Jako iż przymiezam się do tej armii skleciłem coś takiego:
1 Plague Priest @ 95 Pts
General; Frenzy
Bands of Power [25]
1 Warlock Engineer @ 135 Pts
Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Storm Daemon [25]
Dispel Scroll [25]
1 Warlock Engineer @ 135 Pts
Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
6 Night Runners @ 30 Pts
2 Poison Wind Globadiers @ 20 Pts
Poison Wind Globe
2 Poison Wind Globadiers @ 20 Pts
Poison Wind Globe
25 Clanrats @ 200 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician; Ratling Gun
25 Clanrats @ 200 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician; Ratling Gun
20 Clanrat Slaves @ 40 Pts
20 Clanrat Slaves @ 40 Pts
5 Gutter Runners Tunnelling Team @ 85 Pts
Tunnelling Team; 2ndWeapon; Poisoned Hand Weapons
8 Warplock Jezzail teams @ 160 Pts
Jezzail; Pavise
25 Plague Monks @ 250 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; FCG; War Banner
5 Plague Censer Bearers @ 85 Pts
Frenzy; Censer
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 148
Total Army Cost: 1495
Figsów jeszcze nie mam, musze dozbierac troche mojego imeprium a potem dopiero zaczynam szczurki.
Skaveny 1500
Ja tam dał u clanratów czempiona. Zawsze biore, żeby w razie potrzeby wyzywać (przyjmować) na pojedynki A jak chodzi o plague monki, to zreguły pod ostrzałem padaja jak muchy, więc josobiście radze dać umbrnera, ale jestem tylko początkujący, więc moge gadać głupoty
Czy ja dobrze widzę czy zapomniałeś dać broń swojemu gieńkowi? Muzyk w monkach i slavach też by sie przydał. Zamienił bym scrolla w pierwszym inżynierze na Warpstone Charma bo taki lock ma tendencje do samospalenia Ward dla priesta też by się przydał.
Ale tak to standardzik.
Ale tak to standardzik.
Nawet, nawet - Priesta musisz bardziej uzbroić żeby nie ginął od byle czego. Po za tym muzycy na slejwach i dodatkowo powiększ Censerów tak do 7-8
Dworzec, Gliwice. Mithril: Hej, Młody czy tutaj gwałcą?? Młody: Nie! Dzisiaj jest wtorek:)
Co do Priesta to się zgodzę (cenzera mu oraz warda).Mithril pisze:Nawet, nawet - Priesta musisz bardziej uzbroić żeby nie ginął od byle czego. Po za tym muzycy na slejwach i dodatkowo powiększ Censerów tak do 7-8
Cenzera tylko jednego bym dołożył, bo więcej i tak nie dostawisz w linni niż 5, a ten jeden więcej na wypadek, gdyby się statystycznie jeden miał zagazować.
Na 1500, to jest taki standardzik. Mam straszną frajdę z grania Cenzerkami i Monkami z Priestem w środku.