wypaczenie idei, czyli ustawianie turniejow
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
wypaczenie idei, czyli ustawianie turniejow
jakos temat chyba tabu, bo nie widze zadnej dyskusji dotyczacej tej sprawy.
a sprawa wg mnie jest powazna i zenujaca zarazem.
zaobserwowalem, ze od dluzszego czasu popularnym sie staje ustawianie miejsc na podium na turniejach, czyli dogadywanie sie graczy, robienie turniejow pod konkretne osoby, czy obdarzanie ich cudownie wysoka iloscia punktow za malowanie lub testy tylko po to, zeby w lidze mialy odpowiednio wysokie miejsce i ostatecznie zgarnely nagrody (przyznawaniu ktorych jestem przeciwny).
powysza sytuacja oczywiscie odbija sie przede wszystkim na "malych, szeregowych" graczach (ja tez sie do takich zaliczam). bo taki ludek idzie na turniej pograc, moze z mala nadzieja na jakis lepszy wynik, a czesto chocby sie zesral, to i tak nie dopchnie sie do czolowki, bo "liderzy" tak sobie poustawiaja gy, ugadaja sie z przeciwnikami itp itd, zeby to oni z kazdego turnieju wyszli zwyciesko.
oczywiscie nie bede generalizowal i mowil, ze tak sie dzieje zawsze i wszedzie, ale staje sie to coraz bardziej popularne, a szczegolnie teraz, gdy konczy sie sezon ligi.
w mojej opinii sytuacja ta jest zenujaca i wypacza idee tego hobby szczegolnie, ze wszyscy przymykaja na to oko "bo inni tez tak robia"...
problem z tego, co zaobserwowalem, dotyczy wielu miast w Polsce;/
a sprawa wg mnie jest powazna i zenujaca zarazem.
zaobserwowalem, ze od dluzszego czasu popularnym sie staje ustawianie miejsc na podium na turniejach, czyli dogadywanie sie graczy, robienie turniejow pod konkretne osoby, czy obdarzanie ich cudownie wysoka iloscia punktow za malowanie lub testy tylko po to, zeby w lidze mialy odpowiednio wysokie miejsce i ostatecznie zgarnely nagrody (przyznawaniu ktorych jestem przeciwny).
powysza sytuacja oczywiscie odbija sie przede wszystkim na "malych, szeregowych" graczach (ja tez sie do takich zaliczam). bo taki ludek idzie na turniej pograc, moze z mala nadzieja na jakis lepszy wynik, a czesto chocby sie zesral, to i tak nie dopchnie sie do czolowki, bo "liderzy" tak sobie poustawiaja gy, ugadaja sie z przeciwnikami itp itd, zeby to oni z kazdego turnieju wyszli zwyciesko.
oczywiscie nie bede generalizowal i mowil, ze tak sie dzieje zawsze i wszedzie, ale staje sie to coraz bardziej popularne, a szczegolnie teraz, gdy konczy sie sezon ligi.
w mojej opinii sytuacja ta jest zenujaca i wypacza idee tego hobby szczegolnie, ze wszyscy przymykaja na to oko "bo inni tez tak robia"...
problem z tego, co zaobserwowalem, dotyczy wielu miast w Polsce;/
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Bzdury nie warte omawiania.
Chyba, że podasz konkrety.
Chyba, że podasz konkrety.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Bo tak trochę głupio dyskutować, nie mając żadnych konkretnych przykładów, nie uważasz?bigees pisze:jakos temat chyba tabu, bo nie widze zadnej dyskusji dotyczacej tej sprawy.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
To podobnie jak z seksualnym wykorzystywaniem graczy przez organizatorów. Problem jest ewidentny, ale jakoś nikt o tym nie pisze i nie mówi.jakos temat chyba tabu, bo nie widze zadnej dyskusji dotyczacej tej sprawy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Smiejecie sie.. a ja mysle ze nagrody za lige ktore byly w zeszlym sezonie to faktycznie byla za duza pokusa i mogla wywolywac takie grzeszne mysli!
nie bede podawal konkretnych nazwisk czy miejsc, bo nie chce oskarzac zadnych osob, a tylko zasygnalizowac problem.Tomash pisze:Bo tak trochę głupio dyskutować, nie mając żadnych konkretnych przykładów, nie uważasz?bigees pisze:jakos temat chyba tabu, bo nie widze zadnej dyskusji dotyczacej tej sprawy.
@ kruti
nie zostalem skrzywdzony, bo nie zaczesto gram, a poza tym moimi bestiami to i tak moglbym innym naskoczyc
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".
- swieta_barbara
- habydysz
Jesli juz bardziej by chodzilo o prestiz osiagania wysokiej pozycji w lidze. W kazdym razie nie zauwazylem tego procesu, mimo ze w przeciwienstwie do Ciebie jestem na wiekszosci duzych turniejow w sezonie (w kazdym razie sie staram). Na WI wygrac mial Stasiek z Malalem i Robson z Darkiem - chodzilo o wywalenie Mlodego z top3. To, ze Darkowi sie udalo zajac 2 miejsce to wylacznie zasluga jego wypas rzutow i dobrych pomyslow Robsona.
Nie. Jest to oczywiscie matactwo inkwizytorow do ktorycyh darek nalezy. Jak inaczej widzisz mzliwosc, zeby darek wygral lub chociaz zajal miejsce a podium na tym turnieju. Jednak widze, ze jest to grubszy spisek bo inkwizytorzy juz w tym sezonie zajmowali takie miejsca w dosc odleglych miejscach polski (gorzow, wejherowo chociazby) wiec od razu widac, ze jest to wiekszy spisek majacy na celu wydzielenie lepszych oraz gorszych graczy...swieta_barbara pisze:To, ze Darkowi sie udalo zajac 2 miejsce to wylacznie zasluga jego wypas rzutow i dobrych pomyslow Robsona.
a tak serio to chyba troche przesadzacie...
Brednie.nie bede podawal konkretnych nazwisk czy miejsc, bo nie chce oskarzac zadnych osob, a tylko zasygnalizowac problem.
Bez nazwisk, dat i konretnych sytuacji to sobie może Macierewicz agentów demaskować. Chcesz rozmawiać poważnie, to rozmawiajmy o faktach, a nie "domysłach i spostrzeżeniach".
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
trąci to mackami Pana Zmian Tzeencha. Pewnie on macza w tym palce.zaobserwowalem, ze od dluzszego czasu popularnym sie staje ustawianie miejsc na podium na turniejach, czyli dogadywanie sie graczy, robienie turniejow pod konkretne osoby, czy obdarzanie ich cudownie wysoka iloscia punktow za malowanie lub testy tylko po to, zeby w lidze mialy odpowiednio wysokie miejsce i ostatecznie zgarnely nagrody (przyznawaniu ktorych jestem przeciwny).
Powiadam chaos jest wszędzie nawet wdarł się na turnieje.
Na mnie się tam nie odbija. Powiewa mi które mam miejsce w lidze i kto jest w czołówce i ile ma punktów. Powiewa mi równierz miejsce na turniejach, jeżdżę na nie bo mam okazję do zagrania 3-5 bitew w przeciągu całego turnieju.powysza sytuacja oczywiscie odbija sie przede wszystkim na "malych, szeregowych" graczach (ja tez sie do takich zaliczam). bo taki ludek idzie na turniej pograc, moze z mala nadzieja na jakis lepszy wynik, a czesto chocby sie zesral, to i tak nie dopchnie sie do czolowki, bo "liderzy" tak sobie poustawiaja gy, ugadaja sie z przeciwnikami itp itd, zeby to oni z kazdego turnieju wyszli zwyciesko.
Nie słyszałęm jeszcze o ustawianiu turniejów. Czyżbym żył w innym świecie?oczywiscie nie bede generalizowal i mowil, ze tak sie dzieje zawsze i wszedzie, ale staje sie to coraz bardziej popularne, a szczegolnie teraz, gdy konczy sie sezon ligi.
dobra, skoro pisze wyssane z palca brednie, to chyba trzeba pomyslec o zamknieciu tematu, bo nie ma sie tu nad czym rozwodzic.
nie snuje zadnych teorii spiskowych, tylko chcialem sie podzielic spostrzezeniami.
a co do zajmowania miejsc na turnieju, to mi tez wisi, ktore bede mial miejsce, ale niektorym nie wisi...
dobra, koncze, bo mnie zlinczujecie za moje wywrotowe poglady
nie snuje zadnych teorii spiskowych, tylko chcialem sie podzielic spostrzezeniami.
a co do zajmowania miejsc na turnieju, to mi tez wisi, ktore bede mial miejsce, ale niektorym nie wisi...
dobra, koncze, bo mnie zlinczujecie za moje wywrotowe poglady
bo mi nie chodzi o to, zeby wyciagac konsekwencje od konkretnych osob, tylko o to, zeby lokalne spolecznosci graczy zwracaly wieksza uwage na to, co sie dzieje na turniejach.Jankiel pisze:Skoro ktoś ustawia turniej, to czemu boicie się o tym napisać? Nie macie odwagi wziąć odpowiedzialności za własne słowa?
mi sie poprostu to nie podoba i chcialem o tym napisac. tyle.
Bigees, abstahujac od tego, ze piszesz pierdoly...
Stala czolowka wynika z tego, ze w warhammera nie wygrywa zawsze ten, ktory rzuci wiecej. Wygrywa ten kto jest dobry w te klocki.
A o to, zeby komus skill zmalał, raczej trudno. No chyba, ze po wyjsciu nowego podrecznika/edycji.
Stala czolowka wynika z tego, ze w warhammera nie wygrywa zawsze ten, ktory rzuci wiecej. Wygrywa ten kto jest dobry w te klocki.
A o to, zeby komus skill zmalał, raczej trudno. No chyba, ze po wyjsciu nowego podrecznika/edycji.
OK, fajnie że zasygnalizowałeś - a raczej rzuciłeś błotem w "bliżej nieokreślonym kierunku". Jak rozumiem to wyczerpuje temat i możemy zamykać albo spokojnie poczekać aż uschnie?bigees pisze:nie bede podawal konkretnych nazwisk czy miejsc, bo nie chce oskarzac zadnych osob, a tylko zasygnalizowac problem.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny