Chaosowy Wishlist
Moderator: JarekK
Chaosowy Wishlist
Jako, że chyba jako jedyne forum nie mamy tematu na temat 7 edycji, wypadałoby zaprezentować szerszej publiczności nasze wishlisty
Moje typy:
1)Zmiana przedmiotów magicznych, bo polowy wogole sie nie uzywa
2)Zmiana demonów, by wreszcie dalo sie nimi cos robić
3)Potanienie knightów i ogólne ogarnięcie syfu w army bookach, połowa rzeczy tam tylko marnuje papier z AB ;]
4)Mutacje
5)Zrobienie czegoś normalnego z markami nurglea, ulepszenie magii tzeentcha itp.
Moje typy:
1)Zmiana przedmiotów magicznych, bo polowy wogole sie nie uzywa
2)Zmiana demonów, by wreszcie dalo sie nimi cos robić
3)Potanienie knightów i ogólne ogarnięcie syfu w army bookach, połowa rzeczy tam tylko marnuje papier z AB ;]
4)Mutacje
5)Zrobienie czegoś normalnego z markami nurglea, ulepszenie magii tzeentcha itp.
Chaos warriorzy, z nimi coś koniecznie powinni zrobić. Żeby chociaż można było próbować zagrać piechotnym chaosem.
No i osobiście w bestaich bym chciał centigory w core, bo w specjalach za duży tłok, a jednostki fajne Zresztą masa armii ma kawę w core, ja też kcę! (to, że mam w core świetne rydwany przemilczę:) )
A reszta to tak jak Trikk.
No i osobiście w bestaich bym chciał centigory w core, bo w specjalach za duży tłok, a jednostki fajne Zresztą masa armii ma kawę w core, ja też kcę! (to, że mam w core świetne rydwany przemilczę:) )
A reszta to tak jak Trikk.
Uerph.
To tak:
1. Poprawa piechoty w mortalach. Tańsza, po prostu tańsza.
2. Poprawki w kosztach marków - np nurgle jest zupełnie za drogi (kogo interesuje teraz posiadanie feara za tyle punktów?).
3. Demonic Legion w Army Booku - jedyną osobą, o której wiem że na turniejach grała Deamon Army jestem ja sam
4. Coś do strzelania co nie jest Hellcannonem i można brać w rarach - coś z czego będą strzelać marauderzy, np. bolt thrower.
5. NIECH WRESZCIE PSY BĘDĄ FASTEM ALBO NIECH MAJĄ LD 7. (Natural born predators z Ld 5...., żenada).
6. Magowie undivided powinni mieć dostęp do szerszego wachlarza szkół magii. Teraz to trochę za mało.
7. Mark na Dragon Ograch.
8.No i niech cos zrobią z herdami, teraz mamy gorzej (4 modele w szeregu).
To tak naprędce, pewnie jeszcze bym dorzucił to i owo ale trzeba się zastanowić.
1. Poprawa piechoty w mortalach. Tańsza, po prostu tańsza.
2. Poprawki w kosztach marków - np nurgle jest zupełnie za drogi (kogo interesuje teraz posiadanie feara za tyle punktów?).
3. Demonic Legion w Army Booku - jedyną osobą, o której wiem że na turniejach grała Deamon Army jestem ja sam
4. Coś do strzelania co nie jest Hellcannonem i można brać w rarach - coś z czego będą strzelać marauderzy, np. bolt thrower.
5. NIECH WRESZCIE PSY BĘDĄ FASTEM ALBO NIECH MAJĄ LD 7. (Natural born predators z Ld 5...., żenada).
6. Magowie undivided powinni mieć dostęp do szerszego wachlarza szkół magii. Teraz to trochę za mało.
7. Mark na Dragon Ograch.
8.No i niech cos zrobią z herdami, teraz mamy gorzej (4 modele w szeregu).
To tak naprędce, pewnie jeszcze bym dorzucił to i owo ale trzeba się zastanowić.
Psy są dobre jakie są. Fast by je podrożył a nie jest to znowóż takie konieczne przy ich zadaniach; LD 5 jest dobre - to wciąż zwierzęta i łatwo je spłoszyć. A biorąc pod uwagę, że gory mają 6 LD to wieszNIECH WRESZCIE PSY BĘDĄ FASTEM ALBO NIECH MAJĄ LD 7. (Natural born predators z Ld 5...., żenada)
Uerph.
popieramtrikk pisze: 1)Zmiana przedmiotów magicznych, bo polowy wogole sie nie uzywa
da sietrikk pisze: 2)Zmiana demonów, by wreszcie dalo sie nimi cos robić
przy ogolnym trendzie podrazania kawalerii koszt jest dobrytrikk pisze: 3)Potanienie knightów
nigdy nie lubilem...trikk pisze:
4)Mutacje
po prostu sa za drogie...trikk pisze: 5)Zrobienie czegoś normalnego z markami nurglea,
jest ok, bez rewelacji ale IMO zaden z lorow nie potrzebuje ulepszentrikk pisze: ulepszenie magii tzeentcha itp.
mam tylko nadzieje ze nie zrobią 1+...Szczurza Jucha pisze:Chaos warriorzy, z nimi coś koniecznie powinni zrobić.
popieramSzczurza Jucha pisze: No i osobiście w bestaich bym chciał centigory w core, bo w specjalach
dokladnieMauler pisze: 1. Poprawa piechoty w mortalach. Tańsza, po prostu tańsza.
dokladnieMauler pisze: 2. Poprawki w kosztach marków - np nurgle jest zupełnie za drogi (kogo interesuje teraz posiadanie feara za tyle punktów?).
niedlugo sam gdzies zakozacze pewnie na jakims challengerze u nas.. bo mi na wyniku nie zalezy tylko flesh houndy musze okazyjnie kupic na allegroMauler pisze: 3. Demonic Legion w Army Booku - jedyną osobą, o której wiem że na turniejach grała Deamon Army jestem ja sam
taka uroda chaosu, nigdy nie bylo, mam nadzieje ze nigdy nie bedzieMauler pisze: 4. Coś do strzelania co nie jest Hellcannonem i można brać w rarach - coś z czego będą strzelać marauderzy, np. bolt thrower.
chyba zartujesz... oddzial za 6pkt.. to jest boska jednostka, twoje zmiany spowoduja conajmniej ich podrozenie do 10-11pkt...Mauler pisze: 5. NIECH WRESZCIE PSY BĘDĄ FASTEM ALBO NIECH MAJĄ LD 7. (Natural born predators z Ld 5...., żenada).
a mi sie wydaje ze lory ktore sa uzywane sa fluffowo poprawne....Mauler pisze: 6. Magowie undivided powinni mieć dostęp do szerszego wachlarza szkół magii. Teraz to trochę za mało.
moje wieczne marzenie.... niestety nie fluffoweMauler pisze: 7. Mark na Dragon Ograch.
herdy sa warte punktow ktore kosztujaMauler pisze: 8.No i niech cos zrobią z herdami, teraz mamy gorzej (4 modele w szeregu).
Się nie zgodzę. Znaczy się zgodzę, ale ujmę to inaczej - to co zrobili graczom bestii to podkładanie świni. Najpierw robią im fajowską zasadę, a potem ich kastrują. I to nie dość, że przez pocięcie skirmisherów wogóle, to jeszcze przez arcygenialne uściślenie.herdy sa warte punktow ktore kosztuja
Bo że herdy były za tanie jak na swoje możliwości to popieram
Uerph.
Psy są fajne jakie są ale mogą być fajniejsze
Herd teraz zdziadział maksymalnie. Można przez niego jechać prawie, że tak jak się podoba szarżujacemu. Wystawia się z ambusha jak jakaś dżdżownica, no kiepa po prostu.
A może by tak minoskom pierdknąć S5, oooo to by było kuuuuuul.
Herd teraz zdziadział maksymalnie. Można przez niego jechać prawie, że tak jak się podoba szarżujacemu. Wystawia się z ambusha jak jakaś dżdżownica, no kiepa po prostu.
A może by tak minoskom pierdknąć S5, oooo to by było kuuuuuul.
minosy z sila 5 to juz za duzo i by w rarach wyladowaly jak dragonki. ale przedewszystkim powinni zmienic piechote bo teraz jest zbytnio nieegrywalna no i przedewszystkim przedmioty. na 2 k uzywa sie 4 przedmiotow nie liczac dispellscrolli a co z reszta?? chyba tylko ladnie na papierze wyglada.
no i przywrocenie ataku konikom na marce khorna by sie zdalo bo naprawde cos dzialalo
no i przywrocenie ataku konikom na marce khorna by sie zdalo bo naprawde cos dzialalo
E tam, od razu z S5 do rarów. Knighci mają 5 i są w core'ach. Wiem, wiem nie da się jej zmodyfikować inną bronią ale.... ALE! A może by tak dali większą możliwość modyfikacji rycerzy? Np. dorzucili by flaile
O! Albo taki bajer - różniaste wierzchowce dla herosów - np. jakiś zmutowany gryf albo wywerna. Czemu oni nie mogą sobie polatać? A taki ćwok z Imperium może...
A w ogóle wszystkie demony powinny chodzić w formacji harcowników - no jak takie krwiopuszcze łążą w zwartych oddziałach?? Ja nie wiem.... o ssssooo chodzi....
I tak serio to jeszcze bym chciał, żeby koszt sorcerera Chaosu był mniejszy. No tak z 70 pkt byłoby w sam raz.
O! Albo taki bajer - różniaste wierzchowce dla herosów - np. jakiś zmutowany gryf albo wywerna. Czemu oni nie mogą sobie polatać? A taki ćwok z Imperium może...
A w ogóle wszystkie demony powinny chodzić w formacji harcowników - no jak takie krwiopuszcze łążą w zwartych oddziałach?? Ja nie wiem.... o ssssooo chodzi....
I tak serio to jeszcze bym chciał, żeby koszt sorcerera Chaosu był mniejszy. No tak z 70 pkt byłoby w sam raz.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
fast dla centigorow - i niech nawet sobie pozostana specialem
jakas opcja wziecia liderki 9 na beastlordzie - moze magic item dajacy to?
jakikolwiek mount dla herosow bestii...albo chociaz dla lorda...
wiecej itemów dla bestii :/ brak enchantów krzywdzi...jakies mutacje za to albo coś...
tarcze dla bestigorów
cos fajnego dla herdu - duze walczace herdy straciły teraz sens - oplacaja sie lekkie piątki jako wsparcie, ale nie ma dobrego cora ktorym da sie zapchac armie co tak mi sie podobalo w 6 edycji.
grywalny szagot - nie obraził by się na stubborn
Cala reszta bestii jest ok
jakas opcja wziecia liderki 9 na beastlordzie - moze magic item dajacy to?
wiecej itemów dla bestii :/ brak enchantów krzywdzi...jakies mutacje za to albo coś...
tarcze dla bestigorów
cos fajnego dla herdu - duze walczace herdy straciły teraz sens - oplacaja sie lekkie piątki jako wsparcie, ale nie ma dobrego cora ktorym da sie zapchac armie co tak mi sie podobalo w 6 edycji.
grywalny szagot - nie obraził by się na stubborn
Cala reszta bestii jest ok
i jeszcze cos z Szaggothem zrobić i np danie mozliwosci dobierania magicznych przedmotów dla szagoth lorda + danie Dogrów do specjali wtedy albo dac szaggothom stubborna
jeszcze marzy mi się oddział marauderów scirmisherów z możliwością brania toporków do rzucania
jeszcze marzy mi się oddział marauderów scirmisherów z możliwością brania toporków do rzucania
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
zaden mega wygiety - cokolwiek. pokroju demonic steeda byloby juz zbytkiem łaskiMauler pisze:O tak!!! Jakiś mega wygięty stwór! Fakt, czemu bestie muszą wszędzie popychać piechotą???szafa@poznan pisze:fast dla centigorow - i niech nawet sobie pozostana specialem
Zgadzam się z większością tego co pisaliście z wyjątkiem marków dla Dogrów.
Osobiście pragnąłbym by hordy chaosu naprawdę były hordami. Tzn. Znacznie tańsi marauderzy, mowię tu o koszcie kolo 3 od łebka, albo jakieś dodatkowe zasady specjalne. Przez to, że mają duże podstawki są naprawdę znacznie gorsi od imperialnych swordsmenów.
Chaos warriorzy i knighci mogliby mieć tego chaos armoura w standardzie przy obecnym koszcie punktowym.
Co do demonów, to należy ich nieźle polepszyć. Bloodletterzy z T3 i lekką zbroją? Kpina w 40k, mają sejwa na 3+ .
Jeśli chodzi o przedmioty, to po prostu przydałby siesysyem deamonic giftów jak w 40k. Wtedy składasz chaos lorda jak chcesz.
Bestyjki, hmmm, opcja z 4ma typami w szeregu bardzo ich boli. Teraz wpada w nich biegacz/heros i robi wycinkę, wcześniej odbijał się sprężyście.
Cośbym również zrobil z chaos ogrami. Naprawdę nie wytrzymują konkurencji z minosami. Może lepszy sejw, albo jakieś marki/mutacje.
O szagocie nie wspominam, najsatsza kreatura w starym świecie a treeman go rozwala. Stubborn dla niego to minimum, aczkolwiek uważam, że i ataczek + WS więcej by nie zaszkodził.
Niektóe spawny moglyby jakoś stanieć. Poza slaneszowym reszta siewogóle nie nadaje. Moze tzeenchowy powinien mieś wbudowanego "desześcia" na 18''.
wszystkie malo zwiazane z naszymi marzeniami spamerskie posty, powstale po poscie Mariosa, zostaly przesuniete do innego tematu (th.)
Osobiście pragnąłbym by hordy chaosu naprawdę były hordami. Tzn. Znacznie tańsi marauderzy, mowię tu o koszcie kolo 3 od łebka, albo jakieś dodatkowe zasady specjalne. Przez to, że mają duże podstawki są naprawdę znacznie gorsi od imperialnych swordsmenów.
Chaos warriorzy i knighci mogliby mieć tego chaos armoura w standardzie przy obecnym koszcie punktowym.
Co do demonów, to należy ich nieźle polepszyć. Bloodletterzy z T3 i lekką zbroją? Kpina w 40k, mają sejwa na 3+ .
Jeśli chodzi o przedmioty, to po prostu przydałby siesysyem deamonic giftów jak w 40k. Wtedy składasz chaos lorda jak chcesz.
Bestyjki, hmmm, opcja z 4ma typami w szeregu bardzo ich boli. Teraz wpada w nich biegacz/heros i robi wycinkę, wcześniej odbijał się sprężyście.
Cośbym również zrobil z chaos ogrami. Naprawdę nie wytrzymują konkurencji z minosami. Może lepszy sejw, albo jakieś marki/mutacje.
O szagocie nie wspominam, najsatsza kreatura w starym świecie a treeman go rozwala. Stubborn dla niego to minimum, aczkolwiek uważam, że i ataczek + WS więcej by nie zaszkodził.
Niektóe spawny moglyby jakoś stanieć. Poza slaneszowym reszta siewogóle nie nadaje. Moze tzeenchowy powinien mieś wbudowanego "desześcia" na 18''.
wszystkie malo zwiazane z naszymi marzeniami spamerskie posty, powstale po poscie Mariosa, zostaly przesuniete do innego tematu (th.)
co do szagota to pamietam starego (drejka) i byl fajny mial tego sv. 1+ i byl grywalny ,a teraz ......
Hmm ja bym tutaj bardziej chciał tego, iz jeśli gramy smiertelnikami to gramy nimi. Owsze może tam się pojawić jakiś oddział demonów czy coś, ale jeszcze bardziej wolałbym aby geniusze z GW wymyślii więcej niż dwa typy piechoty, dwa kolejne kawalerii, rydwan i pieski i to wszystko na co stać przerażających norsmanów...
Tutaj w hordzie archeona juzcos było - pojawili się ci scautowi maruderzy - tacy siepacze. jak nabardziej chciałbym ich w armii chałasu.
(czemu by nie dodatkowo z możliwoscią zakupu toporków).
Niegłupią też rzeczą byliby tacy zmutowani maruderzy ( hmm tacy lepsi flegallants, tyle że możliwi do złamania, dodatowo napędzani marką).
Ogólnie koszt marudersów o 1 punkt (taka tendenja) a wojowników też o 1 moze może dwa. Kawa jest dobra nie przesadzajcie, rozsądna cena.
Co do demonów, bo lubie je bardzo
Jesli masz armie czyto demoniczną ( plus pupilki w postaci spawnów) stały ward save. Możliwosć brania czempionów, std i muzyków w każdym oddziale ( ok u psów tylko champion). Dać jakieś nowe unity (ale w to szczerze wątpie bo o ile w przypadku takich "nowych marudersów" to wystarczy jakieś łapki dorzucici główki, ale nowe nawet plastykowe demony na wzór driad, to maks pewnie jeden taki wypuszczą, a przecież przydała by się kawaleria Nurglowa, horrory na flemerach, bloodlettersi an pieskach itd to już żart rzecz jasna...ale!
Tutaj w hordzie archeona juzcos było - pojawili się ci scautowi maruderzy - tacy siepacze. jak nabardziej chciałbym ich w armii chałasu.
(czemu by nie dodatkowo z możliwoscią zakupu toporków).
Niegłupią też rzeczą byliby tacy zmutowani maruderzy ( hmm tacy lepsi flegallants, tyle że możliwi do złamania, dodatowo napędzani marką).
Ogólnie koszt marudersów o 1 punkt (taka tendenja) a wojowników też o 1 moze może dwa. Kawa jest dobra nie przesadzajcie, rozsądna cena.
Co do demonów, bo lubie je bardzo
Jesli masz armie czyto demoniczną ( plus pupilki w postaci spawnów) stały ward save. Możliwosć brania czempionów, std i muzyków w każdym oddziale ( ok u psów tylko champion). Dać jakieś nowe unity (ale w to szczerze wątpie bo o ile w przypadku takich "nowych marudersów" to wystarczy jakieś łapki dorzucici główki, ale nowe nawet plastykowe demony na wzór driad, to maks pewnie jeden taki wypuszczą, a przecież przydała by się kawaleria Nurglowa, horrory na flemerach, bloodlettersi an pieskach itd to już żart rzecz jasna...ale!
z mojej strony:
-maraudersi na małych podstawkach, też ok 3pts za sztukę a jeśli w takim koszcie jak teraz to moze jakies marki...to mogłoby zwiększyć ich grywalność
-przedmioty jak wyzej=inne ale w części
-więcej deamonic giftów
-nurglowy deamonic mount z SoC (głupio że tylko takiego nie ma)
-zmiana kosztu marków
-normalne frenzy:P
-chaos deamon sword za 70pts byłby fajny
-zmienione opcje spawnow (slaaneshowy jest ok reszta do zmiany)
-brak strzelania prócz hellki
-może mozliwość bsb exalted'a
to tyle co mi przyszło tak na zawołanie do głowy.
-
-maraudersi na małych podstawkach, też ok 3pts za sztukę a jeśli w takim koszcie jak teraz to moze jakies marki...to mogłoby zwiększyć ich grywalność
-przedmioty jak wyzej=inne ale w części
-więcej deamonic giftów
-nurglowy deamonic mount z SoC (głupio że tylko takiego nie ma)
-zmiana kosztu marków
-normalne frenzy:P
-chaos deamon sword za 70pts byłby fajny
-zmienione opcje spawnow (slaaneshowy jest ok reszta do zmiany)
-brak strzelania prócz hellki
-może mozliwość bsb exalted'a
to tyle co mi przyszło tak na zawołanie do głowy.
-
też po marudze a co.
Po pierwsze uważam że kawaleria jest już teraz ok, droga ale może zdziałać sporo, tak dla czystego kombinowania i porównania (nie jako są najlepszą kawalerią) mogli by mieć chociażby morningstary, tak aby w pierwszej rundzie mogli coś zrobić kawalerii empire, która jak wiadomo ze względu na swój save i liczebność, zazwyczaj śmiało przyjmuje szarże chaosu. Kawaleria bretonni jest najlepszą w grze tu nie ma dyskusji, jeżeli bretka zostanie jak jest to bez tych morningstarów, przy tym koszcie ciężko jest przestraszyć głupi oddział najtańszej kawy bretońskiej.
Morningstar byłby ok.
Maruderom dać undiveded i starczy, ewentualnie 1 punkt taniej.
Pieski, albo ruch 8 albo fast (wolałbym 8' ruchu, bo mniej przegięte)
Piechotę chałasu wywalić wogóle bo naprawde przy tych regułach jakie są w tej grze to szkoda wogóle produkować figurki, no chyba że ktoś da im jakiś teleport albo cenę obetnie ostro.
Shagoth jest śmieszny ale to wie każdy, raczej bankowo go poprawią.
No i przedmioty magiczne do wymiany, przede wszystkim już mi się znudziły a poza tym nie wytrzymują konkurencji.
Poprawić frenzy na takie jakie powinno być (koniki khorna)
Może jakieś mutacje, w sumie każda rasa ma bloodline albo inne cnoty.
Demony po odpowiedniej wymianie przedmiotów magicznych i dodaniu mutacji mogły by zostać jakie są (mam nadzieje)
Jak na razie to żal mi smoka zaszarżowanego przez zwykła lance 6 errantów taką gołą z erranty war, smok poprostu bez s7 przegrywa o challange o jeden nawet nie o muzyka
Po pierwsze uważam że kawaleria jest już teraz ok, droga ale może zdziałać sporo, tak dla czystego kombinowania i porównania (nie jako są najlepszą kawalerią) mogli by mieć chociażby morningstary, tak aby w pierwszej rundzie mogli coś zrobić kawalerii empire, która jak wiadomo ze względu na swój save i liczebność, zazwyczaj śmiało przyjmuje szarże chaosu. Kawaleria bretonni jest najlepszą w grze tu nie ma dyskusji, jeżeli bretka zostanie jak jest to bez tych morningstarów, przy tym koszcie ciężko jest przestraszyć głupi oddział najtańszej kawy bretońskiej.
Morningstar byłby ok.
Maruderom dać undiveded i starczy, ewentualnie 1 punkt taniej.
Pieski, albo ruch 8 albo fast (wolałbym 8' ruchu, bo mniej przegięte)
Piechotę chałasu wywalić wogóle bo naprawde przy tych regułach jakie są w tej grze to szkoda wogóle produkować figurki, no chyba że ktoś da im jakiś teleport albo cenę obetnie ostro.
Shagoth jest śmieszny ale to wie każdy, raczej bankowo go poprawią.
No i przedmioty magiczne do wymiany, przede wszystkim już mi się znudziły a poza tym nie wytrzymują konkurencji.
Poprawić frenzy na takie jakie powinno być (koniki khorna)
Może jakieś mutacje, w sumie każda rasa ma bloodline albo inne cnoty.
Demony po odpowiedniej wymianie przedmiotów magicznych i dodaniu mutacji mogły by zostać jakie są (mam nadzieje)
Jak na razie to żal mi smoka zaszarżowanego przez zwykła lance 6 errantów taką gołą z erranty war, smok poprostu bez s7 przegrywa o challange o jeden nawet nie o muzyka