HE na WI 4444
- Loremaster
- Oszukista
HE na WI 4444
Prince + Star Dragon + Vambraces of Defence + Amulet of Light + Armour of Caledor + halabarda 618
Prince + Star Dragon + Star Lance + Helm of Fortune + Guardian Pheonix + Talisman of Loec + dragon armour + shield. 626
Noble + BSB + Dragon armour + Lance + shield + barded Elven Steed - 218
1lvl Mage + Dispel Scroll + Dispel Scroll - 135
1lvl Mage + Dispel Scroll + Trickster Pendant - 145
Core
10 Archers - 110
10 Archers - 110
10 LSG + shields - 130
10 LSG + shields - 130
Special
6 Dragon Princes + standar + drakemaster + Skeinsilver + Lion Standar - 270
6 Dragon Princes + standar
5 Silver Helms - 105
5 Silver Helms - 105
5 Shadow Warriors - 80
Rare
Great Eagle - 50
7 RBT - 700
Zastanawiam się czy nie wywalic jednych Dragon Princów i wrzucic więcej wsparcie, bo z tego co mam to 2xSilverzy, Shadow Warriors i orzełek, powinno wystarczyc ale nie jest to powalająca ilośc.
Ale ogólnie armia jest bardzo szybka i ma dużego kopa, Martwi mnie trochę zabezpieczenie drugiego prince'a bo ma tylko 3+save z re-rollem + ward na 5+. ale wolę porządny save z re-rollem + 5+ward niż badziewny save i ward na 4+,za to koleś w szarży będzie straszny. Piechoty nie che mi się wystawiac bo jest za wolna i zajmuje za dużo punktów, zawsze mogę wymienic 6 Dragon Princów i wstawic 2x5 Silver Helms do wsparcia + zamienic jednego RBT na orzełka, wtedy ilosc wsparcia wzrasta drastycznie.
Prince + Star Dragon + Star Lance + Helm of Fortune + Guardian Pheonix + Talisman of Loec + dragon armour + shield. 626
Noble + BSB + Dragon armour + Lance + shield + barded Elven Steed - 218
1lvl Mage + Dispel Scroll + Trickster Pendant - 145
Core
10 Archers - 110
10 Archers - 110
10 LSG + shields - 130
10 LSG + shields - 130
Special
6 Dragon Princes + standar + drakemaster + Skeinsilver + Lion Standar - 270
5 Silver Helms - 105
5 Silver Helms - 105
5 Shadow Warriors - 80
Rare
Great Eagle - 50
7 RBT - 700
Zastanawiam się czy nie wywalic jednych Dragon Princów i wrzucic więcej wsparcie, bo z tego co mam to 2xSilverzy, Shadow Warriors i orzełek, powinno wystarczyc ale nie jest to powalająca ilośc.
Ale ogólnie armia jest bardzo szybka i ma dużego kopa, Martwi mnie trochę zabezpieczenie drugiego prince'a bo ma tylko 3+save z re-rollem + ward na 5+. ale wolę porządny save z re-rollem + 5+ward niż badziewny save i ward na 4+,za to koleś w szarży będzie straszny. Piechoty nie che mi się wystawiac bo jest za wolna i zajmuje za dużo punktów, zawsze mogę wymienic 6 Dragon Princów i wstawic 2x5 Silver Helms do wsparcia + zamienic jednego RBT na orzełka, wtedy ilosc wsparcia wzrasta drastycznie.
Koniecznie wystaw 1 oddział piechoty. Jak przeciwnik dostanie domek i wpakuje tam full magów to nic mu nie zrobisz.
BSB nic nie ma, a jest taki drogi? Chyba ma BB?
Rozpa niezła, ale nie jakaś przeraźliwa. Za bardzo na jedno kopyto. Za mało uniwersalna.
BSB nic nie ma, a jest taki drogi? Chyba ma BB?
Rozpa niezła, ale nie jakaś przeraźliwa. Za bardzo na jedno kopyto. Za mało uniwersalna.
- Loremaster
- Oszukista
BSB ma Battle Banner,właśnie też jestem tak śrdnio przekonany z drugiej strony wiem, że zmiany są potrzebne, ano rzeczywiście przedmiocik na kowałdo trzeba zakupic, chyba jednak wywalę smoka(nie jestem przekonany do kolesia z 3+AS i tylko 5warda strasznie miękki jest) i trochę pozmieniam jednostki, aby było bardziej uniwerslanie. Chciałem wystawic czyste HE i to pierwsze przyszło mi do głowy.
Wersja druga
Star Dragon + Vambraces of Defence + Armour of Caledor + Amulet of Light + halabarda - 618
4lvl Archmage + Book of Heoth - 360
Noble + Battle Banner + Dragon Armour + Lance + shield + Elven barded Steed - 218
1lvl Mage + Dispel Scroll + Dispel Scroll
Noble + Pendant of Vengeance + Mask of Merlot + great weapon + dragon armour shield - 135
Core
10 Archers - 110
10 Archers - 110
10 Archers - 110
21 Spearelves + command + Banner of Arcane Protection - 242
Special
6 Dragon Princes + champion + standar bearer + Lion standar + Enchanted shield - 255
6 Dragon Princes + standar bearer - 200
14 White Lions + command + Gem of Courage + Banner of Balance - 295
14 Swordmasters + command + SkeinSilver + Banner of Sorcery - 315
5 Silver Helms - 105
5 Silver Helms - 105
5 Shadow Warriors - 80
Rare
Great Eagle - 50
7 Rbt - 700
Teraz mam 3 dobre klocki piechoty, z BSB blisko powinno dawac , radę do przełamywania mam 3 oddziały Dragon Princes + smoka, Armia jest nadal bardzo szybka , dzięki 5 oddziałom kawalerii, shadow warrios, orzełek + smok.
W magii ma tyle ile trzeba 2 czary z IF powinny dawac radę.
Na magię przeciwnika mam 4 Scrolle , 6 DD + oddział z magic resistance dwa a którym można schowac, magów przeciwko mocno czarującym armią + lord bierze drain magic wtedy taka ochrona moim zdaniem wystarcza
w Walce też jest nieźle White Lions i Swordmasters mają tutaj zapewnione wsparcie strzeleckie i jednostki wspięrające w postaci Great Eagle'a , Shadow Warriorów i Silver Helmów
zastanawiam się jeszcze na Noblem z Star Lance na orzęłku i czy kosztem jednego scrolla nie wziązc Trikster Pendat w połączeniu z Drain Magic trochę paraliżuje armię nastawione na 100% magii
Wersja druga
Star Dragon + Vambraces of Defence + Armour of Caledor + Amulet of Light + halabarda - 618
4lvl Archmage + Book of Heoth - 360
Noble + Battle Banner + Dragon Armour + Lance + shield + Elven barded Steed - 218
Noble + Pendant of Vengeance + Mask of Merlot + great weapon + dragon armour shield - 135
Core
10 Archers - 110
10 Archers - 110
10 Archers - 110
21 Spearelves + command + Banner of Arcane Protection - 242
Special
6 Dragon Princes + champion + standar bearer + Lion standar + Enchanted shield - 255
14 White Lions + command + Gem of Courage + Banner of Balance - 295
14 Swordmasters + command + SkeinSilver + Banner of Sorcery - 315
5 Silver Helms - 105
5 Silver Helms - 105
5 Shadow Warriors - 80
Rare
Great Eagle - 50
7 Rbt - 700
Teraz mam 3 dobre klocki piechoty, z BSB blisko powinno dawac , radę do przełamywania mam 3 oddziały Dragon Princes + smoka, Armia jest nadal bardzo szybka , dzięki 5 oddziałom kawalerii, shadow warrios, orzełek + smok.
W magii ma tyle ile trzeba 2 czary z IF powinny dawac radę.
Na magię przeciwnika mam 4 Scrolle , 6 DD + oddział z magic resistance dwa a którym można schowac, magów przeciwko mocno czarującym armią + lord bierze drain magic wtedy taka ochrona moim zdaniem wystarcza
w Walce też jest nieźle White Lions i Swordmasters mają tutaj zapewnione wsparcie strzeleckie i jednostki wspięrające w postaci Great Eagle'a , Shadow Warriorów i Silver Helmów
zastanawiam się jeszcze na Noblem z Star Lance na orzęłku i czy kosztem jednego scrolla nie wziązc Trikster Pendat w połączeniu z Drain Magic trochę paraliżuje armię nastawione na 100% magii
IMO wywalic jednego bolca, wstawic kolejnego orła i muzyków na ważniejszych oddziałach albo 6tego SW
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
To drugie jest bardzo fajne. Popychaczka na smoka z IF to bardzo fajna sprawa. Jesli będziesz na WI, to z chęcią bym challenge zagrał - u mnie podobny zestaw herosów i trochę klimatu w oddziałach.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Loremaster
- Oszukista
wymaga jeszcze kosmetycznych zmian, może wziązc więcej Shadow Warriors, mniej włóczni z przedmiotami troszkę pokombinowac,a challange bardzo chętnie ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Rozpiska (ta druga) bardzo fajna.
Ja bym dodał jeszcze na jednych DP banner of ellyrion (latanie po lasach i wodzie im się bardzo przydaje), a na drugich bym wrzucił War Banner.
Razem tylko +35pts, a obydwa sztandary bonusy dają bardzo istotne![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ja bym dodał jeszcze na jednych DP banner of ellyrion (latanie po lasach i wodzie im się bardzo przydaje), a na drugich bym wrzucił War Banner.
Razem tylko +35pts, a obydwa sztandary bonusy dają bardzo istotne
- Loremaster
- Oszukista
Prince + Star Dragon + Armour of Caledor + Vambraces of Defence + Amulet of Light + halberd – 618
4lvl Archmage + Book of Heoth – 360
Noble + BSB + Battle Banner + dragon armour + lance + shield + barded Elven Steed – 218
Noble + Pendant of Vengeance + Mask of Merlot + shield + great weapon + dragon armour – 151
1lvl Mage + Dispel Scroll +Disepel Scroll– 135
1lvl Mage + Dispel Scroll + Dispel Scroll – 135
Core
10 Archers – 110
10 Archers – 110
10 Archers – 110
20 Spearelves + command + Banner of Arcane Protection – 230
Special
6 Dragon Princes + standar bearer + drakemaster + Banner of Balance – 260
6 Dragon Princes + standar bearer + Banner of Ellyrion – 215
6 Dragon Princes + standar bearer + War Banner – 220
11 White Lions + Lion Standar + command + Skeinsilver – 245
13 Swordmasters + command + Banner of Sorcery + Gem of Courage – 285
5 Silver Helms – 105
5 Silver Helms - 105
5 Shadow Warrios – 80
Rare
7 RBT – 700
Great Eagle – 50
To obrobiona wersja, dokładnie podliczona itd. Zastnawiam się tylko czy nie wywalic bolca i wsadzic za to drugiego orzełka, dodac Shadow Warriors do 6-7 , i powiększyc Spearmenów.
Chociaż teraz wygląda to nieźle, mam 3 oddziały piechoty, dwa mocno biją, trzeci ma porządnego static CR i sobie radzi ze wszystkim oprócz jakiś wypasionych elit.
wszystko jest szybkie bardzo ze wsparciem magicznym.
4lvl Archmage + Book of Heoth – 360
Noble + BSB + Battle Banner + dragon armour + lance + shield + barded Elven Steed – 218
Noble + Pendant of Vengeance + Mask of Merlot + shield + great weapon + dragon armour – 151
1lvl Mage + Dispel Scroll +Disepel Scroll– 135
1lvl Mage + Dispel Scroll + Dispel Scroll – 135
Core
10 Archers – 110
10 Archers – 110
10 Archers – 110
20 Spearelves + command + Banner of Arcane Protection – 230
Special
6 Dragon Princes + standar bearer + drakemaster + Banner of Balance – 260
6 Dragon Princes + standar bearer + Banner of Ellyrion – 215
6 Dragon Princes + standar bearer + War Banner – 220
11 White Lions + Lion Standar + command + Skeinsilver – 245
13 Swordmasters + command + Banner of Sorcery + Gem of Courage – 285
5 Silver Helms – 105
5 Silver Helms - 105
5 Shadow Warrios – 80
Rare
7 RBT – 700
Great Eagle – 50
To obrobiona wersja, dokładnie podliczona itd. Zastnawiam się tylko czy nie wywalic bolca i wsadzic za to drugiego orzełka, dodac Shadow Warriors do 6-7 , i powiększyc Spearmenów.
Chociaż teraz wygląda to nieźle, mam 3 oddziały piechoty, dwa mocno biją, trzeci ma porządnego static CR i sobie radzi ze wszystkim oprócz jakiś wypasionych elit.
wszystko jest szybkie bardzo ze wsparciem magicznym.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
IMO zamienić skeinsilver z gem of courage (miejscami).
Wtedy masz oddział WL który zatrzyma każdy walec, nawet jeśliby ich tam 2 zostało to ustoją![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Wtedy masz oddział WL który zatrzyma każdy walec, nawet jeśliby ich tam 2 zostało to ustoją
Trochę nie na temat...ale co wszyscy na forum tak maniacko z tym skeinsilver ?
To nie żadne srebro (silver) tylko drzazga, odprysk, odłamek (sliver).
PS: Ciekaw jestem Twojej późniejszej oceny różnic przydatności na linii Łucznicy/ Straż Lothern. Lepiej być tańszym i dalej strzelać czy lepiej sobie radzić w walce?
PS: Ciekaw jestem Twojej późniejszej oceny różnic przydatności na linii Łucznicy/ Straż Lothern. Lepiej być tańszym i dalej strzelać czy lepiej sobie radzić w walce?
- Loremaster
- Oszukista
przy magu z book of heoth , branie 2lvl nie ma znaczenia, gdyż przeciwnikowi zostanie na tyle dużo DD że te dwa czary na 2 kościach rzucane , szybko zdispeluje, Dla mnie to stracone punkty.
Co do LSG chciałbym wystawic dwa oddziały ale to koszt od razu 40punktów, są lepsi w walce ale te 6'' zasięgu w przypadku tej armii moze miec kluczowe znaczenie, pozatym w tej armii do walki mam już dosyc dużo oddziałów , a Archersi dzięki ASF sobie z fastami , scoutami itd elegancko radzą.
Błąd na magach jest kosmetyczny przyzwyczajenie z 6 edycji.
Skeinsliver musi zostac na takie punkty jest to przedmiot który ma sens , choc zastanawiam się na DragonHorn też może byc bardzo przydatny.
Rzeczywiście zrobi się zamianę przedmiotów , Skeinsliver pójdzie do Swordmasters ,a Gem of Courage do White Lionów.
Co do LSG chciałbym wystawic dwa oddziały ale to koszt od razu 40punktów, są lepsi w walce ale te 6'' zasięgu w przypadku tej armii moze miec kluczowe znaczenie, pozatym w tej armii do walki mam już dosyc dużo oddziałów , a Archersi dzięki ASF sobie z fastami , scoutami itd elegancko radzą.
Błąd na magach jest kosmetyczny przyzwyczajenie z 6 edycji.
Skeinsliver musi zostac na takie punkty jest to przedmiot który ma sens , choc zastanawiam się na DragonHorn też może byc bardzo przydatny.
Rzeczywiście zrobi się zamianę przedmiotów , Skeinsliver pójdzie do Swordmasters ,a Gem of Courage do White Lionów.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Mnie osobiście przeraża smok + popychaczka na IFce. Ale tylko dlatego, bo mam armię bez strzelania.
Wydaje mi się, że jak trafisz na coś z solidnym wsparciem ogniowym, to może być gorzej - a krasi z kowadłem i skaveny z BSB po prostu uziemią ptaszka... i co wtedy? A pewnie na co trzecim stole będzie jedno albo drugie. Do tego jeszcze konkurencyjne HElfy z beastem Ci go będą wyłączać. A jeszcze konieczność wylosowania właściwego czaru, możliwośc miscasta, niszczarki czarów...
STRASZNIE ryzykujesz biorąc Arcymaga. IMO to opcja zerojedynkowa, szczególnie na turniej par... Dwa smoki wydają mi się pewniejsze.
Wydaje mi się, że jak trafisz na coś z solidnym wsparciem ogniowym, to może być gorzej - a krasi z kowadłem i skaveny z BSB po prostu uziemią ptaszka... i co wtedy? A pewnie na co trzecim stole będzie jedno albo drugie. Do tego jeszcze konkurencyjne HElfy z beastem Ci go będą wyłączać. A jeszcze konieczność wylosowania właściwego czaru, możliwośc miscasta, niszczarki czarów...
STRASZNIE ryzykujesz biorąc Arcymaga. IMO to opcja zerojedynkowa, szczególnie na turniej par... Dwa smoki wydają mi się pewniejsze.
Nienienie. Nazwa przedmiotu pochodzi na pewno od "Skein's liver".Cyel pisze:Trochę nie na temat...ale co wszyscy na forum tak maniacko z tym skeinsilver ?
- Loremaster
- Oszukista
Wiadomo, że opcja jest ryzykowana, ale akurat Dwarfy mnie nie przerazają , mam przedmiot który dosyc skutecznie wyłącza kowadło, BSB skavenów jeszcze lepiej uziemi dwa smoki niż jednego
ale zastanawiam się czy nie wymienic tych tego maga na smoka ale martwi mnie słaba przezywalnośc wtedy lord-a na drugim smoku niestety
3+ save+re-roll + ward na 5+ to max co się da wrzucic + Star Lance + Talisman of Leoc.
Ale ja nie zawsze będę brał shadow-a na niektóre armie lepszy jest High Magic, czy np. Metal to nie jest też tak że chce całą taktykę postawic na jeden czar bo ja mówisz - muszę wylosowac, rzucic IF , nie miec mistcasta.
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Ale ja nie zawsze będę brał shadow-a na niektóre armie lepszy jest High Magic, czy np. Metal to nie jest też tak że chce całą taktykę postawic na jeden czar bo ja mówisz - muszę wylosowac, rzucic IF , nie miec mistcasta.