Gav Thorpe is leaving GW

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Gav Thorpe is leaving GW

Post autor: Jedy Knight »

Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Hah...

To taki trochę szok, osoba która tak dużo rzeczy napisała i zrobiła w GW...

Ale my go lubimy czy nie, bo już się pogubiłem?

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Gav'a akurat troche szkoda, ale na pewno nie plakal bym za Alessio, i duetem Ward - Reynolds.

Awatar użytkownika
Napoleon
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Napoleon »

kiedy odejdzie Jervis? rzeźnik epica, zabójca Dark Angelsów? Domagam się jego krwi.
A Gavowi się należało za Chaos Space Marines... Chociaż to nie on wymyślił streamlinowanie zasad...

Alessio podobno też ale to nie jest potwierdzone

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Panowie, bez jaj! Chcielibyście się pozbyć chyba jedynego myślącego (Jervis) i jedynego grającego w swoje armie (Alessio)? :shock:

Co do Gava - ech, wystarczyłoby trzymać go z dala od zasad ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Napoleon
Wałkarz
Kontakt:

Jervisa tak samo. Tomash... Jervis może i myśli - ale efekty jego myślenia są... (patrz Codex Dark Angels). Niech robi wszystko, może figurki rzeźbić, fluff pisać - ale zasad niech nie tyka.
Wystarczy że Epica tak uprościł że zarżnął. A teraz próbuje 40k upraszczać (likwidacja armory w niektórych kodeksach chociażby)... I znów nie będzie niczego...

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Napoleon, co ci się nie podoba w codexie DA?

Jest fajny a to że ty nie potrafisz ta armią grać to inna sprawa.

Tak samo nowi Chaos space marines.Fajni są.Bardziej zbalansowani i można ich złozyć o wiele ciekawiej niż kiedyś.

Znajomy cos tam wspominał o zmianach kadrowych w GW.Ale że aż takie będą to się nie spodziewałem.

Odchodzą autorzy wszystkich podręczników jakie posiadam.Szkoda.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Jest fajny a to że ty nie potrafisz ta armią grać to inna sprawa.
jak sie ma fajnośc do siły?

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Jak się ma stwierdzenie o zarżnięciu do tylko i wyłącznie fajności?
Uerph.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Fanatyk pisze: Ale my go lubimy czy nie, bo już się pogubiłem?
:lol:
Potrafisz trafić w sedno ;)

Z punktu widzenia ogólnego - szok trochę, ale może to było do przewidzenia - nie wiem, nie interesuję się.
Z punktu widzenia gracza skirmishów - to poza współautorstwem Gorkamorki nic szczególnego nie zrobił ;)

A Mordheim swoją stratę już przeżył.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Zastanawia mnie co ten człowiek ma dalej zamiar z sobą robić. Przejdzie do konkurencji chyba bo wątpię aby zajął się czymś zwyczajnym.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Bedzie niezaleznym ekpertem :lol2: :wink:

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

No proszę, idą zmiany. Odchodzi człowiek, który kastrował DE i 6 ed. dwarfy. A niech idzie w... i krzyżyk na drogę. Życzę mu wszystkiego najlepszego. Nigdy nie przepadałem za jego twórczością. A o 6ed. dwarfach to wolę nie myśleć, bo mi żyłka pęknie. Dobrze, że nie gram DE. :P

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

za kastrowanie kraśków ...krzyzyk na drogę, popieram

trochę będzie jednak brakowało Gava i jego pomysłów
zastanawia mnie jednak, kto teraz będzie tworzył/rozwijał nowe i stare produkty GW...?

Awatar użytkownika
Napoleon
Wałkarz
Kontakt:

Reyq - to że ja NIE mogę grać tą armią jak chce (bo to proszenie się o wklepy) bo ktoś ją zje*** to dość istotny problem.
Co do kodeksu DA - zapytaj pierwszego lepszego gracza DA co im się nie podoba - starczy wspomnieć brak attack bike squadów, spieprzone moce librarianów (zamiast tych natywnych dla DA) i tornada jedne na squad (mimo że to DA wymyślili tornada) - a pewnie i pare innych rzeczy by się znalazło.
Co do Chejosów - jeżeli nowy chaos we wszystkich barwach tęczy Ci się podoba to nie mam wiecej pytań. Mieszanie Slaanesh-Khorne i Tzentch-Nurgle, zarżnięcie klimatycznych (Alpha Legion, Iron Warriors, Nightlords) legionów - to zabicie całego klimatu armii.

Nie wiem co ten pan robił dla Battle'a - okurdemol - co Gav zrobił krasiom ? Bo aż ciekaw jestem....

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Och ludziska. Chyba zle Gava widzicie. Imo kodeksy, ktore wydal byly fajne, bo bez przeginek. A czemu ludzie biadola na nie, no bo pozniejsze wydal Alessio czy kto inny i po prostu byla roznica w wizji ksiazek a co za tym idzie kodeksy pozniejsze okazaly sie duzo pakerniejsze, niz te Gava. jakby jeden autor wydal cala eydcje to by biadolenia nie bylo.

Tyle ode mnie.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

napoleon pisze:Nie wiem co ten pan robił dla Battle'a - okurdemol - co Gav zrobił krasiom ? Bo aż ciekaw jestem....
Dość powiedzieć, że 6.ed. krasnale można było z palcem w nosie pojechać DE. W 6. ed. ugrać coś baryłkami, było naprawdę bardzo, bardzo ciężko, bo armia kompletnie odstawała od reszty. Kuriozalne wręcz przeszacowanie wszystkich jednostek, np. armata bez wypasów i po odjęciu kosztu załogi była tańsza o jakieś 2-5 pkt. od imperialnego great-cannona(też bez załogi) i źle dobrana tabelka robiły swoje. Dobrze, że te czasy już minęły.

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

napoleon:
0rganki walące na 18 cali
TRAGICZNE kowadło zagłady
słabo grywalni Longbeardsi
TRAGICZNY zyrokopter
krasnoludzki Than z 4T...
badziewne, kosztujące masę punktów runy
koszt punktowy modeli zupełnie nie pasujący do ich parametrów
totalna zmiana w podejściu do "runowania" maszyn bojowych (tego gostkowi nie wybaczę )....
uwierz, w 6edycji krasiami było ciężko...ale przetrwaliśmy :D

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

okurdemol pisze:Dość powiedzieć, że 6.ed. krasnale można było z palcem w nosie pojechać DE.
A świstak siedzi i zawija. :roll:

Armia nie była AŻ tak zła.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Moment! Świstak siedzi w więzieniu, bo papierki były z przemytu! :evil:
Ale racja, może nie z palcem w nosie, ale spokojnie dało się pojechać.

ODPOWIEDZ