niezniszczalne VC 2250
niezniszczalne VC 2250
Zajarany nowymi VC wymyśliłem coś takiego :
Vampire Counts Army
Vampire Lord @ 400 Pts
General; Magic Level 2; Necromancy; Nightmare; Heavy armour; Shield
The Courtly: Walking Death [25]
The Martialle: Red Fury [50]
Dreadlance [60]
The Martialle: Dread Knight [25]
Crown of the Damned [35]
1 Vampire @ 300 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1; Lance; Heavy armour; Shield
The Drakenhof Banner [125]
1 Vampire @ 200 Pts
Magic Level 1; Lance; Heavy armour; Shield
Hand of Dust [50]
1 Vampire @ 200 Pts
Book of Arkhan [35]
Enchanted Shield [15]
13 Blood Knights @ 895 Pts
Barding; Frenzy; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG
The Flag of Blood Keep [75]
10 Skeleton Warriors @ 80 Pts
Light Armour; Shield
Light Armour; Shield
Light Armour; Shield
Casting Pool: 7
Dispel Pool: 6
Models in Army: 36
Total Army Cost: 2235
Wiem , ze nie jest to grywalna rozpiska - zrobiłem ją wyłącznie for fun. Szkielety są tu tylko zapchajdziurą do wypełnieninia corów.
Oddział jest na te pkt niezniszczalny i niezabijalny, brakuje mu właściwie tylko terroru (który z drugiej strony nie jest niezbędny...) ewentualnie zamienić banner z regeneracją na hate'a. Wystawiany jest w 3 rzędach po 6 modeli. Bonus na czysto do cr +9 , nie licząc zadanych ran.
Vampire Counts Army
Vampire Lord @ 400 Pts
General; Magic Level 2; Necromancy; Nightmare; Heavy armour; Shield
The Martialle: Red Fury [50]
Dreadlance [60]
Crown of the Damned [35]
1 Vampire @ 300 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1; Lance; Heavy armour; Shield
The Drakenhof Banner [125]
1 Vampire @ 200 Pts
Hand of Dust [50]
1 Vampire @ 200 Pts
Book of Arkhan [35]
Enchanted Shield [15]
13 Blood Knights @ 895 Pts
Barding; Frenzy; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG
The Flag of Blood Keep [75]
Light Armour; Shield
Light Armour; Shield
Light Armour; Shield
Casting Pool: 7
Dispel Pool: 6
Models in Army: 36
Total Army Cost: 2235
Wiem , ze nie jest to grywalna rozpiska - zrobiłem ją wyłącznie for fun. Szkielety są tu tylko zapchajdziurą do wypełnieninia corów.
Oddział jest na te pkt niezniszczalny i niezabijalny, brakuje mu właściwie tylko terroru (który z drugiej strony nie jest niezbędny...) ewentualnie zamienić banner z regeneracją na hate'a. Wystawiany jest w 3 rzędach po 6 modeli. Bonus na czysto do cr +9 , nie licząc zadanych ran.
spotkac cos takiego - bezcenne ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Skanapkować coś takiego to żaden problem. W zasadzie jest tylko jedna jednostka w armii.GarG pisze:Troche trzeba było by się nastrzelac do tego odziały zanim bym chociaz sprobował podejsc. A podchodząc to tylko kanapką. Inaczej to nawet nie licze na sukces ^^
Skanpkujesz i da Ci to cos? Musisz miec cos co naprawde mocno w to walnie by zrobic temu. Uwazam iz najpierw trzeba strzelac w to wszystkim a dopiero potem kanapka. Bo z kanapką to uwazam ze raczej oczywiste rozwiazanie.
nie wiem czym ty chciałbyś strzelać zeby to ubić ? dwa niemodyfikowane 4+ i do tego modyfikowane 2+. policzyć ci procentową szanse zabicia jedengo knighta przy 100 strzałach o sile 3? czysto teoretycznie 4,15 %. i to nie licząc możliwości wskrzeszenia - a cośtam zawsze wyjdzie.
Co do bolców i dział, szanse są niewiele większe. Poza tym taki oddział idzie na żywioł do walki żeby uniknąc tego strzelania![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Co do bolców i dział, szanse są niewiele większe. Poza tym taki oddział idzie na żywioł do walki żeby uniknąc tego strzelania
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Taa, nie wiem co by w to mialo wpasc by wygrac, chyba 4 smoki na raz , bo inaczej to kiepsko. Ja bym sie staral wybic wszystko w kolo, a ten kloc wymanewrowac i olac posylajac smieci na smierc. Jedynie chyba he mialyby realne szanse to rozwalic - pokasowac magiczne wlasciwosci sztandarow magia a potem z lore of metal im 2d6 S 7 ...
Macie pomysly, zeby wymyslac takie "unity za 1500 pkt"
Macie pomysly, zeby wymyslac takie "unity za 1500 pkt"
Na 2250 punktow chcialbys zabic 240... pewne zwyciestwoDyd pisze:Ja bym sie staral wybic wszystko w kolo, a ten kloc wymanewrowac i olac posylajac smieci na smierc.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Płonące bolce i działa u krasi, gyrocoptery wyciagajace na debilna szarze + Lord na tarczy i bsb w ironbreakerach.
![Obrazek](http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/161265_100000908094307_4204388_n.jpg)
myślę że piąteczka od boku Blood Knightsów ze sztandarem z płonącymi atakami powinna to przejechać 15 ataków trafiamy 8 farcimy nie ma 1 przeciwnik traci 7 gości konie można darować ale wiadomo że koń to morderca to zabije jeszcze jednego czyli mamy 8 + bok a przeciwnik ma
1 za przewage 2 za sztandary 1 za walking deatha = 4 czyli jesteśmy 5 do przodu spada jeszcze 2 z sypania i nagle zostaje gości 3 z 2 herosami , tracą frenzy i pytanie czy przeciwnik zaryzykuje dostawienie herosa czy dalej bijemy w następnej turze po zwykłych już 9 ataków trafia 5 rani 3 sv gość nawet 2 wynik walki
bok przewaga 1 rana = 3 przeciwnik 2 za sztandary 1 za walking deatha = remis musi dostawić wampira albo powoli się wysypie z klocka
czy ja wiem czy taki nieśmiertelny skoro można go prawie w 2 tury złożyć
chyba nie wkładasz wszystkich 4 wampirów do tego klocka bo musiałbyś front zwiększać inaczej CG ci się nie zmieści w 1 szeregu
PS: nie liczyłem że ja mam sztandar![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
1 za przewage 2 za sztandary 1 za walking deatha = 4 czyli jesteśmy 5 do przodu spada jeszcze 2 z sypania i nagle zostaje gości 3 z 2 herosami , tracą frenzy i pytanie czy przeciwnik zaryzykuje dostawienie herosa czy dalej bijemy w następnej turze po zwykłych już 9 ataków trafia 5 rani 3 sv gość nawet 2 wynik walki
bok przewaga 1 rana = 3 przeciwnik 2 za sztandary 1 za walking deatha = remis musi dostawić wampira albo powoli się wysypie z klocka
czy ja wiem czy taki nieśmiertelny skoro można go prawie w 2 tury złożyć
chyba nie wkładasz wszystkich 4 wampirów do tego klocka bo musiałbyś front zwiększać inaczej CG ci się nie zmieści w 1 szeregu
PS: nie liczyłem że ja mam sztandar
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)