Tyle. Szukajcie dziur - naprawi się ^^
Bohaterowie:
-Max 3 magów
-Każdy heros jest 0-2
-Każdy lord o US 5+ zajmuje dodatkowo Rare Choice (wliczając mounta)
Core:
-Każdy core jest 0-3
-Cięzka kawaleria jest 0-2
-Rydwany są 0-2
-Scouci liczą się jako oddzielny slot i też są 0-3
Special:
-Każdy special jest 0-2
-Max 3 sloty mogą być zajęte przez war machines
Rare:
-Każdy rare jest 0-1
Inne:
-Bohaterowie są ograniczeni do wzięcia max 2 magicznych przedmiotów
-Vampire Powers liczą się oddzielnie i można wykupić max. 2
-Spawningi Lizardmenów liczą się oddzielnie i można wziąść max. 2
-Kindredy, Marki nie podlegają ograniczeniom
-Imiona ogrów liczą się do limitu
-Bretonnian Virtues liczą się do limitu
-Dispel Scrolle nie podlegają ograniczeniom
-Power Stones liczą się do limitu
Armijne uzupełnienia:
DL:
-Oddział horrorów liczy się jako mag.
-Spell Breaker to gift, nie Dispel Scroll restrykcja go ogranicza.
Bretonnia:
-Ciężka kawaleria w core'ach jest 0-3.
Dwarfs:
-Ograniczenie jest do 2 przedmiotów runicznych, a nie samych run.
High Elves:
-Rare choice jest 0-2 w tej armii
-Dragon Armour nie działa na mounta.
Skaven:
-Ratling gun 0-2
Vampire Counts:
-Regeneracja nie działa na sypanie.
Wood Elves:
-BSB nie może korzystać z łuku.
-Treeman Ancient jest liczony jako Treeman
Kolejny CS
Kolejny CS
Taaak. Mi przeszkadza w CSach, że są strasznie restrykcyjne pod względem magii. Ponadto, rzadko który naprawdę mocno uderza w VC i Demony. Nie twierdzę, że poniższa propozycja jest bardziej sprawiedliwa, ale skupiłem się na udupieniu tych właśnie armii (imperium też dostanie po zadzie have no fear ^^).
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2008, o 22:15 przez Izo, łącznie zmieniany 13 razy.
calkiem niezłe..
choc mi nie podoba sie ograniczenie do 2 magicznych przedmiotów na herosach - szczegolnie boli to armie gdzie przedmioty sa tanie i na herosa w ramach 100 pkt pakuje sie ze 4 zabawki. a za 50 pkt wchodza 3 przedmioty.
a co do ogołu to moze ktos kiedy to przetestuej na jakims turnieju..
jest to tylkokolejny CS prezentowany na tym forum (Kołata, Furion, Remo).
powoli te wszystkie pomysły zaczynaj ginac w tłumie innych pomysłów - a jeszcze nikt niczego nie testował.
jedyne szanse przebicia ma IMO Euro - bo zostało juz jakos sprawdzone.
pozdrawiam
choc mi nie podoba sie ograniczenie do 2 magicznych przedmiotów na herosach - szczegolnie boli to armie gdzie przedmioty sa tanie i na herosa w ramach 100 pkt pakuje sie ze 4 zabawki. a za 50 pkt wchodza 3 przedmioty.
a co do ogołu to moze ktos kiedy to przetestuej na jakims turnieju..
jest to tylkokolejny CS prezentowany na tym forum (Kołata, Furion, Remo).
powoli te wszystkie pomysły zaczynaj ginac w tłumie innych pomysłów - a jeszcze nikt niczego nie testował.
jedyne szanse przebicia ma IMO Euro - bo zostało juz jakos sprawdzone.
pozdrawiam

Calkiem ok, z tym, że:
1. troche Polhammer z banowaniem wystawiania czegokolwiek tudziez 1 gietej kombinacji czegokolwiek
2. z tym bsb to polhammer do przegiecia
To byly dobre strony
teraz złe:
Jak każdy CS nie tnie bretki, wood elfow, vampirow - drakenhoff to nie jest koniec świata
pozdrawiam
Furion
1. troche Polhammer z banowaniem wystawiania czegokolwiek tudziez 1 gietej kombinacji czegokolwiek
2. z tym bsb to polhammer do przegiecia

To byly dobre strony

Jak każdy CS nie tnie bretki, wood elfow, vampirow - drakenhoff to nie jest koniec świata

pozdrawiam
Furion
ano. mi tez prawdemowiac najbardziej zwykly euro przypadl do gustuAsassello pisze: jedyne szanse przebicia ma IMO Euro - bo zostało juz jakos sprawdzone.

wiekszosc tych restrykcji to jest polhammer wiec nie rozumiem czemu po raz klejny sie do tego przyczepiasz... to tak jakby nagle dodatkowy rare za mounta nie byl polhammerem1. troche Polhammer z banowaniem wystawiania czegokolwiek tudziez 1 gietej kombinacji czegokolwiek
comp restriction nie jest zly. nie potrzebnie tylko dales to 0-3 na kawie bretonskiej (moze daj jeden oddzial 0-3 drugi 0-2)
jak na razie kazdy cr (wlaczajac euro, furionowe i inne) promuje bloodzia
nie wiem czemu tak sie uczepiliscie golden eye'a... przeciez przedmiot az tak wygiety nie jest. wrecz porownywalny z wardami wood elfickimi
jednakze sam Asger mowi, że:Shino pisze:Asassello pisze: jedyne szanse przebicia ma IMO Euro - bo zostało juz jakos sprawdzone.
ano. mi tez prawdemowiac najbardziej zwykly euro przypadl do gustu![]()
Asger pisze:It is a fairly balanced system, and has worked for years, though VC and demons might "break" the mold a little.
There still has to be found a "fix" to Vampire Counts and Demons.
wiem jak wygladaja demony i wampiry na euro csie ale:
demony takie straszne nie sa imo.
wampiry gdyby nie regeneracja z sypania tez nie bylyby takie ciezkie. Jesli juz to po prostu tu bym kominowal. A nie zwiekszal ilosciowo te restrykcje.
ale to tylko moje zdanie
demony takie straszne nie sa imo.
wampiry gdyby nie regeneracja z sypania tez nie bylyby takie ciezkie. Jesli juz to po prostu tu bym kominowal. A nie zwiekszal ilosciowo te restrykcje.
ale to tylko moje zdanie

-
- Mudżahedin
Ja az tak nie wiedzialem ze ludzie sie boja Drakenhof Banner
, to jest chyba gorsze niz dwa Steam Tanki 

Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!
Nie rozumiem. Obcina demony, a jak ^^ BT ma tylko 2 gifty i albo magowie, albo horrory. No i jeden rare mniej.
Lord wampirów jest ograniczony jeśli chodzi o powery przede wszystkim:
nie będzie już kombinacji: master of the black arts, forbidden lore (dark acolyte) i wskrzeszanie.
Dobry pomysł z regenką. Do zastosowania.
Ten CS powstał tylko po to aby dać większe możliwości wyboru. Ja jestem przeciwnikiem ograniczeń i uważam CSy za niepotrzebne - ale skoro już powstają niech będzie z czego wybierać.
2 Przedmioty ograniczają lord-hammera. Wiadomo, że nie jest to sprawiedliwa opcja, ale cóż ^^ Jeżeli w jakąs armię mocno udderza ta restrykcja napiszcie - coś się pomyśli.
Golden eye wypada wobec tego z restrykcji (to był ascetyczny wybór)
Lord wampirów jest ograniczony jeśli chodzi o powery przede wszystkim:
nie będzie już kombinacji: master of the black arts, forbidden lore (dark acolyte) i wskrzeszanie.
Dobry pomysł z regenką. Do zastosowania.
Ten CS powstał tylko po to aby dać większe możliwości wyboru. Ja jestem przeciwnikiem ograniczeń i uważam CSy za niepotrzebne - ale skoro już powstają niech będzie z czego wybierać.
2 Przedmioty ograniczają lord-hammera. Wiadomo, że nie jest to sprawiedliwa opcja, ale cóż ^^ Jeżeli w jakąs armię mocno udderza ta restrykcja napiszcie - coś się pomyśli.
Golden eye wypada wobec tego z restrykcji (to był ascetyczny wybór)
nie jest. co ciekawe moim zdaniem nie jest az takie straszne jedno ani drugie ale ja widac w mnierjszosci jestemZgnilyChlopiec pisze:Ja az tak nie wiedzialem ze ludzie sie boja Drakenhof Banner, to jest chyba gorsze niz dwa Steam Tanki
@izo bo ostatnio zapomnialem:
dwarfy i ich runy

bt z 2 giftami ok. lekkie obciecie (choc dokladnie rzecz biorac z 3 giftami bo scroll sie chyba ne wliczaNie rozumiem. Obcina demony, a jak ^^ BT ma tylko 2 gifty i albo magowie, albo horrory. No i jeden rare mniej.

predzej od drakenhofa zbanowalbym helm of command. to jest znacznie bardziej przegiety item
armia co ciekawe dla moich tk jest bardzo restrykcyjna i jednoczesnie daje jakos pograc wprzeciwienstwie do csu furiona (gdzie imo tk nie da sie nic wyciagnac)
edit jesli chcesz zmienic lorda teczy z chlopakami (dj i helenka) to zbanuj staffa

Musiałem obciąc magię w TK jakoś, bo bym dostał lincz za faworyzowanie, a to jest IMO jedyny sprawiedliwy sposób ^^
Edit:
Właśnie nie wiem czy jest sens coś banować. Chciałem, żeby ten CS był prosty w miarę. Helm - mam pytanie na boku - czy dalej działa tak jak uściśliliscie, czy już była jakas dyskusja odnośnie niestykającego się wampira?
Edit:
Właśnie nie wiem czy jest sens coś banować. Chciałem, żeby ten CS był prosty w miarę. Helm - mam pytanie na boku - czy dalej działa tak jak uściśliliscie, czy już była jakas dyskusja odnośnie niestykającego się wampira?
przy dowolnej amtymagii to juz problem dla tk. Na euro tk wlasnie dla tego bylo ciekawe, ze mimo ochrony przed hlp + liczkami dawalo jakiegos kopa w magii ze wzgledu na restrykcje antymagii.
W csie furiona armia miala bardzo ograniczona magie (do hlp) ale nie miala na co jej wykorzystac ze wzgledu na takie restrykcyjne podejscie do slotow (co ciekawe brak kinga i tak tu nie przeszkadzal bo i tak jest wolny slot na charioty :> a poza nimi tk jest sredni/bardzo sredni - choc same rydwany tez jakies uber nie sa)
tu jest przynajmniej troche kombinowania z oddzialami
chociaz tez malo
W csie furiona armia miala bardzo ograniczona magie (do hlp) ale nie miala na co jej wykorzystac ze wzgledu na takie restrykcyjne podejscie do slotow (co ciekawe brak kinga i tak tu nie przeszkadzal bo i tak jest wolny slot na charioty :> a poza nimi tk jest sredni/bardzo sredni - choc same rydwany tez jakies uber nie sa)
tu jest przynajmniej troche kombinowania z oddzialami

Gifty to gifty nie dispel Scrolle - warto dopisać, masz rację ^^
EDIT TK - nie jest im ta restrykcja potrzebna. Przypomniałem sobie jeszcze o dragon armour ^^
Jak lepiej - nie działa na mounta (tak na razie wpisałem), czy nie działa na obrażenia od katapult, bolcy, dział itp. płonących ataków?
Upraszcza się powoli ten CS - to dobrze.
EDIT TK - nie jest im ta restrykcja potrzebna. Przypomniałem sobie jeszcze o dragon armour ^^
Jak lepiej - nie działa na mounta (tak na razie wpisałem), czy nie działa na obrażenia od katapult, bolcy, dział itp. płonących ataków?
Upraszcza się powoli ten CS - to dobrze.
Całkiem ładny "fork" furionowego CSa - podoba mi się zwłaszcza w temacie ciężkiej kawy oraz lordów US5+.
BTW, czy jako taki rarowy lord liczy się tomb king na rydwanie z ikonką (US rydwanu rośnie do 4)?
BTW, czy jako taki rarowy lord liczy się tomb king na rydwanie z ikonką (US rydwanu rośnie do 4)?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Aaaa Dwarfy. Kurna zapomniałem ^^
2 runy. Chyba, że to bardzo uderza w krasnale - IMO nie, ale jak uważacie? Można wprowadzić dla nich 3 runy, ale hmm... sam nie wiem. Na razie wpiszę dwie - jestem jednak bardzo elastyczny ^^
Edit - Niestety Tomaszu zjada rare'a.
2 runy. Chyba, że to bardzo uderza w krasnale - IMO nie, ale jak uważacie? Można wprowadzić dla nich 3 runy, ale hmm... sam nie wiem. Na razie wpiszę dwie - jestem jednak bardzo elastyczny ^^
Edit - Niestety Tomaszu zjada rare'a.
W takim razie ten CS ssie, bo w furionowym nie zjada.Izo pisze:Edit - Niestety Tomaszu zjada rare'a.
Łapiecie teraz dlaczego krytyka CSów jest na forum prowadzona w żenujący sposób?

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny