Warsztacik od Kol0

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Kol0
"Nie jestem powergamerem"

Warsztacik od Kol0

Post autor: Kol0 »

Witam!
Postanowiłem dzielić się światem swoimi pracami tak więc będę je tutaj będę zamieszczał ;)

Driady
Modele oczywiście malowane do gry :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Proszę o ocenę, uwagi, porady, jednym słowem o komentarze :)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2008, o 19:46 przez Kol0, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

Post autor: Nostro »

Ładnie i estetycznie pomalowane...podstawki też zwykłe i ładne...
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY :!: :!: :!:
Obrazek
http://klubfenix.vip.interia.pl

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

Jak do gry to bardzo fajne :P

Awatar użytkownika
GraveDigger
Chuck Norris

Post autor: GraveDigger »

sadze ze takimi driadami gra sie zacnie, nie jestem do konca pewien ale to chyba suchy pedzel (jesli sie myle to sory)- bardzo fajnie na tych modelach wyglada ;]

Awatar użytkownika
Kol0

@ GraveDigger

Nie mylisz się to suchy pędzel, ok. 5 warstw (nie do końca widać to na fotkach ale chyba nie muszę pisać że figurki inaczej wyglądają w rzeczywistości ;) )
Lecz jak to w polski podręczniku pięknie przetłumaczono "zdrewniała kora" była cieniowana normalnie oraz takie elementy jak szkielet, czaszka czy duszek :)

Dzięki za komentarze :)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Jup, "suchy pędzel" bardzo dobrze wyszedł na tych modelach, wygląda to jak stare, suche drewno. Mi się podoba. Podstawki ładne.

Do armii więcej Ci nie potrzeba :) A może pokusiłbyś się jeszcze jednak o mały detal - zrobienie "świecących oczu" driadom, hmm? ;) Takich kolorowych, np. niebieskich, białych, żółtych na przykład... Nadałoby to im magicznego klimatu!
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Kol0

@Sławol

Hmm... :-k
Mógłbym spróbować. :-k
Tak po głębszym przemyśleniu podoba mi się ten pomysł :)

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

no brakuje tym figurkom jakiegoś kolorku bo na razie są nudne kolorystycznie. i to co Sławol pisał- świecące oczka mogły by tu baaardzo pomóc i urozmaicić kolorystykę;)
do tego myślę że nie zaszkodziłby delikatny glaze czymś ciemnym żeby bardziej wydobyć 3d drewna:) brąz z czarnym czy cos....
podstawki też nudne i dość objechane;) brakuje im trochę kontrastu tak jak figurkom. ponownie- prosty glaze/wash rozwodniony na piasku podkreśliłby kontrasty:)
zastanowiłbym się też czy dobrym pomysłem jest robienie takiego samego koloru ziemi jak brzegów podstawek, przez to się zlewa. dodatkowo trawka mało konatrastuje z ziemią i prawie 'zanika' , jakby jej nie było to niewiele by straciły.
myślę że dobrym pomysłem byłoby urozmaicenie podstawek.. objechane czerwone grzybki, kamienie, korzenie, krzaki, liście, tekstura podłoża, kości.. bo mało leśnie to wygląda:)
sam popełniałem część z tych błędów przy podstawkach...:P
same driady wyglądają leśnie i fanie że zrobiłeś im różne kolory. zakładam że kolor opasek biodrowych (zakładając że drzewa maja biodra..) mówi nam o przynależności do oddziału.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Do gry są bardzo spoko, może kilka driad jeszcze bym rozjaśnił - pierwsza z lewej drugi rząd, dwie brązowe od prawej (ta z niebieskim duszkiem i ta po jej prawej ręce) pierwszy rząd :) Są odrobinę płaskie. Ale poza tym jest ok.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

kol0 pisze:@Sławol

Hmm... :-k
Mógłbym spróbować. :-k
Tak po głębszym przemyśleniu podoba mi się ten pomysł :)
Za dużo myślisz :D Ja już z dniówki zdążyłem wrócić, a oczu jak nie było - tak nie ma :D Żartuję oczywiście, ale tak serio, to spróbuj, zachęcam, na pewno się uda!
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Kol0

@Sławol
Spróbuję, spróbuję ale na razie czasu za bardzo nie mam bo za konwertowanie mojego BSB się wziąłem ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ja bym je dippował :wink: Suchy pędzel to shit-owa technika ... :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Teogonista Niku
Wałkarz

Post autor: Teogonista Niku »

Super figsy mieszkam tak blisko ciebie a jeszcze ich nie widziałem ;P.

Awatar użytkownika
Kol0

Tak się wziąłem za konwertowanie BSB... i tak oto on wygląda ;) Szczerze mówiąc to jest to moja pierwsza konwersja :P
Zrobiony jest ze starego, znalezionego w piwnicy Eternal Guarda. Do tego Głowa od Glade Guarda, sztandar od beastmenów oraz trochę GS :)

Obrazek

Obrazek

Tak się ma futro mojego autorstwa, wiem że nie jest powalające ale to moje pierwsze futro rzeźbione z GS'u ^^
Obrazek

I całość przed podkładem :)
Obrazek

Obrazek

A tak się prezentuje w czerni :P
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Podstawka
Obrazek
Ufff.... Ale się namęczyłęm z tymi zdjęciami...Proszę o komentarza i oceny ;)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Błąd, który robi bardzo dużo osób konwertujących BSB. Dla włosów i płaszcza wiatr wieje inaczej, niż dla sztandaru ;) Poza tym fajnie :)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Kol0

Fingor pisze:Błąd, który robi bardzo dużo osób konwertujących BSB. Dla włosów i płaszcza wiatr wieje inaczej, niż dla sztandaru ;) Poza tym fajnie :)
Chodzi Ci o to że włosy nie są w linii wiatru? Jeśli tak to wiem o tym ale tak mi ta głowa pasowała... :P

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

chodzi o to ze wiatr od czubka glowy w dol wieje w przeciwnym kierunku niz powyzej ;]

Awatar użytkownika
Kol0

Upss... :oops: Chyba sugerowałem się tym że on wygląda tak jakby szedł pod wiatr...

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Właśnie ułożenie płaszcza (włosów mniej, ale też) sugeruje, że wiatr wieje mu z ukosa z tyłu. A sztandar powiewa, jakby wiał w twarz.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

to zaden wiatr.. koles sie po prostu dynamicznie obraca, przez co tak mu sie ułozył plaszczyk.. a sztandar jest w czyms namoczony i jest sztywny, dlatego nie poddaje sie tak łatwo siłom natury ;-)
Obrazek

ODPOWIEDZ