Mastermind a WI
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Mastermind a WI
W sumie się nie pytałem, ale myślę że nie będzie z tym problemu.
Czy musimy robić oficjalne głosowanie o to żeby Mastermind mógł odbyć się w 2 tygodniowym odstępie od WI ??.
Nie udało nam się dostac innego terminu, dlatego własnie taki. Przynajmniej nie będziemy tak bardzo wchodzić w drogę GT, które jednak chyba zanosi się na to ze powroci do normalnej frekwencji.
Czy musimy robić oficjalne głosowanie o to żeby Mastermind mógł odbyć się w 2 tygodniowym odstępie od WI ??.
Nie udało nam się dostac innego terminu, dlatego własnie taki. Przynajmniej nie będziemy tak bardzo wchodzić w drogę GT, które jednak chyba zanosi się na to ze powroci do normalnej frekwencji.
WIelkanoc 22-23 Marca
WI 29-30 Marca
Mastermind 12-13 Kwietnia
GT 26-27 Kwietnia
WI 29-30 Marca
Mastermind 12-13 Kwietnia
GT 26-27 Kwietnia
Tragedii nie ma 2 tygodnie po sobie...
ja zwiedzę oba
gdy ekipa organizacyjna jest dobra - taki odstęp nie przeszkodzi - tym barzdiej że oba tury kierowane są do różniących się nieco odległością grup graczy - a jak ktoś jeździ więcej - to zaliczy obydwa - tym bardziej że w Gdańsku bardzo ciekawy format będzie
gdy ekipa organizacyjna jest dobra - taki odstęp nie przeszkodzi - tym barzdiej że oba tury kierowane są do różniących się nieco odległością grup graczy - a jak ktoś jeździ więcej - to zaliczy obydwa - tym bardziej że w Gdańsku bardzo ciekawy format będzie
Nie zgadam sie z Wami i obie imprezy stracą na frekwencji ale cóż mam nadzieje tylko że klub Ink. nie dołozy do imprezy z własnej kiesy do wynajmu sali i szkoda bo na nagrody pewnie już nie starczy
.
Nie będe sie powoływał na regulamin (tam jest twardo napisane 3 tyg.) bo to nic nie zmieni. W przyszłym roku postram się tylko o to żeby na 100% niezaleznie z jakich powodów nie było żadnego turnieju 4 tygodnie przed ani po WI.

Nie będe sie powoływał na regulamin (tam jest twardo napisane 3 tyg.) bo to nic nie zmieni. W przyszłym roku postram się tylko o to żeby na 100% niezaleznie z jakich powodów nie było żadnego turnieju 4 tygodnie przed ani po WI.
a moim zdaniem nalezy ustalic dokladne terminy, nie przyblizone (przyblizone to powinny podawac osoby zglaszajace turniej pod glosowanie tak zeby bylo wiadomo kto kiedy co chce organizowac) ... uwzgledniajac Euro i GT, czyli martwa 1 pol sierpnia i martwa koncowka kwietniaScimitar pisze: na starcie trzeba ustalić przybliżone terminy jak to było jakieś 3 lata temu.
myslal ktos o lekkim przesunieciu ligi? w 1 sezonie by sie troche scisnilo... ale byloby to lepsze pod katem ETC, np koniec ligi = koniec marca, niby nie duzo zmienia ale jednak..
To nie jest zły pomysł.thurion pisze:a moim zdaniem nalezy ustalic dokladne terminy, nie przyblizone (przyblizone to powinny podawac osoby zglaszajace turniej pod glosowanie tak zeby bylo wiadomo kto kiedy co chce organizowac) ... uwzgledniajac Euro i GT, czyli martwa 1 pol sierpnia i martwa koncowka kwietniaScimitar pisze: na starcie trzeba ustalić przybliżone terminy jak to było jakieś 3 lata temu.
myslal ktos o lekkim przesunieciu ligi? w 1 sezonie by sie troche scisnilo... ale byloby to lepsze pod katem ETC, np koniec ligi = koniec marca, niby nie duzo zmienia ale jednak..
A co do terminów - rozkład jazdy, gdzie co jest i kiedy pomógłby każdemu -> możnaby zaplanować gdzie się uda pojechać, a formaty też są do tego potrzebne, bo nie każdy lubi grać parówki czy małe punkty. No i ograniczyć małe turnieje - max 1 na mniej niż 1500 i max 1 na 1500-2000 pkt ; to jeśli o single chodzi -> parówki myślę, że też max 2.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
to bylo juz kiedys dyskutowane, ograncizenie malych formatow.. wiekszosc sie z tym zgodzila, mozna by do tego teraz wrocic i zrobic jakis oficjalny rodzial ile turow w jakim formacie ma byc w lidze, ale wtedy robi sie kilka glosowan w stylu odrebne glosowanie nad singlami 2k+ oddzielne nad parowkami itp, a to moim zdaniem nie jest dobre bo moze sie zdarzyc ze mastera dostanie gorszy osrodek robiacy turniej w mniej prestizowym formacie
moim zdaniem trzeba liczyc na dotrzymanie dzentelmenskiej umowy osob bioracych udzial w glosowaniu na poszzegolne mastery... (wiem ze to utopia, bo kto nie glosuje na swoich ziomali
no ale taki juz ze mnie idealista
)
pzdr !!
moim zdaniem trzeba liczyc na dotrzymanie dzentelmenskiej umowy osob bioracych udzial w glosowaniu na poszzegolne mastery... (wiem ze to utopia, bo kto nie glosuje na swoich ziomali

pzdr !!
a co to za problem by ktos robiacy dotad parowki zrobil mastera na inne punkty ??thurion pisze:to bylo juz kiedys dyskutowane, ograncizenie malych formatow.. wiekszosc sie z tym zgodzila, mozna by do tego teraz wrocic i zrobic jakis oficjalny rodzial ile turow w jakim formacie ma byc w lidze, ale wtedy robi sie kilka glosowan w stylu odrebne glosowanie nad singlami 2k+ oddzielne nad parowkami itp, a to moim zdaniem nie jest dobre bo moze sie zdarzyc ze mastera dostanie gorszy osrodek robiacy turniej w mniej prestizowym formacie
moim zdaniem trzeba liczyc na dotrzymanie dzentelmenskiej umowy osob bioracych udzial w glosowaniu na poszzegolne mastery... (wiem ze to utopia, bo kto nie glosuje na swoich ziomalino ale taki juz ze mnie idealista
)
pzdr !!
Draconis - FOR EVER !!!
Pytanie troche z innej beczki, ale tez troche na temat, kiedy dokladnie jest Euro? 
W przyszlym sezonie pewnie ostatnim masterem bedzie WI, to jest Wawa, centrum Polski itd. Wiem, ze kiedys sie od tego odeszlo, bo bylo duzo bajzlu z wpisywaniem wynikow i sie robily bledy, ale poniewaz teraz system liczenia punktow jest zaautomatyzowany moze warto aby ostatni Master byl ostatnim turiejem zaliczanym do ligi i na nim byly rozdawane nagrody za lige?
Wtedy sezon sie konczy wczesniej (+ pod katem Euro), nagrody sa rozdawana od razu po zakoczneniu ligi, a nie gdzies w srodku sezonu (minus rozdawania na DMP) i jest to centrum Polski... (minus rozdawania w GW).
Taka luzny pomysl. Co sadzicie?

W przyszlym sezonie pewnie ostatnim masterem bedzie WI, to jest Wawa, centrum Polski itd. Wiem, ze kiedys sie od tego odeszlo, bo bylo duzo bajzlu z wpisywaniem wynikow i sie robily bledy, ale poniewaz teraz system liczenia punktow jest zaautomatyzowany moze warto aby ostatni Master byl ostatnim turiejem zaliczanym do ligi i na nim byly rozdawane nagrody za lige?
Wtedy sezon sie konczy wczesniej (+ pod katem Euro), nagrody sa rozdawana od razu po zakoczneniu ligi, a nie gdzies w srodku sezonu (minus rozdawania na DMP) i jest to centrum Polski... (minus rozdawania w GW).
Taka luzny pomysl. Co sadzicie?
rozdawanie po turnieju to ciezko - bo az tak szybko to sie tego do rankingu nie wpisze - nawet mi to zajmuje troche z obrobka, mimo, ze posiadam arkusz, ktory automatycznie generuje tabele wynikowa potrzebna do wpisania do ligi
a czemu nie robic DMP w maju ?? dawac tam nagrody za lige i od razu zaczynac nowy sezon z wielka pompa i z grubej rury
a czemu nie robic DMP w maju ?? dawac tam nagrody za lige i od razu zaczynac nowy sezon z wielka pompa i z grubej rury

Draconis - FOR EVER !!!
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Problem może być - parówka to dwa razy mniej stołów i terenów potrzebnych, no i dwa razy mniej miejsca.a co to za problem by ktos robiacy dotad parowki zrobil mastera na inne punkty ??
Wiesz ale z taką filozofią to po co w ogóle robić Mastera (żadna osobisty przytyk żeby nie było). Klub Ink. robi duża parówkę bo format jest ciekawy ale możemy zrobić za rok 2500 i też nie będzie problemu.szafa@poznan pisze:Problem może być - parówka to dwa razy mniej stołów i terenów potrzebnych, no i dwa razy mniej miejsca.a co to za problem by ktos robiacy dotad parowki zrobil mastera na inne punkty ??
Ja przy głosowaniu na mastery na sezon 2008\2009 będe głosował na Mastery z formatami 2200+ i mam nadzieje że organizatorzy będą sie trzymali wcześniejszych ustaleń co do formatów.