Mastermind a WI

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Mastermind a WI

Post autor: Młody »

W sumie się nie pytałem, ale myślę że nie będzie z tym problemu.
Czy musimy robić oficjalne głosowanie o to żeby Mastermind mógł odbyć się w 2 tygodniowym odstępie od WI ??.
Nie udało nam się dostac innego terminu, dlatego własnie taki. Przynajmniej nie będziemy tak bardzo wchodzić w drogę GT, które jednak chyba zanosi się na to ze powroci do normalnej frekwencji.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

a to kiedy WI bo mi sie terminy gubia ?? gdzies w marcu jest wielkanoc tez :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

WIelkanoc 22-23 Marca
WI 29-30 Marca
Mastermind 12-13 Kwietnia
GT 26-27 Kwietnia
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Tragedii nie ma 2 tygodnie po sobie...

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

chyba luzik.

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

wporzo, kto będzie chciał i tak zwiedzi oba :P

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

ja zwiedzę oba
gdy ekipa organizacyjna jest dobra - taki odstęp nie przeszkodzi - tym barzdiej że oba tury kierowane są do różniących się nieco odległością grup graczy - a jak ktoś jeździ więcej - to zaliczy obydwa - tym bardziej że w Gdańsku bardzo ciekawy format będzie

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Nie zgadam sie z Wami i obie imprezy stracą na frekwencji ale cóż mam nadzieje tylko że klub Ink. nie dołozy do imprezy z własnej kiesy do wynajmu sali i szkoda bo na nagrody pewnie już nie starczy :(.
Nie będe sie powoływał na regulamin (tam jest twardo napisane 3 tyg.) bo to nic nie zmieni. W przyszłym roku postram się tylko o to żeby na 100% niezaleznie z jakich powodów nie było żadnego turnieju 4 tygodnie przed ani po WI.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

przede wszystkim w przyszłym sezonie to zaraz na starcie trzeba ustalić przybliżone terminy jak to było jakieś 3 lata temu.
Draconis - FOR EVER !!!

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

W przyszłym sezonie jest mniej masterów.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Scimitar pisze: na starcie trzeba ustalić przybliżone terminy jak to było jakieś 3 lata temu.
a moim zdaniem nalezy ustalic dokladne terminy, nie przyblizone (przyblizone to powinny podawac osoby zglaszajace turniej pod glosowanie tak zeby bylo wiadomo kto kiedy co chce organizowac) ... uwzgledniajac Euro i GT, czyli martwa 1 pol sierpnia i martwa koncowka kwietnia

myslal ktos o lekkim przesunieciu ligi? w 1 sezonie by sie troche scisnilo... ale byloby to lepsze pod katem ETC, np koniec ligi = koniec marca, niby nie duzo zmienia ale jednak..

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

thurion pisze:
Scimitar pisze: na starcie trzeba ustalić przybliżone terminy jak to było jakieś 3 lata temu.
a moim zdaniem nalezy ustalic dokladne terminy, nie przyblizone (przyblizone to powinny podawac osoby zglaszajace turniej pod glosowanie tak zeby bylo wiadomo kto kiedy co chce organizowac) ... uwzgledniajac Euro i GT, czyli martwa 1 pol sierpnia i martwa koncowka kwietnia

myslal ktos o lekkim przesunieciu ligi? w 1 sezonie by sie troche scisnilo... ale byloby to lepsze pod katem ETC, np koniec ligi = koniec marca, niby nie duzo zmienia ale jednak..
To nie jest zły pomysł.
A co do terminów - rozkład jazdy, gdzie co jest i kiedy pomógłby każdemu -> możnaby zaplanować gdzie się uda pojechać, a formaty też są do tego potrzebne, bo nie każdy lubi grać parówki czy małe punkty. No i ograniczyć małe turnieje - max 1 na mniej niż 1500 i max 1 na 1500-2000 pkt ; to jeśli o single chodzi -> parówki myślę, że też max 2.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

to bylo juz kiedys dyskutowane, ograncizenie malych formatow.. wiekszosc sie z tym zgodzila, mozna by do tego teraz wrocic i zrobic jakis oficjalny rodzial ile turow w jakim formacie ma byc w lidze, ale wtedy robi sie kilka glosowan w stylu odrebne glosowanie nad singlami 2k+ oddzielne nad parowkami itp, a to moim zdaniem nie jest dobre bo moze sie zdarzyc ze mastera dostanie gorszy osrodek robiacy turniej w mniej prestizowym formacie

moim zdaniem trzeba liczyc na dotrzymanie dzentelmenskiej umowy osob bioracych udzial w glosowaniu na poszzegolne mastery... (wiem ze to utopia, bo kto nie glosuje na swoich ziomali ;) no ale taki juz ze mnie idealista :P)

pzdr !!

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

thurion pisze:to bylo juz kiedys dyskutowane, ograncizenie malych formatow.. wiekszosc sie z tym zgodzila, mozna by do tego teraz wrocic i zrobic jakis oficjalny rodzial ile turow w jakim formacie ma byc w lidze, ale wtedy robi sie kilka glosowan w stylu odrebne glosowanie nad singlami 2k+ oddzielne nad parowkami itp, a to moim zdaniem nie jest dobre bo moze sie zdarzyc ze mastera dostanie gorszy osrodek robiacy turniej w mniej prestizowym formacie

moim zdaniem trzeba liczyc na dotrzymanie dzentelmenskiej umowy osob bioracych udzial w glosowaniu na poszzegolne mastery... (wiem ze to utopia, bo kto nie glosuje na swoich ziomali ;) no ale taki juz ze mnie idealista :P)

pzdr !!
a co to za problem by ktos robiacy dotad parowki zrobil mastera na inne punkty ??
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Pytanie troche z innej beczki, ale tez troche na temat, kiedy dokladnie jest Euro? :P

W przyszlym sezonie pewnie ostatnim masterem bedzie WI, to jest Wawa, centrum Polski itd. Wiem, ze kiedys sie od tego odeszlo, bo bylo duzo bajzlu z wpisywaniem wynikow i sie robily bledy, ale poniewaz teraz system liczenia punktow jest zaautomatyzowany moze warto aby ostatni Master byl ostatnim turiejem zaliczanym do ligi i na nim byly rozdawane nagrody za lige?

Wtedy sezon sie konczy wczesniej (+ pod katem Euro), nagrody sa rozdawana od razu po zakoczneniu ligi, a nie gdzies w srodku sezonu (minus rozdawania na DMP) i jest to centrum Polski... (minus rozdawania w GW).

Taka luzny pomysl. Co sadzicie?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

rozdawanie po turnieju to ciezko - bo az tak szybko to sie tego do rankingu nie wpisze - nawet mi to zajmuje troche z obrobka, mimo, ze posiadam arkusz, ktory automatycznie generuje tabele wynikowa potrzebna do wpisania do ligi

a czemu nie robic DMP w maju ?? dawac tam nagrody za lige i od razu zaczynac nowy sezon z wielka pompa i z grubej rury :D
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

a co to za problem by ktos robiacy dotad parowki zrobil mastera na inne punkty ??
Problem może być - parówka to dwa razy mniej stołów i terenów potrzebnych, no i dwa razy mniej miejsca.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

szafa@poznan pisze:
Problem może być - parówka to dwa razy mniej stołów i terenów potrzebnych, no i dwa razy mniej miejsca.
Wiesz ale z taką filozofią to po co w ogóle robić Mastera (żadna osobisty przytyk żeby nie było). Klub Ink. robi duża parówkę bo format jest ciekawy ale możemy zrobić za rok 2500 i też nie będzie problemu.

Ja przy głosowaniu na mastery na sezon 2008\2009 będe głosował na Mastery z formatami 2200+ i mam nadzieje że organizatorzy będą sie trzymali wcześniejszych ustaleń co do formatów.

ODPOWIEDZ