Manowar

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Neferkamin
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Manowar

Post autor: Neferkamin »

Może pamiętacie system Manowar GW ? Czyli bitewna gra w świecie Warhammera FB na morzu. Może ktoś, coś posiada? Ja niestety jestem zmuszony do własnoręcznej roboty stateczków aby móc zagrać, zacząłem tworzyć flotę Imperium. Poszukuję chętnych do gry. Wawa.

Awatar użytkownika
macmet

Post autor: macmet »

A z czego robisz statki, i co trzeba mieć żeby zacząć grać? Bo w sumie jak w Warszawie, to mógłbym sobie wystrugać jakieś łódeczki kiedyś :wink:...

Awatar użytkownika
Hrabia
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Hrabia »

Ja mam zestaw i trochę statków do imperium i Bretonni :) Ale z Zielonej Góry/Poznania to kawałek do Wawy żeby sobie wpaść pograć. Może przy okazji jakiegoś turnieju lub konwentu...

Awatar użytkownika
Neferkamin
Kontakt:

Zrobiłem parę statków do krasnoludów z modeliny. Do Imperium można znaleźć statki do sklejenia z papieru na sieci + pomalować, zastanawiam się również czy może by nie zapożyczyć trochę okrętów z Piratów czy jak to tam się nazywa, ale raczej tylko do Imperium lub Brettoni - no może Norsca też by wchodziła w rachubę jakby znaleźć jakieś wikingów statki. Potwory morskie zrobiłem z modeliny (tzn. moja kobieta mi ulepiła, gdyż w tym jest trochę lepsza ode mnie :) ) ale nadal mi trochę statków brakuję. Rozgrywka trwa około 3 godzin na 750 pkt. lecz jest tego warta. Jakby ktoś był zainteresowany grą to prosze podesłać msg na priv.

tattooed_bastard
Warzywo

Post autor: tattooed_bastard »

Troche odgrzewane kluchy ale co tam...mam na stanie podstawke kompletna i 2 floty ( bretonia i empire ). Mimo ze gra fajna to nie mam czasu grac we wszystko i moge sie pozbyc za $$ lub wymienic na modele chaos dwarfow lub demonow jakby ktos chcial.

Awatar użytkownika
Neferkamin
Kontakt:

A ile byś za to chciał?? Prześlij na priva. Może się dogadamy.

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Mam pytanko, czy któryś z kolegów grających jeszcze w Manowara ma może jakieś schematy okrętów, tak aby można je było wyciąć z kartonu?

Awatar użytkownika
Neferkamin
Kontakt:

Tak, posiadam takie schematy do Imperium i jednego stateczka Orków. Co prawda na sieci można znaleźć kostki z obrazkami, ale stanowczo odradzam, bo strasznie to wygląda. Bretonnie zrobiłem ze stateczków z gry Srebrna Flota (wydana planszówka kiedyś przez firmę Novina) odpowiednio posklejane i dodane żagle. Odezwij się do mnie, to prześlę Ci mailem.

kzinczuk
Plewa

Post autor: kzinczuk »

z chęcią zakupie figurki do manowar, proszę o info na priv jeżeli ktoś ma coś do sprzedania,

Awatar użytkownika
Ramzeseba
Wałkarz

Post autor: Ramzeseba »

Awatar użytkownika
Miłek
Wałkarz

Post autor: Miłek »

Mi pasuje :) Ciekawe tylko czy wyjdzie na pewno, czy pozostanie pobożnym życzeniem jak powrót armii squatów do 40k? Zastanawia mnie też czyjeśli już do czegoś dojdzie, to wypuszczą jedno pudło startowe i bawcie się sami, czy też będą wspierać nowymi armiami, modelami itd. Bo jeśli nie będzie wsparcia to średnio fajnie, pograć i odłożyć do szafy, za 20 lat na allegro jako "rarytas" i zmiana szafy.
Szacunkowa cena 350zł trochę drogo, ale wiadomo, to nie jest tanio hobby.

http://www.eyeofmadness.pl/index.php?op ... ws&lang=pl
Obrazek

MOJA GALERIA CMON
----------------------------------------------------

Pierzasty

Post autor: Pierzasty »

Ktoś jeszcze w to grywa? Może bym sobie przypomniał. Ewentualnie sprzedał podstawkę z flotą chaos dwarfów :)

ODPOWIEDZ