Macie może jakieś dobre pomysły jak zniszczyć w bitwie to paskudne empire? Czołgu nie mogę jakoś ruszyć i ciągle przegrywam z nimi

Za wszelkie porady będe bardzo wdzięczny
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
no tak.. tylko ze HE z grubsza nie maja takich problemów.. jesli ktos juz zupelnie sobie nie radzi tym czym lubi grac.. to bierze sobie max magii albo Star Dragona i problem w miare rozwiazany..tedzio pisze:asasselo my rozkminiamy taktyki jak to by pokonać VC armią którą narazie chyba nikt nie zdnalazł jakiegos dobrego sposobu, na czołg cuź ja jestem za magią bo jest wybuchowa i ciekawie wygląda rzucanie czaróz z 3 kosci chociaż mi to często tam wychodzi nawet na 12
Myth pisze:Zgadza się, nie powinny, dziwnym trafem taktykę za elfy rozwiązuje ASF i BoH vel Stardragon...
Grałeś kiedyś HE? Nie chce być niemiły ale samo ASF nie wystarczy do wygrania bitwy. Tak samo jak SD. Myślisz ze leci sie takim stworem i wszytko tak samo piechotą? I tak zawsze to ja muszę atakować bo nikt nie chce bo po co.Myth pisze:Zgadza się, nie powinny, dziwnym trafem taktykę za elfy rozwiązuje ASF i BoH vel Stardragon...
Mała poprawka, jest jedna taktyka: jak elfy mają nie dac się rozstrzelac zanim dojadą do wroga.
O, tego nie wiedziałem.swierszcz48 pisze:w zasadach specjalnych ma ze moze go uszkodzic tylko czar, w ktorym jest podana sila
Od przynajmniej paru miesięcy nieaktualne. Errata do imperium usuneła paragrał o magii, więc na czołg działają wszystkie czary ( np. można nań rzucić flaming sworda i ma magiczne i płonące impakty wtedy ). Pitka działa, bo paragraf o testach charakterystyk został.O, tego nie wiedziałem.
W RB napisano, że AB>RB: zasady pitki to zasady ogólne (RB), zasady czołgu to zasady szczegółowe (AB).
Wniosek: pitka nie ma siły, więc nie uszkodzi czołgu.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.