Pytania o DL - kwestie do uściślenia
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Pytania o DL - kwestie do uściślenia
Ponieważ army book do DL już się pojawił w obiegu, zgłaszajcie proszę wszystkie niejasne kwestie do uściślenia.
dobrze ze powstal taki temat, wiec jadac juz kwestiami omawianymi na LS
siren song - moim zdaniem jesli nic sie w zapisie nie zmieni LS nie ma jakiegokolwiek prawa zakazywac challengowania oddzialow z imm to psych, jest dokladnie tak jak Jankiel na LS napisal, mimo podobienstwa tego przedmiotu do MRoC nie powinno sie zastanawiac co autor mial na mysli tylko grac wg zasad ktore stworzyl
blady giftow - oczywiscie ze mozna laczyc, to juz jest bez jakiegokolwiek znaku zapytania...
co jest Lore - dokladnie tak jak Jankiel napisal
w zasadową gre slowek sie jeszcze nie wglebialem, ale jak cos znajde to bede pisal
z grubsza moge stwierdzic ze jakichs super znakow zapytania nie ma... przynajmniej w kwestiach mnie pod katem rozpy interesujacych
siren song - moim zdaniem jesli nic sie w zapisie nie zmieni LS nie ma jakiegokolwiek prawa zakazywac challengowania oddzialow z imm to psych, jest dokladnie tak jak Jankiel na LS napisal, mimo podobienstwa tego przedmiotu do MRoC nie powinno sie zastanawiac co autor mial na mysli tylko grac wg zasad ktore stworzyl

blady giftow - oczywiscie ze mozna laczyc, to juz jest bez jakiegokolwiek znaku zapytania...
co jest Lore - dokladnie tak jak Jankiel napisal
w zasadową gre slowek sie jeszcze nie wglebialem, ale jak cos znajde to bede pisal

z grubsza moge stwierdzic ze jakichs super znakow zapytania nie ma... przynajmniej w kwestiach mnie pod katem rozpy interesujacych

moja armie nie moze uciekac jak od paniki bo jest unbreakable wiec nawet z breakow nie ucieka... co za tym idzie zawsze bede wybieral druga opcje siren songa czy li stoje i robie to co bym chcialthurion pisze:siren song - moim zdaniem jesli nic sie w zapisie nie zmieni LS nie ma jakiegokolwiek prawa zakazywac challengowania oddzialow z imm to psych, jest dokladnie tak jak Jankiel na LS napisal, mimo podobienstwa tego przedmiotu do MRoC nie powinno sie zastanawiac co autor mial na mysli tylko grac wg zasad ktore stworzyl![]()

dokladnieblady giftow - oczywiscie ze mozna laczyc, to juz jest bez jakiegokolwiek znaku zapytania...
i tu sie musze zgodzic.... sam pierwsze co zrobilem to przejzalem ab do tk i uznalem, ze nie jest to lore bo: nie moge rzucic na czary, czary nie maja casting levelu itd. te z casting levelem imo juz podpadaja pod loreco jest Lore - dokladnie tak jak Jankiel napisal
od siebie doloze glean magic i dzialanie na tk

a ja twierdze ze jesli nic sie w zapisie nie zmieni, nie wyjdzie errata itp itd... to imm to psych unbrk undead i co by tam nie bylo bedzie mialo tylko jedna opcje... zadeklarowac szarzeShino pisze:moja armie nie moze uciekac jak od paniki bo jest unbreakable wiec nawet z breakow nie ucieka... co za tym idzie zawsze bede wybieral druga opcje siren songa czy li stoje i robie to co bym chcial![]()

wyjdzie errata... jak nie teraz to za rok a poki co to sie uscisli ze analogicznie do innej zasady nie bedzie dzialac 

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
a jesli nigdy nie wyjdzie i okaze sie ze zamierzeniem autorow bylo zeby dzialalo to na wszystko (wszak nie jest to MRoC tylko inny przedmiot, a idac analogia zaden ingerujacy w psychologie gift slaanesha nie ma zapisku o tym ze nie dziala na imm to psych...) to okaze sie ze LS stworzylo bezpodstawnego Polhammerabigpasiak pisze:wyjdzie errata... jak nie teraz to za rok a poki co to sie uscisli ze analogicznie do innej zasady nie bedzie dzialac

O ile jednostki immune to psychology nie budza moich wątpliwości, bo mogą uciekać, to jednak uciekający wagon black knightów jakoś mi nie pasuje.
Bez sensu - wszystko, poza uznaniem że undeady, slayerzy, czołgi mogą uciekać, będzie tworzeniem nowych zasad. Ale lepsze to, niż zmuszanie czołgu czy spawna do ucieczki
Bez sensu - wszystko, poza uznaniem że undeady, slayerzy, czołgi mogą uciekać, będzie tworzeniem nowych zasad. Ale lepsze to, niż zmuszanie czołgu czy spawna do ucieczki

Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Albo szarżujesz, albo uciekasz.
Nie możesz uciekać? Nie uciekasz. Szarżujez.
Ciekawe ile punktów pary masz przymus generować...
Nie możesz uciekać? Nie uciekasz. Szarżujez.
Ciekawe ile punktów pary masz przymus generować...

Ostatnio zmieniony 7 kwie 2008, o 09:49 przez Jedy Knight, łącznie zmieniany 1 raz.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
-
- Kretozord
A czołgiem jak? Przeciwnik mówi ile mam zrobić SP? Bo jeśli nie to będzie szarża 3 calowa 

Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Nie zdążyłem dopisać...kurka_z_podworka pisze:A czołgiem jak? Przeciwnik mówi ile mam zrobić SP? Bo jeśli nie to będzie szarża 3 calowa
Zasady nowych AB to bzdury którymi nie ma sensu zbyt intensywnie się zajmowac.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Tyle, żeby zaszarżować. Innego wyjścia nie widzę. Generowanie 3 SP, by nie dojść, to zachowanie w stylu "zamiast ominąć las to wjadę w niego, by nie doszarżować".Ciekawe ile punktów pary masz przymus generować...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
-
- Kretozord
W zasadzie to najpierw robi się SP a potem deklaruje szarżę zaznaczając ile SP na nią idzie. W tym wypadku gracz demonów nie powinien mieć możliwości wpływania na ilość wygenerowanych SP a jedynie zużytych na szarżę.
Co do Siren Song, to moim zdaniem (nie mam zamiaru twierdzić że to oczywistość) to cuś nie działa na jednostki immune to psychology (podstawa: analogiczne zasady, past experience z grą i wreszcie sam pomysł z uciekającymi flagellantami itp...).
Natomiast jestem ciekaw jak się zachowa LS w tej sytuacji. Co jak co ale to (Siren Song) faktycznie wymaga pochylenia się nad sprawą bo będziemy mieli sytuacje gdzie zastosowanie jeden zasady jawnie łamie inną (uciekający steam tank). A mówie to bo wciąż pamiętam akcje LS z Dragon Armour - tak było wszystko ok, a mieszali aż furczało.
Życzę LS powodzenia - bez cienia ironii.
Natomiast jestem ciekaw jak się zachowa LS w tej sytuacji. Co jak co ale to (Siren Song) faktycznie wymaga pochylenia się nad sprawą bo będziemy mieli sytuacje gdzie zastosowanie jeden zasady jawnie łamie inną (uciekający steam tank). A mówie to bo wciąż pamiętam akcje LS z Dragon Armour - tak było wszystko ok, a mieszali aż furczało.
Życzę LS powodzenia - bez cienia ironii.
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Lizardmen, Bretonnia, High Elves
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Lizardmen, Bretonnia, High Elves
#1 Acquiescence: cast on a 5+, 18” range. Enemy unit must test for Stupidity each turn for the rest of the game
Nie jest to RIP (a przynajmniej nic na razie nie pisze). Jeżeli bohater opuści oddział, na ktory został rzucony ten czar, to czy jest pod wpływem głupoty do końca gry, czy nie?
Nie jest to RIP (a przynajmniej nic na razie nie pisze). Jeżeli bohater opuści oddział, na ktory został rzucony ten czar, to czy jest pod wpływem głupoty do końca gry, czy nie?
Jak wkoncu jest z tymi ikonami mozna je brac wiecej niz raz w armi czy nie ?.
Na forum DL zauwazyli ciekawa sprawe. W demonach inaczej niz w innych armiach nie ma dopisku ze oddzial moze wziasc sztandar za maximum np 50pk tylko sa dokladnie wypisane ktore ikony moze wziasc i za ile. Wyglada to bardziej na upgrad niz magiczny przedmiot. Tymbardziej ze wlasnie znajduja sie one w sekcji upgradow.
Na forum DL zauwazyli ciekawa sprawe. W demonach inaczej niz w innych armiach nie ma dopisku ze oddzial moze wziasc sztandar za maximum np 50pk tylko sa dokladnie wypisane ktore ikony moze wziasc i za ile. Wyglada to bardziej na upgrad niz magiczny przedmiot. Tymbardziej ze wlasnie znajduja sie one w sekcji upgradow.
a masz jakies magiczne przedmioty czy bannery w tej armii?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
tomb kingi - imho NIE działa na nie minus do casta.
syrenka - imho stricte wg zasad ikony - jak nie możesz uciekać po oblanej panice to szarzujesz, i nie masz na to żadnego wyboru. Steam tank...nie mam pojecia, musiałbym jeszcze pomysleć.
Kumulacja magicznych broni - w zasadach nie ma żadnych przeciwwskazań.
Ikony - jak wyżej, ale musze dokładnie doczytać.
syrenka - imho stricte wg zasad ikony - jak nie możesz uciekać po oblanej panice to szarzujesz, i nie masz na to żadnego wyboru. Steam tank...nie mam pojecia, musiałbym jeszcze pomysleć.
Kumulacja magicznych broni - w zasadach nie ma żadnych przeciwwskazań.
Ikony - jak wyżej, ale musze dokładnie doczytać.