GW wycofuje farby

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

GW wycofuje farby

Post autor: Marko »

Brazen Brass
Midnight Blue
Fiery Orange
Bronzed Flesh
Tenticle Pink
Bad Moon Yellow
Terracotta
Mixing Pot
The ink line

Grab the ones you use while you can. The ink line won't be gone completely, per se, it is being replaced by a newer, better line of inks.
Ciekawe jakie będą te nowe inki... Mnie mówiąc szczerze jakoś te zmiany nie przeszkadzają - właściwie tylko z Bronzed Flesh miałem do czynienia (ale da sie go zastąpić).

pzd

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Niedawno kupiłem midnight blue i szkoda, że wycofują bo to dobra farbka. Za inkami i mixing potem chyba nikt nie zapłacze XD
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Złe czasy nam nastały, choć akurat za tymi farbami płakać nie będę - są do zastąpienia. Sam jednak fakt wycofania...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

czemu zle czasy? IMO widac nadzieje na lepsze...
niedawno GW wypuscilo nowa serie farbek, ktore zebrały calkiem dobre opinie.
Teraz wycofuje farbki mało uzywane (przeciez nikt za nimi plakac nie bedzie).
Widze zapowiedz pojawienia sie nowych inków - moze okażą się lepsze od obecnych.

GW po prostu chyba szuka oszczednosci, gdzie sie da - to co sie nie sprzedaje jest wycofywane, czasem na miejsce starych wchodza nowe rzeczy - czy lepsze, czas pokaże.

Dobrze z GW nie podniosło cen farbek, by te lepiej sie sprzedajace pokryly straty spowodowane przez te sprzedajace sie słabo. :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

wycofuja to co sie najslabiej sprzedawalo, nie byly to rzeczy niezastapione - a np black moon yellow byl okropnej jakosci.
co w tym dziwnego?

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Poza dwoma farbkami z tej listy to raczej płakać nie będę. Od dłuższego czasu myślę nad przerzuceniem się albo na vallejo, albo na P3, ale raz, że nie mogę się zdecydować, bo nie wiem co lepsze, a dwa że cycadelek mam jeszcze dość sporo.
Ciekaw jestem, kiedy się sami wycofają. Imho. Jeśli będą dalej robili takie straty jak teraz, to daje im jeszcze góra 5 lat zanim padną.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

klotz im na klatę, bronzed flesh i brazen brass i midnight blue to istotne dla mnie farbki akurat. No nic. Firmo Vallejo oto nadchodzę.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

BRAZEN BRASS?! :shock: to u mnie podstawowa składowa złota i innych kolorowych metalików :cry: Midnight Blue mam akurat dobre, nie wysychające zamienniki w MSP Reapera, zresztą jak dla większości Citadelek ale tego metaliku będzie mi brakować...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Krzysiek »

AAA... Moja brown ink co się stanie z moją całą armią !!!

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Krzysiek pisze:AAA... Moja brown ink co się stanie z moją całą armią !!!
to akurat jest proste, metaliki to jedyne farby, w których Citadel odsadzał konkurencję
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Srebrne tak.
Ale wszelkie złote/miedziane/mosiężne dużo lepsze są, imo, z Vallejo.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Poza dwiema pierwszymi pozycjami (zwłaszcza Brazen Brass, fuck) to bardzo dobra decyzja.
Mam też nadzieję na lepsze inki. Nilgar, brown ink MSP, choć fenomenalny, bliższy jest Vallejo Smoke (zielonkawy, podgniły brąz) i tym samym doskonały do cieniowania metalików. Brown ink citadel natomiast jest bardzo dobry do cieniowania kości i nie widzę tutaj silnego konkurenta.

Zresztą moim zdaniem GW powinno sprzedawać 6-7 farbek z linii Foundation, srebrne metaliki, a po reszcie pozamiatać i ogłosić "please buy better paints, like Reaper MSP or P3 Formula" :P
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Ja tam jeszcze trochę pochlipuję za trzecią pozycją.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

okurdemol pisze:Ja tam jeszcze trochę pochlipuję za trzecią pozycją.
ja również, odkąd mi wyschła w miesiąc po zakupieniu ;)
Obrazek
Obrazek

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Żadnej z tych farbek nie używam, ale to że GW zaczyna wycofywać swoje produkty to chyba zły znak :?

Awatar użytkownika
Krzysiek

Według mnie mają złą politykę np. po co pchają pieniądze w lotra i produkują do niego nowe figsy jeśli i tak mało osób w to gra

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

w Lotra prawie nikt niegra :D
Ja bym pompował na maxa w Battla i 40k! To jest machina do robienia kasy a nie jakiś tam lotr :wink:

Cord
Chuck Norris

Post autor: Cord »

Krzysiek pisze:Według mnie mają złą politykę np. po co pchają pieniądze w lotra i produkują do niego nowe figsy jeśli i tak mało osób w to gra
Może w Polsce nikt nie gra, nie wiadomo jak za granicą.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Właśnie ludzie w lotra ponoć grają i jest ich dość sporo. Zarówno w Polsce, jak i na świecie.

Awatar użytkownika
Krzysiek

Cord pisze:
Krzysiek pisze:Według mnie mają złą politykę np. po co pchają pieniądze w lotra i produkują do niego nowe figsy jeśli i tak mało osób w to gra
Może w Polsce nikt nie gra, nie wiadomo jak za granicą.
Pewnie statystycznie jest podobnie wątpię aby w innych krajach wszyscy grali w lotra a np. w WH w ogóle. Lotr był modny jak był film na bieżąco ale potem się sypnął A GW tylko traci kasę na tym systemie

A z resztą sam się przerzuciłem z LOTRA na WH

ODPOWIEDZ