Coś dla początkujących... czyli od czego zacząć ;)

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Impaler
"Nie jestem powergamerem"

Coś dla początkujących... czyli od czego zacząć ;)

Post autor: Impaler »

Zgodnie z tematem.
Czyli od czego zacząć?
Co na początek?
Jakie oddziały?A przede wszystkim co kupić na początek?

Heh,mam już army booka 6ed.(nawet z 5 ed. :wink: )
Army builder jest.
Pomysł na armię jest.
Przy czym, armia nie ma zawierać ani jednego pegaza.
Luki po nich zapewnić ma skirmisz chłopski i klocki piechoty men-at-arms.
Postawę stanowić mają realmsi w supprocie errantów(max 2 lance).Speciale to battle pilgrimsi z relikwiarzem,plus dwa oddziały mounted yoemenów.
W rare planuję wrzucić dwa trebusze, ew. trebusz i lanca grali.
Ogólnie armia ma być w klimatach quasi wczesnośredniowiecznych,więc bez zbędnej bajkowości(czego zapewne nie da się uniknąć...)

Awatar użytkownika
Zed Zediculus
Mudżahedin

Post autor: Zed Zediculus »

Witam!

Ja zacząłem od zakupu 2 paladynów (jeden BSB) i 2 Damselek oraz batalionu. Skoro nie chcesz pegazów (ja też zbytnio w nich nie gustuje) to batalion nie jest już tak opłacalny. Choć pegazy można sprzedać. W przeiągu miesiąca zakupie drugi batalion i trebuszeta.

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

wydaje mi sie ze wszystko juz sam powiedziales czego potrzebujesz :)

jako rarki to trebusze... no i jesli ma byc zero bajkowosci to zero czarodziejek... ewentualnie jedna 1 lvl ze scrollami... :roll:

a tak to samo pospólstwo i ciut rycertwa... i pamiętajmy ... don't f***ing mess with the peasants! :twisted:
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Zed Zediculus
Mudżahedin

Post autor: Zed Zediculus »

Widzę, że nie tylko ja zbieram taką Bretonię. I oto chodzi :D

Pozdrawiam Jose! ;)

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

Zed ja nie zbieram bretki :) ale doradzic zawsze mozna... jak nie chcesz pegazow to skrzydla chetnie wezme/kupie od Ciebie... z reszty zrobisz sobie zwyklych rycerzykow :D no ale nie spamujmy tutaj :) jak cos to na priva pisz
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Leoncoeur

Post autor: Leoncoeur »

Ja planuje kupic Lorda, Peasant levvy ( :shock: ), Bowmen'ow, Trebuszet. Mam juz realmsow ale cos malowanie mi nie zaspecjalnie wyszlo.. (chociaz pomalowalem dopiero 2 koniki). Z tego mam zamiar poskladac pierwsza rozpiske.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Kurde sami klimaciarze tu piszą.Normalnie nei wiedziałem że tylu ludzi chce sobie na chłopkach pogrywac :wink: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Leoncoeur

No wiesz.. Nie tylko klimat, chlopami jest chyba ciekawiej, trzeba troche kombinowac, bo samymi ryckami to sie znudzi w koncu ;)

Awatar użytkownika
Leoncoeur

Mam pytanie, mozna zrobic Bretonskiego Lorda w chariocie? :P Wygladalby calkiem spoko, ale nie wiem czy bylby zgodny z zasadami.. ;)

H@lfing

Post autor: H@lfing »

siemanko jestem początkującym graczem bretońskim

powiedzcie czy oplaca sie wystawiac Questingów i rilmów bo slyszalem ze są najlepszymi oddziałami w Bretonni dlatego kupiłem w sklepie po dwa boxy, podobno teraz te dwuraki w Questach duzo dają dopałów w walce

Sklepikarz mi powiediał ze to najsilniejsze co bretka ma, okzyjnie też na Allegro kupiłem kilku giermków na koniach, powiedzcie jakie przedmioty dać giermkowi zeby lepiej zabijał.

spot
Wałkarz

Post autor: spot »

Drogi Halfingu,
witamy w rodzinie graczy wfb :D

Dokonałes dobrego wyboru. Brytfanna jest idealną armią nie tylko dla początkujących graczy ale i zaawansowanych - a takim zapewne w niedługim czasie się staniesz.
Zapewniam Cię, że wszystko, co kupiłeś przyda Ci się. Nie martw się, nie musisz zbytnio sie zastanawiać nad przedmiotami magicznymi na giermkach. Masz armię, która jest samo.., no chodziło mi o to, że gra daje dużo satysfakcji:)
Pamiętaj, żeby wystrzegac się chłopów. To nic nie warte jednostki, które nie dadzą ci satysfakcji szarży przez pół stołu, rzucania setek sejwów i wardów. Jeszcze byś niepotrzebnie się stresował, że coś ci nie wychodzi:)
No i nie słuchaj historii złośliwych graczy twierdzących, że w graniu B. nie trzeba nadużywać mózgu. Złośliwcy - nie potrafią po prostu grać i stąd te komentarze.
Głowa do góry - Pani z Jeziora będzie z Tobą!

Awatar użytkownika
Leoncoeur

spot pisze: No i nie słuchaj historii złośliwych graczy twierdzących, że w graniu B. nie trzeba nadużywać mózgu. Złośliwcy - nie potrafią po prostu grać i stąd te komentarze.
:D Poprawiles mi humor :D Zgadzam sie z toba i nie rozumiem ludzi ktorzy zjezdzaja Bretonczykow ;/

Ponawiam pytanie o Lordzie na Chariocie, prosze o odpowiedz :D

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Nie ma opcji wsadzenia lorda na chariot ;) no lae to nie znaczy ze nie da się :P:P
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Bretonnian
Falubaz

A masz taką opcje w kodeksie ??Albo widziełęś to cho we fluffie ??
Bretonnia jest krajem trdycji - tradycji konnicy .I szczerze mówiąc wątpie żeby kiedykolwiek sie to zmieniło (niedośc że się tego nigdzie we fluff nie wcisnie to jeszcze który rycerz chciałbyjecha w jakimś wozie ??).
I wogóle skąd ten pomysł wziąłeś?? :shock:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Bretonnian pisze:Bretonnia jest krajem trdycji - tradycji konnicy .I szczerze mówiąc wątpie żeby kiedykolwiek sie to zmieniło (niedośc że się tego nigdzie we fluff nie wcisnie to jeszcze który rycerz chciałbyjecha w jakimś wozie ??).
I wogóle skąd ten pomysł wziąłeś?? :shock:
tyz watpie.. szczegulnie w 4 edycji gdzie breta miala bomardy :P (takie armaty bretonskie) :wink:

H@lfing

Mi też sklepikarz z Moriona mówił ze lord Bretonnski może jeżdzić na chariocie i ponadto miałem kupic od niego chariot Dark Elfsów, bo to miał być zdobyczny tylko mi juz pieniędzy nie starczyło, ale w tym tygodniu kupie no bo to moze być silne jak lord sprzeda 4 hitsy z lancy i jeszcze impakty :lol:

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Raczej figurka tylko dla funu, lub dla wyglądu, no bo przecież nie ma statów chariota bretońskiego.

H@lfing

No jak to ale przecież on sie na tym zna bo sprzedaje te figurki a pozatym to powiedzial mi ze czytal to w army booku

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Nie wiem, czy powiedział tak z chciwości czy z niewiedzy, aleźle powiedział.

Bretonnian
Falubaz

Z tego co pamiętam to bombardy nie były w WFB tylko w WRPG .A niestesty światy te sie dośc różnią (np. W RPG Karol Franciszek już zginął).
Do tego trza by mocno konwertowac ,bo elficki chariot nie zabardzo pasuje do klimatu średniowiecza.

PS. z tym rpg to niepewny jestem ale tak gdzieś słyszałem.

Pozdro :wink:

ODPOWIEDZ