Witam.
Skavenami jeszcze nigdy nie grałem (chyba że na parówce ), ale złożyłem sobie rozpę na 2000 pts.
Warlord
HA, GW, Enchanted shield, Warpsotone Amulet, Bands of Power
Elektryk
2 DS
Elektryk
Storm Deamon, DS
Elektryk
Eye of the Horned Rat, DS
25 Clanrats
FCG, Ratling
25 Clanrats
FCG, Ratling
24 Clanrats
FCG, Ratling
25 Slaves
Muzyk
25 Slaves
Muzyk
25 Slaves
Muzyk
6 Night Runners
AHW
6 Night Runners
AHW
4 Poison Wind Globadiers
4 Poison Wind Globadiers
4 Poison Wind Globadiers
5 Tunellers
Poison
5 Tunellers
Poison
5 Tunellers
Poison
WLC
WLC
Założenia następujące. Oczywiście elektrycy nasuwają ile wlezie, to żadna nowość. Nie wiedziałem jakiego dać 4 herosa. Zastanawiałem się nad różnymi, np. 4 elektrykiem. Ale chyba będzie taki warlordzik. Da mi wysoką liderkę, która może okazać się niezbędna. Itemy tylko za 60 pts. Tarcza i amulet, gdyby musiał kogoś brać na klate. No i boundzik. To tylko 25 pts, a przy takim naporze z elektrod powinien wejść. Do tego dodatkowa broń, żeby dodatkowy atak z s8 ewentualnie wszedł. Koleś kosztuje 167 pts, czyli niewiele więcej od elektryka.
Cory. Standardowi clanraci z RG i slavi. Night runnerzy lekko dopakowani, żeby sobie z fastami jako tako radzili, a i tak kosztują grosze. Poison windzi - dla mnie najfajniejsza jednostka. Widziałem ich w grze tylko raz, ale działali cuda. Muszą być i już.
Speciale i rary raczej bez komentarza
Wydaje mi się, że rozpa jest naprawdę mocna i dość uniwersalna. Ale ja mogę się nie znać
Także komentarze mile widziane
Pozdr!
Skaven 2000
Skaven 2000
Ostatnio zmieniony 6 sty 2007, o 11:15 przez Kołata, łącznie zmieniany 1 raz.
Mi tam sie podoba, coś innego niż mój standarcik ;]
Parę zmian.
Slejwi po 25. Wywal jednego globadiera albo najt runnera i juz masz punkty.
2 hand wepony na lordzie na dwuraka, na tego bound spella nie masz co liczyc, a warlord z siłą 4 nic nie robi. tych globów ja bym zamienił wszystkich na paczkę jezzaili, ale jak tam chcesz
Parę zmian.
Slejwi po 25. Wywal jednego globadiera albo najt runnera i juz masz punkty.
2 hand wepony na lordzie na dwuraka, na tego bound spella nie masz co liczyc, a warlord z siłą 4 nic nie robi. tych globów ja bym zamienił wszystkich na paczkę jezzaili, ale jak tam chcesz
Ja bym jako 4 herosa dal albo assasina (ze scautem i 3 strzalmi sila 5 d3W moze zrobic zamieszanie na tylach wroga ) ,albo p.prista (do tego monkow i censerow)
Globiadierow IMHO troche za duzo
Tak jak pisal Mlody przydal by sie jakis (chociaz maly) oddzial jezaili
Globiadierow IMHO troche za duzo
Tak jak pisal Mlody przydal by sie jakis (chociaz maly) oddzial jezaili
Kołata, tak jak chciałeś daję swoją rozpę Eshinu na 2000
Master Assasin
Fellblade
Eshin Sorcerre 2 level
2 DS
Eshin Sorcerre 2 level
DS
BSB
Storm Banner
25 Clanrats
Muzyk, Sztandar
25 Clanrats
Muzyk, Sztandar
21 Slaves
Muzyk
21 Slaves
Muzyk
21 Slaves
Muzyk
5 Night Runners
AHW
5 Night Runners
AHW
5 Night Runners
AHW
5 Night Runners
5 Night Runners
5 Night Runners
6 Tunellers
Poison
6 Tunellers
Poison
6 Tunellers
Poison
6 Tunellers
Poison
25 Plague Monks
Sztandar, Muzyk, War Banner
6 Censer Bearers
Jedyną przewagą Skryre są magowie.
A moim zdaniem są oni zbyt losowi.
Podobnie z Latarkami - są armie na które się zupełnie nie sprawdzają, a na smoki i treemeny w Eshinie masz Fellblade.
Ratlingi schodza od łuczników i innych badziewi strzelających
rzadko się spłacają - 60 punktów to więcej niż klocek Slavów;]
Zróbmy Ankietę, która lepsza, bardziej uniwerslana;]
Pozdrawiam
Master Assasin
Fellblade
Eshin Sorcerre 2 level
2 DS
Eshin Sorcerre 2 level
DS
BSB
Storm Banner
25 Clanrats
Muzyk, Sztandar
25 Clanrats
Muzyk, Sztandar
21 Slaves
Muzyk
21 Slaves
Muzyk
21 Slaves
Muzyk
5 Night Runners
AHW
5 Night Runners
AHW
5 Night Runners
AHW
5 Night Runners
5 Night Runners
5 Night Runners
6 Tunellers
Poison
6 Tunellers
Poison
6 Tunellers
Poison
6 Tunellers
Poison
25 Plague Monks
Sztandar, Muzyk, War Banner
6 Censer Bearers
Jedyną przewagą Skryre są magowie.
A moim zdaniem są oni zbyt losowi.
Podobnie z Latarkami - są armie na które się zupełnie nie sprawdzają, a na smoki i treemeny w Eshinie masz Fellblade.
Ratlingi schodza od łuczników i innych badziewi strzelających
rzadko się spłacają - 60 punktów to więcej niż klocek Slavów;]
Zróbmy Ankietę, która lepsza, bardziej uniwerslana;]
Pozdrawiam
w Erze nowych miscastow, braku proximity
wywalilbym
1 elektryka i dal bsb z przetrwalnikiem (regenka)
1 ratlinga
2x n.runnerow
4 poison wind glob
zwiekszylbym PWG do 5 (zeby nie panikowac z 1 zabitego)
oraz dolozyl Jazzaile (5)
wywalilbym
1 elektryka i dal bsb z przetrwalnikiem (regenka)
1 ratlinga
2x n.runnerow
4 poison wind glob
zwiekszylbym PWG do 5 (zeby nie panikowac z 1 zabitego)
oraz dolozyl Jazzaile (5)
Ostatnio zmieniony 6 sty 2007, o 11:06 przez zaf, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm, tak na pierwszy rzut oka to nachodzą mnie następujące myśli.
Na defensy eshin sporo mocniejszy, bo sztormówa, więcej kopaczy, no i asassin który jak się przetelportuje to robi miazgę z kowadła czy maga lorda.
Ale w mojej rozpie też są 3 tunellingi po 5 kolesi. Powinni sporo naieszać w liniach defensywnych przeciwnika.
Jeśli chodzi i offensy, to chyba jednak skryre lepszy niż eshin. Eshin ma problemy z bretą, z WE, z VC też może być ciężko, jesli generała dobrze obstawią i no i ze skavenami lipa.
A skryre powinien sobie z w/w armiami poradzić.
Jeśli chodzi o herosów, to sprawa dla mnie wygląda tak. Mam bezpiecznego lorda, ale losowych magów. W eshinie jest na odwrót
Obie rozpy są mocne, ale ja jako nieograny tą armią chyba jednak zostanę przy standardzie.
ps. ankiety nie da rady już dodać.
EDIT:
@ Zafael
Wiem, że ta panika od jednego zatrutego boli na Globach. Ale za to jak mi 4 zdejmą/zbrejkują, to w okolicy nie będzie panik. Wolę poświęcić oddział za 40 pts, niż ryzykować panikę na klocu z magiem.
Jezzeile są całkiem fajne, ale chyba się bez nich obejdę. Pozatym nie mam figurek do dyspozycji
A elektryków nie chcę zdejmować. BSB to fajna sprawa, ale dwoma inżynierami sobie nie poczaruję. Jak gram O&G to non stop rzucam 13 na casta. Także liczę na dobre rzuty. Na szczęście początkującego
ps. no i AHW na warlordzie zmienie na GW.
Na defensy eshin sporo mocniejszy, bo sztormówa, więcej kopaczy, no i asassin który jak się przetelportuje to robi miazgę z kowadła czy maga lorda.
Ale w mojej rozpie też są 3 tunellingi po 5 kolesi. Powinni sporo naieszać w liniach defensywnych przeciwnika.
Jeśli chodzi i offensy, to chyba jednak skryre lepszy niż eshin. Eshin ma problemy z bretą, z WE, z VC też może być ciężko, jesli generała dobrze obstawią i no i ze skavenami lipa.
A skryre powinien sobie z w/w armiami poradzić.
Jeśli chodzi o herosów, to sprawa dla mnie wygląda tak. Mam bezpiecznego lorda, ale losowych magów. W eshinie jest na odwrót
Obie rozpy są mocne, ale ja jako nieograny tą armią chyba jednak zostanę przy standardzie.
ps. ankiety nie da rady już dodać.
EDIT:
@ Zafael
Wiem, że ta panika od jednego zatrutego boli na Globach. Ale za to jak mi 4 zdejmą/zbrejkują, to w okolicy nie będzie panik. Wolę poświęcić oddział za 40 pts, niż ryzykować panikę na klocu z magiem.
Jezzeile są całkiem fajne, ale chyba się bez nich obejdę. Pozatym nie mam figurek do dyspozycji
A elektryków nie chcę zdejmować. BSB to fajna sprawa, ale dwoma inżynierami sobie nie poczaruję. Jak gram O&G to non stop rzucam 13 na casta. Także liczę na dobre rzuty. Na szczęście początkującego
ps. no i AHW na warlordzie zmienie na GW.
Ostatnio zmieniony 6 sty 2007, o 11:14 przez Kołata, łącznie zmieniany 2 razy.
No to prosimy ładnie szanownego moderatora
Która rozpa lepsza na drużynówkę (bo o to się tu rozchodzi )
1. Skryre
2. Eshin
Coby nie spamowac:
Kolata chyba sam mozesz to zmieniac edit: nie mozesz .
Wstawilem - dodalem cos od siebie
pozdrawiam
po prosty Grzesiek
Która rozpa lepsza na drużynówkę (bo o to się tu rozchodzi )
1. Skryre
2. Eshin
Coby nie spamowac:
Kolata chyba sam mozesz to zmieniac edit: nie mozesz .
Wstawilem - dodalem cos od siebie
pozdrawiam
po prosty Grzesiek
Na razie grałem 2 bitewki ze standardowm chaosem. Szło całkiem nieźle, przynajmniej jak na początkującego W zasadzie wszystkie jednostki spisywały się bardzo dobrze, były przydatne. Z poison windami na czele. Trzy czwórki w 1 bitwie zdjęły pół smoka, 4 khorniarzy, marauderów na koniach i dobiły minosy. Fajnie?
Najgorzej działali elektrycy. Kosili się sami, storm deamon padł 2 razy w 1 turze itp.
W rozpie brakuje mi tylko tylko paru punktów na taniutkie jednostki z klanu moulder. Wrzuciłbym ze 2 rat packi i z 1 rat ogra, do odginania szarż, blokowania itp. Ale co wywalić? Nie za bardzo się da odchudzić cokolwiek. Musze sie zastanowić jeszcze. W pierwszej kolejności wywaliłbym bands of power.
Pozdr!
Najgorzej działali elektrycy. Kosili się sami, storm deamon padł 2 razy w 1 turze itp.
W rozpie brakuje mi tylko tylko paru punktów na taniutkie jednostki z klanu moulder. Wrzuciłbym ze 2 rat packi i z 1 rat ogra, do odginania szarż, blokowania itp. Ale co wywalić? Nie za bardzo się da odchudzić cokolwiek. Musze sie zastanowić jeszcze. W pierwszej kolejności wywaliłbym bands of power.
Pozdr!
Nie myślałeś nad wersją Scyre tylko że z Grey Seer-em?
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?