Zastosowanie....

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Zastosowanie....

Post autor: Belaner7 »

Sądze że możnaby taki temat założyć,by tutaj powymieniać się opinią/doświadczeniami związanymi z graniem jednostkami których się na codzień nie wystawia,czyli:fenixi,lwy,ellyriani,loreni.
Kiedyś w czasach 6ed wystawiłem 5 ellyrianów z muzykiem na turniej,powiem szczeże że nawet sie przydalie w bitwie z Imperium,atakując altylerie przeciwnika,na biwie z chaosem napazali się z marudami,a później razem z rydwanem i orłem zjedli duży herd!na bitwie z VC dużo uciekali przed bk,spowolniając ich.
Generalinie całkiem fajnie mi się nimi grało,ale jednak stwierdziłem że zamiast nich lepszy rydwan :wink:

W przysłości zamieżam pograć 4fun WL.

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Post autor: Skolim »

Erylianie pewnie byliby wybierani gdyby HE nie miały lepszych speciali. Znam wielu graczy którzy chcieliby ich wystawić, ale wolą kolejne 2 rydwany :P

..::Maciej::..
Wałkarz

Post autor: ..::Maciej::.. »

Ja tam ostatnio gram na Ellyrionach.....
mi ise podobają i wole dopakować reszte i zamiast 2 chariotów mieć fasta- można nim postraszyć :) - małe ryzyko i mogą sie sprawdzic
możesz ich wystawić w miejscu ,żeby szarżowali i przecienik musi do nich zawijać zamiast strzelać do lepszysz żeczy....
WL nie są źli mogą mieć BoS <lol> ... ale tylko to jest w nich dobre - więc chyba Swordmastersi sie lepiej sprawdzą....

pozdro

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Skolim pisze:Erylianie pewnie byliby wybierani gdyby HE nie miały lepszych speciali. Znam wielu graczy którzy chcieliby ich wystawić, ale wolą kolejne 2 rydwany :P
Kasztany przeciw diamenta, ze nowa edycja obetnie rydwany do 1/slot jak u OnG. A wtedy moze Erylianie beda mieli swoje piec minut

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

a może ellyrianie wejdą do corów,a z speców wejdą 3x5 dragonów.Teraz nie ma co gdybać

Wałkarz

Taaa... co będzie to jest tylko gdybanie...
gdzieś słyszałem ... chyba kolega mi powiedział ,że on słysza, że podobno HE mają dosatc pegazy albo drake'i na podobnych zasadach... było by ciekawie ...ale wątpie by nas ym uraczyli....
podobno mają byc też rydwany zaprzęgane w lwy z WL w obsłudze :?
ciekawe ile w tym wszystkim prawdy.....

Awatar użytkownika
Skolim
Mudżahedin

Post autor: Skolim »

wiesz u WE miała być jazda na jeleniach z savem na 3+ więc w już żadną plotę nie uwierzę :P Ale Rydwan z lwami jako załoga mógłby być ciekawy. Tylko żeby go lwy nie zaprzęgały :P

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Chrace to nie Tiranoc... chyba, że byłaby opcja uzbrojenia jak się chce ale w to wątpie, jednakze miłoby było mieć dwoch gosci na górze z WS5 i S6 :D

Lionkami spokojnie mozna pograć, ale ta chora intryga wszystko niszczy, bo mzonaby było mieć dwa miłe klocki piechoty na stubbornie, a tak nawet jak się weżmie Lion Guarda i on zostnaie generałem, paranoja. Kiedyś urzyłem 12 chłopa z muzykiem bodajze, nieżle się spisali wpdając od boku i mieląc wtedy i chyba ten oddział jest do tego stworzony. gdyby mieli HA i nie byłoby intrygi bardzo dobry oddział, wystarczy tam dać generała i wypalaja chłopcy 9 ataków z siła6 i są stubborn! Chcoiaż wolałbym aby dali im taką zasade jak mają ethernale, że jak tam siedzi commander\prince moze nawet magowie to są stubborn i jakoś w skirmish ich dać, pasuje to do nich ale przeciw przemawia to, że to jest gwardia przyboczna króla, sa to elfy z Chrace-lesnicy ale przecież stacjonują w Lothern jako doborowa jednostka piechoty.

Fasty, są okey czasami warto wziaśc 3 rydwan ale czasem dwa wystarczą i fasty wchodzą, od czasu do czasu ich użyje.

SeaGuardzi, dziadostwo jakich mało, jakby chociaż mieli longbowy, ogólnie syf, ale jedyne zastosowanie jakie dla nich widze to taka 15 w mocnym defensie do trzymania magów, obrony bolców przed jakimis śmieciami bo maja jednak te 15 ataków.

Phonixi, no comment ;) na bitwy rzędu 6k+ moze bym wziął taką 30tkę :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ellyriani - szkoda mi ich bardzo, ale ze speciali wchodzą swordmasterzy, dragoni, rydwani i shadow warriors. W sytuacji, gdy w core są SH spełniający większość zadań fasta, tylko, że lepiej, nie ma dla nich miejsca. Dla tych nędznych 5 strzałów z S3 nie warto.

SW - przydadzą się do spowolnienia wroga. I tylko do tego. Bić się nie potrafią, strzelają marnie, uciekać też już nie mogą. A swoje kosztują.

PG - za ten koszt... Już lepiej sobie dokupić lion standard do zwykłego klocka.

LSG - porażka. Kosztują dużo, strzelają nędznie.

Archers - j.w., tylko w hth są gorsi
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

10 Archerów - bardzo porządna sprawa - spłacaja sie luźno zabijając fascika i blokując/zdobywając ćwiare - IMO 1 oddziałwarty wystawienia , prawie zawsze brałem.

5 Ellyrianów - spisuje sie , bo łatwiej niz SH wchodza miedzy oddziałami na tyły i tam wcinaja razem z orłami maszyny itp. Jako że DP nie używałem to zawsze miałem miejsce na nich. Swordów w sumei tez rzadko uzywałem wiec sepce zazwyczaj u mnie zapchane były chariotami, ellyrianami i shadowami.

Wiadomo super,ekstra mega powernej rospy sie z tym raczje nei skłąda - ale grywalne owszem.

Pozdro

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Kosa pisze:Chrace to nie Tiranoc...
Co to znaczy dla GW? Lekka zmiana w fluffie i jedziemy :P
Kosa pisze: Kiedyś urzyłem 12 chłopa z muzykiem bodajze, nieżle się spisali wpdając od boku i mieląc wtedy i chyba ten oddział jest do tego stworzony.
Uzywalem ich 12 z BoS, sprawdzaja sie, tylko rara szkoda. Gdyby byli w special to bylby to najlepszy wybor dla tego sztandaru.
Co do SW, to uwazam ze jak najbardziej sa wystawialni, ale o 2 pts za drodzy.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

?

11 pts za kolesia z 5S i 6WS? Nie żartuj...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

SW nie SM :P A co do SM, to pewnie tez sa wystawialni, inna sprawa ze nie u mnie :) Chociaz moze znowu sprobuje i pewnie znowu sie nie splaca :?

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Swordom sejva brakuje,tudzież warda,padają jak muchy

łuki są nawet fajne,trzymają magów i ćwiarte,a że mają longbowy to z nich czasem wystrzelą

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

SM sa okey tylko gdyby wróćili im zasae z 5ed. odnosnie odbijanie picisków mieczami, zostawili koszt i byliby naprawde dobrym oddziałe, gdyż teraz byle jaka salwa z łuków czyni u nich niezłą rzeż. Ward? nie dasz im chyba, że wytłumaczysz to super, szybką zwinnością ;) , sava wiekszego w jaki sposób? Ewentualnie w walce np. maja koljene +1 do savba, gdyż parują czy coś takiego, ale dla mnmie to mija się z sensem, wrócić im zasade odbijania strzał i tyle :D acha i taka mała dygresja, honor SM powinienen tez podnosić WS o jeden, aby odznaczyć, że to jest jednak bohater, commander z 7WS miłe :D , podobnie zresztą powinno być ze ściezką wardnacera u WE :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

"padają jak muchy "

Bo to elfy. Co mają mieć? 4T i 2+ save?
Po prostu dopilnuj, by nic w nich nie strzelało. Ot, taki urok grania tą rasą.

Wałkarz

Ta SM powinni być tańsi... albo lepsi
ciekawe co przyniesie 7th edycja.. ale jeśli chodzi o trzymanie magów i BoS to sie sprawdzają

pozdro

ODPOWIEDZ