Premie sedziowskie cd.
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Premie sedziowskie cd.
Ostatnie glosowanie:
25.11.2007 -
- Czy jestes za zniesieniem premii sedziowskich w sezonie ligowym 2008/09??
Wynik głosowania:
- 4 TAK
- 28 NIE
Dostałem wlasnie wyniki gdzie jest premia sedziwska za lokala.
Węc teraz prponuje dwa głosowanka. 1) premie tylko za mastery i 2) 5 premii za mastera.
25.11.2007 -
- Czy jestes za zniesieniem premii sedziowskich w sezonie ligowym 2008/09??
Wynik głosowania:
- 4 TAK
- 28 NIE
Dostałem wlasnie wyniki gdzie jest premia sedziwska za lokala.
Węc teraz prponuje dwa głosowanka. 1) premie tylko za mastery i 2) 5 premii za mastera.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
imho ograniczanie premii za mastery to raczej niedobry pomysł, choć z drugiej strony 5 to już raczej wystarczająco.
co do ograniczenia premii za lokale - to jest problem który boli lige, bo jakoś sędziowie z małych lokali też powinni byc premiowani.
A z drugiej strony - jest w każdym większym ośrodku kilka duzych, wypasionych imprez nie będących masterami (u nas np. urodziny strefy, drużynowe mistrzostwa wlkp, pyrkon), na których gra duzo ludzi, ktorych organizacja to nie takie hop-siup, i tutaj tez powinna byc imho premia za sędziowanie.
co do ograniczenia premii za lokale - to jest problem który boli lige, bo jakoś sędziowie z małych lokali też powinni byc premiowani.
A z drugiej strony - jest w każdym większym ośrodku kilka duzych, wypasionych imprez nie będących masterami (u nas np. urodziny strefy, drużynowe mistrzostwa wlkp, pyrkon), na których gra duzo ludzi, ktorych organizacja to nie takie hop-siup, i tutaj tez powinna byc imho premia za sędziowanie.
@Szmaja
Dostałeś wyniki Pre Czoko zapewne. Biorąc pod uwage regulamin, nie ma podstaw by nie zaliczyć tej premii. 40 osób było? Było!!!.
Regulamin wisi prawie rok. Zasady nie mogą być zmieniane na ten sezon, więc chyba poraz ostatni próbuje przepchnąć mój system premii sędziowskich. I nie robie tego dla siebie. Za przeproszeniem sram na moje miejsce w lidze.
Chodzi o ośrodki, które działają naprawde aktywne, a nie mają możliwości zrobienia mastera. !!!!
no flame please.
Dostałeś wyniki Pre Czoko zapewne. Biorąc pod uwage regulamin, nie ma podstaw by nie zaliczyć tej premii. 40 osób było? Było!!!.
Regulamin wisi prawie rok. Zasady nie mogą być zmieniane na ten sezon, więc chyba poraz ostatni próbuje przepchnąć mój system premii sędziowskich. I nie robie tego dla siebie. Za przeproszeniem sram na moje miejsce w lidze.
Chodzi o ośrodki, które działają naprawde aktywne, a nie mają możliwości zrobienia mastera. !!!!
no flame please.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
Jak GK napisal
W sytuacji w ktorej polowa masterow w sezonie ma frekwencje slabsza niz niektore lokale, znoszenie premii za te drugie to bezsens. Premie trzeba zrobic jakos sensownie w zaleznosci od frekwencji (niezaleznie czy lokala czy mastera - na ta chwile zeby miec premie za lokala trzeba miec te 40+osob czyli sie nameczyc, za mastery wpadaja z automatu)
W sytuacji w ktorej polowa masterow w sezonie ma frekwencje slabsza niz niektore lokale, znoszenie premii za te drugie to bezsens. Premie trzeba zrobic jakos sensownie w zaleznosci od frekwencji (niezaleznie czy lokala czy mastera - na ta chwile zeby miec premie za lokala trzeba miec te 40+osob czyli sie nameczyc, za mastery wpadaja z automatu)
Jak napisali koledzy powyżej. Chcac zrobić fajnego lokala z dobrą frekwencją trzeba się napracować. I najcześciej nie tylko na ten konkretny turniej, tylko wcześniej trza sobie wyrobić jakąś opinię, żeby ludzie chcieli przyjechać.
Nie mam na myśli tu, ze przy masterze nie ma roboty, albo jakoś jest jej mniej, ale że przy lokalach też jest i całkowite kasowanie premii za lokale jest nieco niesprawiedliwe. Może rzeczywiście wartoo rozawżyć inny system przyznawania premii, natomiast bym z nich nie rezygnował.
Green Knihgt - zapodaj jakiegoś linka do swojego pomysłu, coby wszyscy mogli się zapoznać.
Nie mam na myśli tu, ze przy masterze nie ma roboty, albo jakoś jest jej mniej, ale że przy lokalach też jest i całkowite kasowanie premii za lokale jest nieco niesprawiedliwe. Może rzeczywiście wartoo rozawżyć inny system przyznawania premii, natomiast bym z nich nie rezygnował.
Green Knihgt - zapodaj jakiegoś linka do swojego pomysłu, coby wszyscy mogli się zapoznać.
ktos kiedys pisal o wypaczaniu ligi przez premie.... tak jak za mastery to nie problem, dobrze ze ktos posedziuje znajacy sie na zasadach itp, zreszta na mastera trzeba jechac na 2 dni, poswiecac sie itp... premie za lokale to cos na zasadzie : "SLuchaj kaziu brakuje mi pkt z lokali, jak bedzie 40 osob to wpiszesz mi premie za sedziowanie ok?"
nie mowie ze tak gdzies jest, ale to stwarza naprawde latwą do zmataczenia i zwalowania wynikow ligi sytuacje, bo na lokalach kontrola jest mniejsza, ludzie z zewnatrz sie nie wpierdniczaja, mozna latwo manipulowac...
fajnie ze robicie duze lokale i wogle, ale moim zdaniem nie jest to zaden powod do otrzymywania premii sedziowskiej, turniej w stylu urodziny strefy itp i tak i tak beda robione bo maja swoja tradycje, premia nikomu nie potrzebna... a z drugiej strony dawanie komus premii bo zrobil zwyklego nie wybijajacego sie lokala w 2mln miescie tudziez w regionie gdzie w promieniu 50km mieszka pare mln ludzi nie powinno miec miejsca
nie twierdze ze ktos kiedys dostal premie za zwalowanego lokala, ale moim zdaniem nie ma zadnych sensownych pobudek do ich przyznawania
to oczywiscie moje zdanie z ktorym mozna sie nie zgadzac
pzdr
nie mowie ze tak gdzies jest, ale to stwarza naprawde latwą do zmataczenia i zwalowania wynikow ligi sytuacje, bo na lokalach kontrola jest mniejsza, ludzie z zewnatrz sie nie wpierdniczaja, mozna latwo manipulowac...
fajnie ze robicie duze lokale i wogle, ale moim zdaniem nie jest to zaden powod do otrzymywania premii sedziowskiej, turniej w stylu urodziny strefy itp i tak i tak beda robione bo maja swoja tradycje, premia nikomu nie potrzebna... a z drugiej strony dawanie komus premii bo zrobil zwyklego nie wybijajacego sie lokala w 2mln miescie tudziez w regionie gdzie w promieniu 50km mieszka pare mln ludzi nie powinno miec miejsca
nie twierdze ze ktos kiedys dostal premie za zwalowanego lokala, ale moim zdaniem nie ma zadnych sensownych pobudek do ich przyznawania
to oczywiscie moje zdanie z ktorym mozna sie nie zgadzac

pzdr
przejrzalem regulamin... nie moge znalezc nic na temat premii sedziowskiej.. a tym bardziej na temat premi za lokale...
gdzie mozna znalezc regulamin w ktorym cos takiego bylo wpisane?
http://www.forum.gildia.pl/viewtopic.ph ... c&start=45KrzysiekW pisze: Green Knihgt - zapodaj jakiegoś linka do swojego pomysłu, coby wszyscy mogli się zapoznać.
Poniekąd zgadzam sie z Thurionem,
niegdzie. nie ma takiego zapisu. Ale napewno było ustalone wczesniej przez LL. Pod linkiem jest cała dyskusja na ten temat.Szmajson pisze:
Green Knight pisze:Biorąc pod uwage regulamin, nie ma podstaw by nie zaliczyć tej premii.......
Green Knight pisze: niegdzie nie ma takiego zapisu. Ale napewno było ustalone wczesniej....

Szmajson nie badz smieszny.
Masz zadanie domowe: sprawdz ile premii za lokale zaliczono w tym sezonie. A potem podaj nam powody czemu akurat ta jedna ma byc gorsza od innych.
Thurion:
Analogicznie mozna podwazac wyniki lokali - przy turnieju na 20 osob, gdy jednej potrzeba punktow do ligi a reszta ma to gdzies, rownie latwo sie dogadac nt tego jak zglosic.
Dopoki za lige nic nie ma, to raczej nikt na sile nie waluje zeby sobie wyniki podbic.
Masz zadanie domowe: sprawdz ile premii za lokale zaliczono w tym sezonie. A potem podaj nam powody czemu akurat ta jedna ma byc gorsza od innych.
Thurion:
Analogicznie mozna podwazac wyniki lokali - przy turnieju na 20 osob, gdy jednej potrzeba punktow do ligi a reszta ma to gdzies, rownie latwo sie dogadac nt tego jak zglosic.
Dopoki za lige nic nie ma, to raczej nikt na sile nie waluje zeby sobie wyniki podbic.
Id Tournament Name Surname Points Action
1038 DMP Rafał Bieliński 100
1083 Master Blaster Marek Buszkiewicz 100
1083 Arena 2007 Marek Buszkiewicz 100
1148 Kohortex Artur Dreslerski 100
1201 TROPIK 5 Marcin Galoch 100
1215 PGA Marcin Gizara 100
1226 TROPIK 5 Marek Golan 100
1243 Arena 2007 Oskar Górka 100
1276 Arena 2007 Tomek Hądzlik 100
1276 STRATEGICON Tomek Hądzlik 100
1305 Wielki Dracon Tomasz Jarosz 100
1307 Bazyliszek 2007 Andrzej Jarzyna 100
1317 DMP Krzysztof Jerzak 100
1371 Bazyliszek 2007 Mariusz Kiliszek 100
1401 PGA Michał Konieczny 100
1415 STRATEGICON Paweł Koszowski 100
1416 STRATEGICON Piotr Koszowski 100
1436 Master Blaster Kamil Krasuski 100
1500 Bazyliszek 2007 Adam Lewański 100
1517 Wielki Dracon Zbyszek Łobocki 100
1521 Wielki Dracon Wojciech Łubkowski 100
1614 Kohortex Robert Mrozek 100
1626 PGA Jakub Niegłos 100
1674 TROPIK 5 Piotr Panufnik 100
1674 DMP Piotr Panufnik 100
1703 Bazyliszek 2007 Karol Pieróg 100
1711 Macki Wojny 2007 Michał Pietrzela 100
1728 Macki Wojny 2007 Darek Polit 100
1785 Arena 2007 Paweł Rusin 100
1787 Master Blaster Michał Rusinek 100
1787 Arena 2007 Michał Rusinek 100
1819 Wielki Dracon Łukasz Schultzmann 100
1869 Wielki Dracon Tomasz Stanik 100
1902 PGA Wojciech Szafałowicz 100
1902 Kohortex Wojciech Szafałowicz 100
1904 Master Blaster Krzysztof Szafrański 100
1904 DMP Krzysztof Szafrański 100
1925 Master Blaster Piotr Szmajewski 100
2068 Bazyliszek 2007 Karol Wyszkowski 100
2113 Kohortex Ziemowit Żywiołowski 100
2291 DMP Jacek Tomaszwski 100
Premie sedziowskie tego sezonu.
1038 DMP Rafał Bieliński 100
1083 Master Blaster Marek Buszkiewicz 100
1083 Arena 2007 Marek Buszkiewicz 100
1148 Kohortex Artur Dreslerski 100
1201 TROPIK 5 Marcin Galoch 100
1215 PGA Marcin Gizara 100
1226 TROPIK 5 Marek Golan 100
1243 Arena 2007 Oskar Górka 100
1276 Arena 2007 Tomek Hądzlik 100
1276 STRATEGICON Tomek Hądzlik 100
1305 Wielki Dracon Tomasz Jarosz 100
1307 Bazyliszek 2007 Andrzej Jarzyna 100
1317 DMP Krzysztof Jerzak 100
1371 Bazyliszek 2007 Mariusz Kiliszek 100
1401 PGA Michał Konieczny 100
1415 STRATEGICON Paweł Koszowski 100
1416 STRATEGICON Piotr Koszowski 100
1436 Master Blaster Kamil Krasuski 100
1500 Bazyliszek 2007 Adam Lewański 100
1517 Wielki Dracon Zbyszek Łobocki 100
1521 Wielki Dracon Wojciech Łubkowski 100
1614 Kohortex Robert Mrozek 100
1626 PGA Jakub Niegłos 100
1674 TROPIK 5 Piotr Panufnik 100
1674 DMP Piotr Panufnik 100
1703 Bazyliszek 2007 Karol Pieróg 100
1711 Macki Wojny 2007 Michał Pietrzela 100
1728 Macki Wojny 2007 Darek Polit 100
1785 Arena 2007 Paweł Rusin 100
1787 Master Blaster Michał Rusinek 100
1787 Arena 2007 Michał Rusinek 100
1819 Wielki Dracon Łukasz Schultzmann 100
1869 Wielki Dracon Tomasz Stanik 100
1902 PGA Wojciech Szafałowicz 100
1902 Kohortex Wojciech Szafałowicz 100
1904 Master Blaster Krzysztof Szafrański 100
1904 DMP Krzysztof Szafrański 100
1925 Master Blaster Piotr Szmajewski 100
2068 Bazyliszek 2007 Karol Wyszkowski 100
2113 Kohortex Ziemowit Żywiołowski 100
2291 DMP Jacek Tomaszwski 100
Premie sedziowskie tego sezonu.
Szmajson:
a zalozysz sie o pol litra, ze tylko te? Bo z tego co widze to wkleiles tylko premie sedziowskie za mastery. a ja wspominalem tez o tych za lokale
a zalozysz sie o pol litra, ze tylko te? Bo z tego co widze to wkleiles tylko premie sedziowskie za mastery. a ja wspominalem tez o tych za lokale
Spoko sam sie zdziwilem ze nic nie znalazlem na ten tematGreen Knight pisze:Szmajson pisze:
No dobra. Masz mnie. Nie sprawdziłem tego w regulaminie, bo byłen pewny że taki zapis został dodany.

to skopiowane jest z:

Nie ma tam zadnej premi za lokala... chyba ze baza danych nie rejestruje ich do tego spisu.
to jest znacznie ciezej przeprowadzic, wierz mi... zawsze znajda sie conajmniej 2-3 osoby ktore chca i moga wygrac danego lokala, oczywiscie ze nie wyeliminujesz takiego czegos w zaden sposob... ale ustawianie premii jest latwiejsze, ktos moze wogle dnia na turniej nie poswiecic, przywiezc kompa popatrzec na sale przez pol godziny i zgarnac bonusowa 100 nie dajac absolutnie nic, organizacje mastera latwo zweryfikowac, jak pisalem trzeba sie dla tej premii poswiecic, tutaj ani nie zweryfikujesz, ani sie nie wysilisz...TruePunk pisze: Thurion:
jest i to bardzo dużo.. EuroTruePunk pisze: Dopoki za lige nic nie ma, to raczej nikt na sile nie waluje zeby sobie wyniki podbic.

ja w ogole jestem za ich zniesieniem ale mi cigle mowia ze wtedy nikomu sie nie bedzie chcialo
a z drugiej strony teraz jest tak ze gracz X (bez imion jeszcze) wtrynia sie na mastera czy duzego lokala jako sedzia zeby scisnac 100pkt, owszem zna zasady i to dosc dobrze ale preciez nie o to chodzi w tym spocie nieprawdaz?
a z drugiej strony teraz jest tak ze gracz X (bez imion jeszcze) wtrynia sie na mastera czy duzego lokala jako sedzia zeby scisnac 100pkt, owszem zna zasady i to dosc dobrze ale preciez nie o to chodzi w tym spocie nieprawdaz?