Apocalypto

Lizardmen

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Apocalypto

Post autor: Kołata »

Witam.

Wczoraj byłem w kinie na Apocalypto. Piszę o tym tutaj dlatego (dla niewtajemniczonych), że jest to film osadzony w świecie Majów i innych plemion Ameryki Śr. Czyli dla graczy lizardmeńskich prawdziwa gratka :) Polecam. Film jest zajebiście zrobiony, cały czas trzyma w napięciu. Fantastyczna charakteryzacja postaci, scenografia oraz masa krwawych scen. Jak dla mnie bomba :D Film zrobiony przez Mela Gibsona, więc jego fani tym bardziej powinni zobaczyć.

Polecam i pozdrawiam!

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Kołata pisze:Witam.

Wczoraj byłem w kinie na Apocalypto. Piszę o tym tutaj dlatego (dla niewtajemniczonych), że jest to film osadzony w świecie Majów i innych plemion Ameryki Śr. Czyli dla graczy lizardmeńskich prawdziwa gratka :) Polecam. Film jest zajebiście zrobiony, cały czas trzyma w napięciu. Fantastyczna charakteryzacja postaci, scenografia oraz masa krwawych scen. Jak dla mnie bomba :D Film zrobiony przez Mela Gibsona, więc jego fani tym bardziej powinni zobaczyć.

Polecam i pozdrawiam!

Kołata, a nie skojarzył Ci sie ten film z klimatami orkowymi? ;)
Bo mi i Kacprowi (akurat bylismy w kinie razem) ekipa lowiaca niewolnikow mocno kojarzyla sie z savagami. Ten szefuncio z maska z żuchw... idealny big boss. ;)
A poza tym, film swietny ! Realia epoki przedstawione ultra wiarygodnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Widzac takie dobre opinie z checia sie na niego wybiore ;)

P.S. Z taktyka ten temat nie za bardzo jest zwiazany , wiec pozwolilem sobie go przeniesc do glownego forum :)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Kołata, a nie skojarzył Ci sie ten film z klimatami orkowymi?
Bo mi i Kacprowi (akurat bylismy w kinie razem) ekipa lowiaca niewolnikow mocno kojarzyla sie z savagami. Ten szefuncio z maska z żuchw... idealny big boss.
Pewnie, że mi się skojarzył :) Ten szef łowców był masakryczny! Morderca :twisted:

W sumie jedyne co mi się niezbyt podobało, to to jak zrobione były te kobiety majów w mieście. Nie wyobrażam sobie, że one mogły tak w rzeczywistości wyglądać, star wars po prostu :D Ale już ci kapłani, ta najwyższa kasta - miodzio.

Wogóle film zrobił na mnie wielkie wrażenie.

ps1. Na początku się zastanawiałem, kogo mi przypomina główny bohater. Czy też miałeś wrażenie, że to ucieka Ronaldinho? :lol:

ps2. Od jakiegoś czasu planuję (na daleeeką przyszłość) rozpoczęcie 2 armii. Armii barbarzyńców, typów podobnych w sumie do tych łowców z wyglądu, ale wywodzących się raczej z mroźniejszych klimatów. Na razie są w sferze marzeń, ale mam mnóstwo pomysłów :) Raczej będzie to armia klimatyczna i nastawiona na fajny wygląd. O ile powstanie ;)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Krotka pilka: moge na to niewiaste zabrac; czy sie zgorszy dziewcze raczej? ; )

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Hehehe, dobre pytanie. Ja byłem z moją, która nieznosi widoku krwi... A tam wyrywanie serc na żywca, podcinanie gardeł i krew sikająca z mózgu.. Film jej się bardzo podobał! (weź tu zrozum kobiety..??..) Chociaż raz krzykneła na całe kino (wystraszyła się małpy :lol: ) i ludzie zaczęli się śmiać :p
Myślę, ze spokojnie możesz swoją brać :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Kołata pisze:Hehehe, dobre pytanie. Ja byłem z moją, która nieznosi widoku krwi... A tam wyrywanie serc na żywca, podcinanie gardeł i krew sikająca z mózgu.. Film jej się bardzo podobał! (weź tu zrozum kobiety..??..) Chociaż raz krzykneła na całe kino (wystraszyła się małpy :lol: ) i ludzie zaczęli się śmiać :p
Myślę, ze spokojnie możesz swoją brać :)
To fakt - film to masakra, ale kobietom sie podoba. Moja żona zachwycona. Szefowa zachwycona. Przyjaciołka żony - zachwycona.
Po prostu kobiety moga sobie wreszcie na legalu poogladac masakry w ladnym sytlu. Mówie Wam - one to maja we krwi... zawsze tak myslalem. ;)
Obrazek

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Film nie jest genialny ale całkiem spoko. Myślałem, że to miasto Majów będzie lepsze - tymczasem te piramidy to jakieś wypierdki były - zupełnie inne niż na bilbordach. No i te krwawe sceny wcale nie były takie krwawe. Mozna pokusić się nawet o stwierdzenie, że Braveheart był bardziej krwawy. Ale obejżeć warto tak czy siak.

Awatar użytkownika
Bartas
Chuck Norris

Post autor: Bartas »

No to widze że będe miał co robić w ferie :) wyjazd do Poznania i do kina (wiem że brzmi to jakbym był ze wsi)

ODPOWIEDZ