Tzeentch DL na 2500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Tzeentch DL na 2500

Post autor: Necro »

Nie powiem, najnowsza książeczka Demonków mnie dosyć mocno zaintrygowała i postanowiłem pokombinować z rozpami... Z założenia ma być szybkie i działać jak karabin maszynowy, generalicja ma latać i zwiewać odgryzając się czarami. Szkoda tylko, że Flamery nie latają, no ale nie można mieć wszystkiego. :wink:

Lord of Change @ 635
Magic Level 4; Twin Heads; Master of Sorcery

Herald of Tzeentch @ 310
Flames of Tzeentch; Master of Sorcery; Banner of Hellfire
Disc of Tzeentch

Herald of Tzeentch @ 185
Flames of Tzeentch; Master of Sorcery
Disc of Tzeentch

Herald of Tzeentch @ 185
Flames of Tzeentch; Master of Sorcery
Disc of Tzeentch

10x Pink Horrors of Tzeentch @ 120

5x Chaos Furies @ 60

5x Chaos Furies @ 60

4x Screamers of Tzeentch @ 140

4x Flamers of Tzeentch @ 140

4x Flamers of Tzeentch @ 140

Power pool: 15

Dispel pool: 10

Models in army: 64

Total army cost: 2495

Co sądzicie?

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Moje zdanie znasz...

PG :P
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

hmm, czy naprawde opłaca sie brac screamery, spory koszt staty chyba jak zwykły człowiek i zajmuje speca, reszta chyba gites

Awatar użytkownika
Zerciu
Warzywo

Post autor: Zerciu »

Screamery kosztuja po 30pts za sztuke i jak dla mnie są jedna z najgorszych jednostek z demonach teraz. Rozpa klimat utrzymuje ale ja bym dla LoCa nie dawal master of sorrcery. Znasz wszystkie czary z tzeentcha. Zaczynasz od 2 czaru z jednej kosci----> zawsze wchodzi i potem albo przeciwnik dispeluje albo masz d3 +1 kosc do czarowania wiecej. Ogolnie teraz herald na dysku od byle gowna moze zejsc, chyba ze dobrze rzucasz wardy. Ze zle policzonych punktow za screamery masz 60 pts + pts za MoS z Loc w sumie masz 85 i zamieniasz dwa dyski z heraldow na 2 czarioty. Powinno byc lepiej . Kombinuj dalej :P

Pozdro

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

Twin Heads imho duzo gorsze do Willa. Zawsze mozna sprobowac z miscasta uciec albo warda przerzucic jak ktos dzialem cie polechta.

a i nie slychaj Zercia Master daje bardzo duza elestycznosc demona. Metal na kawalerie beast na smoka na wszystko jest sposob jak grasz z VC czy TK mozna nawet z lightem sprobowac :)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Zerciu:
Czar no.1 NIE WCHODZI automatycznie, tylko na 3+. Magiczna zasada minimum 3 to cast

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

trikk pisze:Zerciu:
Czar no.1 NIE WCHODZI automatycznie, tylko na 3+. Magiczna zasada minimum 3 to cast
D6 +2 jak bys nie kombinowal na jednej kosci miscastu niezrobisz :) a wynij bedzie 3 albo wiekszy :)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Ale zasada minimum 3 to cast mówi, że jak na KOSTKACH wypadnie 1 lub 2 (w sumie) to czar nie wychodzi niezależnie od modyfikatorów...

Więc przy twin heads czar wchodzi na 3+ (na kostkach) a minimalny poziom do dispela to 5. (3 z kostki+2 za twin heads)

Awatar użytkownika
Zerciu
Warzywo

Post autor: Zerciu »

W takim wypadku twin heads + 2 z lore of tzeentch odpada. :roll: Teraz Master of Sorcery jest jak najbardziej na miejscu :D

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Hmmm... Faktycznie przegapiłem to, że Screamery są po 30 a nie 35 punktów, w takim razie pewnie doładowałbym Furie. A co do rzucania wardów, o którymś ktoś mówił... Ja sam się nie odzywam, mogą się wypowiedzieć Ci, co mnie znają. :wink:

ODPOWIEDZ