Sprawa Korhil-a

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Sprawa Korhil-a

Post autor: Phoenix »

Mam pytanie.

W AB do High Elves jest napisane, że korhil jest uzbrojony w "Hand Weapon and Chayal"

W opisie "Chayal" nie jest napisane ze jest to broń dwuręczna, ale z pewnoscią, że jest to "Magic Weapon"

Czy oznacza to że Korhil walczy obydwoma brońmi i otrzymuje +1 Atak? czy nie? (Jeśli nie, to jego posiadanie hand weapona byłoby bez sensu ale wole się upewnić)

Jeżeli dostaje +1 Atak to czy wszystkie jego ataki otrzymują bonus od Chayal-a ? czy jego czwarty bonusowy atak należy rozpatrzyć po zwykłych statystykach ?(co moim zdaniem równiesz jest bzdurne bo przecież Chayalem TEŻ walczy i daje mu bonus do Siły)

Pozdrawiam

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

nie, nie, nie.
magiczna broń zawsze zastępuje zwykłą, przy magicznej broni nie można mieć additional hand weapon (mieć można, ale nie daje to żadnych bonusów).

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Nie ma napisane, że Chayal to hand weapon, zatem bonusu nie dostaje.
Pozatym każdy bohater gdy dostanie magiczną broń ma ją i hand weapon, z ktorym zaczyna grę

Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

Ok rozumiem

Aczkolwiek.... na Chayal nie jest napisane że to hand weapon, ale walczy z additional hand weaponem :D:D

Nie mniej rozumiem i trzeba sie dostosować :)
Dzięki

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

To po kiego grzyba napisali że ma hand weapon i chayal?

Czyżby liczyli że ktoś mu to zniszczy jednym z czarów z metalu?
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

bardzo prawdopobne.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Każdy ma hand weapon. To że napisali, że Korhil też ma, nie ma najmniejszego znaczenia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

napisali w razie zniszczenia broni zeby nie bylo ze ktos powie ze nie ma napisane ze ma znaczy...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

z 4 atakami byłby o niebo lepszy ;P i bardzije opłacalny

swoja drogą LS powinna dopuscić herosow specjalnych (nie lordów) bo herosi nie sa tacy wypasieni jak np Teclis czy Thorek.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

to jż sprawa orgów turniei nie LS

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

herosow spec mozna dopuscic ale dopiero jak wszystkie armie ich dostana... ja w swoich armiach mam tylko spec herosow z WD... wiec czułbym sie pokrzywdzony ;D

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

offtop

Gobo to ja chce żeby dopuszczać kowadło tylko wtedy jak każdy gracz będzie je miał, czasami mam wrażenie, że ludzie nie czytają zasad tych nowych herosów tylko z dziedziny funkcji prostolinijnej mówią NIE i tyle, z przegiętych nowych herosów widzę tylko jednego w HE, a że armia poszła do tyłu (imho i nie będę się o to kłucił) to mogą mieć coś przegiętego

kuniec

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Dobra widzę że temat zaczyna się zmieniać w rzekę spamu. Zamykam (odpowiedz już padła)

Zablokowany