high elfy na lizardy 2006

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

high elfy na lizardy 2006

Post autor: Mućka »

Archmage SW, Seer, RoC, JotD steed. Shadow Pita, Fear, Popychaczka i cos tam jeszcze.

Mag 2lvl Seer chaleener steed - on bierze metala i poluje na biegacza.

Mag 2lbl Seer, DS - Bierze high magic i i zuca curse arrow na kroxy/stegadona lub na biegacza jak sie wystawi, dotego bierze fury oif khaine.

Mag 2lvl Seer, Sw, Chaleneer. Shadow, steed Bierze pite i popychanie i pociski 3k6 no sv.

Core:

5x sh 2+ muzyk
5x sh 2+ muzyk

5x sh 2+ Warbanner. - biore go aby miec jakis mocniejszy oddział gdzie bezpiecznie może siedzieć jakiś mag.

Special :
2x Tiranoc chariot
5 x Dp Bos, Champion.

Rare:
2x Bolt thrower
1x Bolt thrower.

Niech gracze lizaków też się wypowiadają ( czy by się tego bali).
pozdr

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Jak lizaki będą miały Slanna to lepiej wziąść Book of Hoeth na Arcymagu chyba. Szansa na pita jest duża, że go wylosujesz a jak już wylosujesz to Slann ma przesrane.

Poza tym to raczej bym się tego nie bał. Jedyne czego się naprawdę boję w tej armii to jest pit.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

a jeśli go nie wylosuje to co?

lepszy seer i na 5 kosteczkach czarować :D moze od razu nie wejdzie, ale w 4\5 już powinno bez przeszkód :D A jesli zajdzie taka potrzeba to i pan z channallerem też sobie pitke wezmie i dwie wchodzą :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Karol J
Chuck Norris

To trudno - na 5 kościach możesz tak samo rzucić miscast (a nawet bardziej bo 2x1 i 2x6 to też miscast) jak IFke.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

na dwóch kostkach tez mozesz rzucić miscasta i co? A jak nie bedziesz miał pitki i popychaczki to tak naprawde shadow jest dosć plewny na lizaki bez tych czarów, wiec ja bym nie ryzykował ich losowania. BoH jest dobry jak się ma arcymaga i małego maga na Ilvl z dwoma scrollami i BoS bo wtedy liczymy tylko na IF, a jesli mamy 3 magów to mozemy spokojnie zaczarować przeciwnka konwencjonalnie ;)
F.N.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Mućka pisze:Mag 2lvl Seer chaleener steed - on bierze metala i poluje na biegacza.
co on bierze z metalu na to polowanie?
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Karol J
Chuck Norris

Ryzyko wliczone - Slannem mając 5 czarów też mogę nie wylosować pita ale w 99% go mam. Poprostu na lizaki jak masz Book of Hoeth to jest prawie pewne, że zabijesz Slanna a to jest prawie równie zwycięstwu.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

to jest jakies 33% szans, że nie wylosujesz tej pitki, to jest sporo
F.N.

Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

Post autor: nightclower16 »

Ale jak wylosujesz to po grze ... :D a jak nie to jeszcze poczarujesz z innych magów pitki ;) Ja bym zaryzykował ;)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

kurka_z_podworka pisze:
Mućka pisze:Mag 2lvl Seer chaleener steed - on bierze metala i poluje na biegacza.
co on bierze z metalu na to polowanie?
duch kuzni :) .. na biegacza z AS 1+ to bedzie jakies 2D6S7 no AS :) hitow :)
Obrazek

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

obawiam sie ze nie bo tam pisze o zwiekszonej ilosci modeli dostajacych hita a nie 2d6 ilosci hitow, uklon panow z gw w kierunku logiki
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

tak było, ze to były 2d6 modele a teraz to jest normalne 2d6 :D
F.N.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

w erracie ktora wyszla jakos niedawno panowie z GW zmienili to.. teraz jet to zwykle 2D6 hitow z sila zalezna od AS :) - dlatego teraz sie to bardziej oplaca :) - i ladnie kasuje samotnego biegacza
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

po 1 jeśli lizak pomysli to weźmie 3 skinków i biegacza
po 2 jeśli weźmie slaana to weźmie skinka i bedzie slanem schowany gdzieś i z telepatii napierdziela

to nie jest tak wcale że mam pite mam booka i wygrałem na 1000000% jak lizard pomysli to cie poblokuje podrainuje różne są sposoby

Osobiście bym sie tego bał średnio rozpa jest mało ambitna w sumie nie wymaga wiele kombinowania taki samograj przy dobrym przeciwniku bądz braku szczęscia pujdzie sie walić wielki plan :lol:

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Koleś nie gra na slanie więc mam z górki.

Grałem tą rozpą (zmieniłem tylko tego 4 maga na bsb) z chaosem na smoku, 3 oddziałami marudersow, 2 oddzialami demonetek na steedach herosie na slanesh steedzie i gigancie.
Było dosyć ciężko i do tego miałem pecha( 3 miscasty w tym 1 koniec tury magi przy 1 czarze). Ale wkońcu wygrałem.
pzdr, jak zagram z lizakami napisze jak poszło i czy w ogóle poszło.

Karol J
Chuck Norris

Gogol tu trzeba Ci przyznać racje - czasem Slanna da się schować. W sumie o tym nie pomyślałem bo nigdy tego nie robię :P Ale jak przeciwnik nie ma Slanna to jest z górki :P

ODPOWIEDZ