Nowe VC 2k na HE

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ish
"Nie jestem powergamerem"

Nowe VC 2k na HE

Post autor: Ish »

W sobote gram z kumplem na 2k,w zasadzie moja pierwsza gra na 2 k,wczesniej glownie na 1,5k.Co sadzicie o tym?

1 Vampire Lord ; 3mlvl; Red Fury; Infinited Hatred; Dread Knight; Słomka i Enchanted Shield; Helm of Commandment ;Book Of Arkhan- 450 pkt

1 Vampire BSB (Flag of Blood Keep) ;Walkin Death;Dread Knight -225 pkt

1 Necros ; 2x Dispell Scroll;mounted na CC - 105 pkt

5 Dire Wolfs - 40 pkt

5 Dire Wolfs - 40 pkt

14 Skeletons ;FCG;Spears - 146 pkt

10 Ghouls - 80 pkt

10 Ghouls - 80 pkt

Corpse Cart - 75 pkt

5 Fell Bats - 100 pkt

12 Black Knights ; FCG;Banner of Borrows - 421 pkt

15 Grave Guards ;FCG;Standard of Hellish Vigour -235 pkt

Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

Akurat grałem wczoraj na nowe HE i zdecydowanie mogę polecić eteryki oraz coacha. Wraithy w sile 5+ banshee sparaliżowały połowe stołu i mimo że niewiele zabiły to przeciwnik unikał ich ułatwaiając mi grę resztą armii. Pociski i magiczne strzały zabijały co ture wraitha, który powracał z inwokacji.
Coach rozwalił klocek White Lionów full wypas (czego dokonał w trzy tury) a siedzącego tam BsB zatłukł z killing blowa. Na HE to świetny model, zwłaszcza jeżeli mają Banner of Sorcery. Coach jest na tyle twardy, że z WS wampira siedzi w klocku i powoli go niszczy (o ile nie przejedzie po nim w szarży).

Co do rozpiski.. magię masz słabą raczej i defesywne HE się raczej przed nią obronią. Najlepiej nekromante (który jest zresztą do bani) zamienić ma wampira z 2 poziomem, który trzyma skrole i ożywia szkielety lub ghoule. Corpse Cart również jest słaby zwłaszcza na HE bo bound (moim zdaniem jedyne co ma dobrego) nic Ci nie da.

Klocki piechoty masz troche małe a nie masz jak ich powiększyć. Proponuje dodać modeli albo wykipić lord of death i summon ghouls.

A co ma robić BsB? Idzie do BK? Tam lepiej się spisze Wight King bo nie zabierze rycerzom eterycznego ruchu.

Moim zdaniem najlepszym bannerem dla BK jest nienawiść (przerzuty hitów również na koniach) a dla GG właśnie Barrows. Na koniec dodam, że niewybieranie żadnego rare, kiedy nam tak je ugrywalniono to zbrodnia wręcz :wink:.

Ps. Pamiętaj by nie wpuścić drain magic oraz 6 z lighta :wink:.

Awatar użytkownika
Ish
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ish »

No z ta rozpa troche na nastepnym raz musze pozmieniac.Tak jak mowiles,carta nie wezme w ogole;) co do piechoty to zwieksze ilosc GG kosztem wlasnie tego wywalonego carta.Z tym bannerem dla BK tez pomysle;) Z tego co wczoraj bylo to powiem tylko ze BK w jednej turze zjedli caly klocek swordmasterów razem z generałem a zaraz potem zginal helficki mag i elfy zostały bez magii;) No i dodam ,ze w zasadzie wilki sie swietnie spisaly bo wystwieni za mna shadow woriorsi spadli odrazu.Pozniej te same wilki sciagnely repete i same przezyly i zablokowaly cwiartke.Jedynie white lioni byli dla mnie wyzwaniem bo w liczbie 30, z tym ich smiesznym banerem dodajacym do CR k6 wybijali mi powoli GG.W zasadzie po podliczeniu wszystkiego wyszedl nam remis.

ODPOWIEDZ