large targetów. 8 RBT dużo by dało, ale wtedy nie starcza slotów na klimat.
Jeśli natomiast coś przyzwoitego ugram w Lublinie, to dwa smoki i 8 RBT na pewno się pojawią.
Jeśli natomiast coś przyzwoitego ugram w Lublinie, to dwa smoki i 8 RBT na pewno się pojawią.
Chcesz challenge?Kołata pisze:Słabe. Nawet Ty tym niewiele ugrasz.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jankielu, jeśli będę grał sam orkami na 4444, to bardzo chętnie przyjmę
A jeśli z kimś w parze, to będzie zależało też od tej drugiej osoby.
Generalnie porównując to do armii orków, to na oko mogę wykrzesać podobne ilości oddziałów, a lepsze w walce i jeszcze mocna magia się zmieści.
ps. Dajesz flee na popychaczki, tak? A co powiesz na popychaczkę na całą ponad czterotysięczną armię orkasów z re-rollem na hita i ASF? Dasz flee połową armii??![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Generalnie porównując to do armii orków, to na oko mogę wykrzesać podobne ilości oddziałów, a lepsze w walce i jeszcze mocna magia się zmieści.
ps. Dajesz flee na popychaczki, tak? A co powiesz na popychaczkę na całą ponad czterotysięczną armię orkasów z re-rollem na hita i ASF? Dasz flee połową armii??
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
zatrzyma czas podnaszac 8 butelke piwaKołata pisze:Jankielu, jeśli będę grał sam orkami na 4444, to bardzo chętnie przyjmę![]()
ps. Dajesz flee na popychaczki, tak? A co powiesz na popychaczkę na całą ponad czterotysięczną armię orkasów z re-rollem na hita i ASF? Dasz flee połową armii??
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Może przesadzam, ale moje standartowe szczury na 2250 by z tym dały radę ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Stawiam 5 flaszek do jednej, że nie dasz rady.Może przesadzam, ale moje standartowe szczury na 2250 by z tym dały radę
Chyba, że dasz tą armię jakiemuś dziecku.
Jadę się pobawić, nie wygrywać. A jeśli już komuś uda się urwać kilka punktów, to tym większa satysfakcja.Będą nowe VC. Wiem, jak umiesz takim czymś grać, ale chyba już nie powalczysz
Mowie ze mogę przesadzać.
Ale nie twierdzę że byłbym bez szans.
Na WI bedzie można sprawdzić.
Chociaz to by było tak jakbym ci miał dac flaszkę :], można zagrać for fun ;]
Ale nie twierdzę że byłbym bez szans.
Na WI bedzie można sprawdzić.
Chociaz to by było tak jakbym ci miał dac flaszkę :], można zagrać for fun ;]