WE euroCS v800

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
war2bone
Chuck Norris

WE euroCS v800

Post autor: war2bone »

moja rozpa dopasowana do eurocs v800

w sumie od oryginału różni się tym że nie mam 2 DS deepwood sphere i 2 herosów jest na piechtę zamiast konno ale da się to przeżyć, postanowiłęm zachować 2 lvl a pozbyć się DS, przez co mam dość niezłą magie na przepychanie lasu po stole i karanie ludzi śmiecących w lesie - jak to zła droga to wylecą lvl pojawią się DS i koniki, ale za zaoszczędzone ptk mam oddział driad czyli taki chodzący dispel scroll z możliwością ataku :D dodatkowo MR też poprawia sytuację

Wood Elves Army

1 Treeman Ancient @ 375 Pts
General
Annoyance of Netlings [25]
Cluster of Radiants [25]

1 Spellsinger @ 150 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]

1 Spellsinger @ 125 Pts
Magic Level 2

1 Noble @ 132 Pts
Light Armour; Battle Standard
Hail of Doom Arrow [30]
Asyendi's Bane [10]

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

8 Dryads @ 96 Pts

10 Glade Guard @ 126 Pts
Musician

10 Glade Guard @ 120 Pts

5 Glade Riders @ 129 Pts

5 Glade Riders @ 129 Pts

8 Wardancers @ 183 Pts
1 Bladesinger @ [14] Pts

6 Wild Riders @ 199 Pts
War Banner [25]

6 Wild Riders @ 174 Pts

5 Waywatchers @ 120 Pts

Casting Pool: 6

Dispel Pool: 5

Models in Army: 84

Total Army Cost: 2250

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Jak na te pkt masz słabiutką ochronę przeciwmagiczną. Lord drzewo fajna opcja, ale nie na wszystko. Z 2 magami po 2x 2 lvl dużo nie poczarujesz, szczególnie grając vs. jakaś magiczna armia. Co do reszty rozpy, to prócz fastów w miare ok. IMHO obciąłbym 6stke wildów bez wb do 5, sztandar mają, więc obcinasz jeszcze 2 WD i masz na 2 WW. Imo WW dużo nie zdziała...

Oczywiście wszystko według gustu i upodobań...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

za jednych GR chyba lepiej dać GG albo warhlaki.

ogólnie to fajne i to CS v800 powinno wejść w nawyk ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Piotras, chyba nie od konca rozumiesz jak działa eurocs v800 (spodobała mi sie nazwa - zapożycze ją :) )

co do rozpiski, to IMO strasznie wkurzajaca dla przeciwnika (albo fasty albo skirmish).. choc nie ma zbytnio czym mocno przyłozyc.

lvl na magiczkach zostaw,
co do dispela to IMO masz z jednego skrola za mało, ale trzeba to przetestowac :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

1 scroll na te pkt to nic... niestety...
sporo Cie i mozna tym ciekawie zagrac...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

war2bone
Chuck Norris

pamiętajmy że przeciwnik ma max 9 PD ja mam 5 DD + MR jak chce mi po wild ridersach nawalać - czyli 1 czar niewychodzi 1 czar dispeluję 1 czar wchodzi - mi to pasuje z kolei ja mam 6 PD i 2 BS a jak przeciwnik będzie miał euro CS to przy 3 scrollach może mieć 5 DD czyli też jestem do przodu z magia ja zakładam że obydwa czary mi wchodzą - ale tak się zastanawiałem czy nie wywalić z 1 maga lvl i dać za to DS( i konika pod BSB ) bo i tak zawsze rzucam 1 treesinging a na 2 kościach też wyjdzie :P - tylko że czasami popychaczka czy regenka też jest fajna

Kosa: GR w liczbie 2 to optymalne rozwiązanie prędzej wywalę driady i 1-2 dancerów i wrzucę warhawki

Asassello: jak mam coś nie do rozwalenia albo na turbofarcie to patrzę jak się rozegra bitwa - mogę wyczyścić wszystkie plewy bo mam pewną rodzaju szybkość :D a inne rzeczy zostawić wziąć 12:8 i na następny stół :D nie można być zachłannym :D

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

pamietam pamietam... jednak zdarzaja sie czary ktore TRZEBA zdispelowac bo ryzyko za duze... pitka pod drzewko, kuznia, popychaczka jakas... i wtedy ten scroll jest niezastapiony... a to sie zdarza wiecej niz raz na bitwe.
konia sobie daruj bo go wtedy do WD nie wcisniesz...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

war2bone
Chuck Norris

jasne - dlatego mam 1 scrolla :P ale chyba obetnę ten lvl na magiczce jednej i dam jej scrolla

a bsb w WD nie sprawdza mi się - nie ma ochrony żadnej ( w takim zestawieniu) i ludzie sobie na nim CR nabijają a na koniku on ma zwiewać 3d6 przed wszystkim co ma więcej niż 1 atak i jest w liczbie 2 lub więcej :D - taki to elfodziej :P

ODPOWIEDZ