Dr. Who pisze:Speaking of upcoming releases:
Thanks a bunch to Harry for sharing.On Warseer, Harry pisze: Oh!
Well ... as it is no longer a secret.
March - Vampire Counts
April - Birthday releases
May - Daemons
June - Mordor
July - 5th Edition rulebook
August -Dark Elves
September - 5th Edition Box set
October - Space Marines
November - Mortal Chaos
Original thread
- Dr.
Idzie Nowe
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Idzie Nowe
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Jesli wytrzymaja to tempo to szykuje sie mily rok.
a kto to jest ten Harry który to zapodał ? można mu wierzyć że ma dobre informacje ?
(bo ja nie w temacie w sumie...)
(bo ja nie w temacie w sumie...)
Można wierzyć
A licky boom boom down!!!
Harry jest zdecydowanie wiarygodny
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
3-4* Nowe AB do WFB na rok?Fingor pisze:Harry jest zdecydowanie wiarygodny
Ciężko uwierzyć.
Z finansowego punktu widzenia - DWIE nowe armie rocznie - to maksimum co gracze mogą strawić - i nie chodzi tu o tempo prac LS.
Nowe figsy trzeba kupić, pomalować, armię ograć - pół roku jak nic.
Moim zdaniem - wszystko ponad dwie armie rocznie to - "diminishing returns".
*Zależy czy liczyć Demony jako osobną armię.
Nie rozumiem Cie Jedy.
Zazwyczaj 1 armia -> 1 target.
Jaki wplyw na moje finanse ma to, ze 2 miesiace wczesniej kolega z klubu wymienial figsy?
A jeszcze inny kolega czy swoje zakupy oprze na to, ze ja i kolega nr1 juz w tym roku cos kupilismy?
Zazwyczaj 1 armia -> 1 target.
Jaki wplyw na moje finanse ma to, ze 2 miesiace wczesniej kolega z klubu wymienial figsy?
A jeszcze inny kolega czy swoje zakupy oprze na to, ze ja i kolega nr1 juz w tym roku cos kupilismy?
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Na Twoje - nie wiem True.
Na moje - dwie armie rocznie to maks co mogę kupić.
Ale to "dział marketingu" - nie jestem specem od tego, jak najbardziej mogę się mylić.
Zakładając +- 7 lat na edycję, +- 14 armii = 2 armie na rok.
4 armie na rok (licząc, że Dwarfs, Empire, WE, O&G, HE już poszły...
w 2010 zostaną chyba tylko ChD do zrobienia....
Whatever...
Ale to "dział marketingu" - nie jestem specem od tego, jak najbardziej mogę się mylić.
Whatever...
wszyscy wiedzą coś czego nie wiem jaFingor pisze:Harry jest zdecydowanie wiarygodny
czemu jest aż tak wiarygodny (bo to że jest skrzyżowaniem Buddy i Mahometa co padło na warseerze jakoś mało mnie przekonuje) jedyne co o kolesiu zdołałem wyczytać to to że ma chyba każdą armię do battla i każdą z nich ma na nieziemskie punkty....
Ale spójrz na to z innej strony. Że VC wyjdą za chwilę, a Demony niewiele później to jest fakt i nie ma co z nim dyskutować bo zostało to już potwierdzone. Na pewno muszą też wypuścić jakąś armię na święta żeby Sanata Claus miał co do wora wrzucić. Więc teoretycznie jedyne co może dziwić to te DE na wakacje, ale gdybyśmy założyli, że tych DE nie będzie to mamy dziurę od maja do końca roku praktycznie bez żadne nowości do WFB. Zazwyczaj wciskali na wakacje kampanię czy innego śmiecia, ale ostatnia to był chyba straszliwy przypał więc może doszli do wniosku, że spróbują tym razem z nową armią. Tym bardziej, że te nowe armie to nie jest tak jak z WE, czy z OK totalna rewolucja, ale tak naprawdę lekki update podręcznika i kilka nowych modeli. Pamiętaj też, że zyski GW topnieją w zastraszającym tempie, więc to może być nowa strategia w ramach której firma ma odrobić trochę strat z poprzednich lat. (Lepsze to niż kolejna podwyżka cen )Jedy Knight pisze:Na Twoje - nie wiem True.
Whatever...
A licky boom boom down!!!
to chyba dobrze, że taki natłok bo wtedy właśnie armie nie będa ograne i te nieograne armie będą ogrywać się razem ze sobą
Tak, facet ma większość armii, dużą część na 3k+. Poza tym ma dobre kontakty z ludźmi z GW, przez co na WarSeerze zyskał sobie status battlowej wyroczni - Harry potwierdza plotkę - plotka na 99% jest prawdziwa.napoleon pisze: wszyscy wiedzą coś czego nie wiem ja
czemu jest aż tak wiarygodny (bo to że jest skrzyżowaniem Buddy i Mahometa co padło na warseerze jakoś mało mnie przekonuje) jedyne co o kolesiu zdołałem wyczytać to to że ma chyba każdą armię do battla i każdą z nich ma na nieziemskie punkty....
A co do planu wydawniczego - to nic niezwykłego. DE są już na ukończeniu (prace nad nimi zaczęły się ponad rok temu). Chaos także jest rozpoczęty od jakiegoś roku.
no właśnie nie,b_sk pisze: Więc teoretycznie jedyne co może dziwić to te DE na wakacje, ale gdybyśmy założyli, że tych DE nie będzie to mamy dziurę od maja do końca roku praktycznie bez żadne nowości do WFB.
jedyny problem z DE to zjebany army book, figurki są,
nowy book - pewnie na wzór booka do HE - bardziej piechotne DE
i bedą klocki BG, Wieźm, Executorów wystawiane, wiec i kupowane
zejdą im z magazynów
nie mówiąc o grywalnej hydrze, kociołek na zasadach casketa....
Zerowe nakłady (tylko book i pewnie box z hero) i max korzyści
po najmiejszej lini oporu do przodu
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p
Nie widzę w tym problemu - bo akurat DE mają całkiem fajne modele... Mnie się marzą fajniejsze kraśki... Chociaż te co są nie są takie tragiczne.Astragoth pisze:no właśnie nie,b_sk pisze: Więc teoretycznie jedyne co może dziwić to te DE na wakacje, ale gdybyśmy założyli, że tych DE nie będzie to mamy dziurę od maja do końca roku praktycznie bez żadne nowości do WFB.
jedyny problem z DE to zjebany army book, figurki są,
nowy book - pewnie na wzór booka do HE - bardziej piechotne DE
i bedą klocki BG, Wieźm, Executorów wystawiane, wiec i kupowane
zejdą im z magazynów
nie mówiąc o grywalnej hydrze, kociołek na zasadach casketa....
Zerowe nakłady (tylko book i pewnie box z hero) i max korzyści
po najmiejszej lini oporu do przodu
Pewnie nie jesteś człowiekiem, który na swój kodeks czeka 7 lat.Wolałbym już jakość a nie ilość.
Nie wydaje mi się, by była aż tak duża ilość graczy, którzy zbierają wszystkie armie.Nowe figsy trzeba kupić, pomalować, armię ograć - pół roku jak nic
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Box Highborn/Noble, box czarodziejek, plastikowi Cold One Knighci, plastikowi Dark Riderzy i najpewniej nowa Hydra. Możliwe, że jakieś nowe figurki special characters. No i pewnie kolejne nowości po jakimś czasie. Do tego zmiany booka też do kosmetycznych nie należą.Astragoth pisze:Zerowe nakłady (tylko book i pewnie box z hero) i max korzyści