1 Vampire Lord @ 450 Pts
General; Magic Level 3; Necromancy
The Arkayne: Master of the Black Arts [50]
The Arkayne: Dark Acolyte [30]
The Master: Summon Creatures of the Night [15]
Helm of Commandment [30]
Dispel Scroll [25]
Biting Blade [5]
Flayed Hauberk [25]
Talisman of Protection [15]
1 Vampire @ 200 Pts
Magic Level 1; Heavy armour; Shield
The Arkayne: Dark Acolyte [30]
The Martialle: Avatar of Death [20]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 * Wight King @ 125 Pts
Heavy armour; Shield
Black Axe of Krell [50]
1 * Wight King @ 235 Pts
Battle Standard Bearer; Great Weapon; Heavy armour; Shield
The Drakenhof Banner [125]
10 Crypt Ghouls @ 80 Pts
10 Crypt Ghouls @ 80 Pts
18 Skeleton Warriors @ 189 Pts
Light Armour; Shield; FCG
War Banner [25]
13 Grave Guard @ 234 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Royal Standard of Strigos [35]
12 Grave Guard @ 231 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Banner of the Barrows [45]
3 Fell Bats @ 60 Pts
3 Fell Bats @ 60 Pts
1 Varghulf @ 175 Pts
1 Varghulf @ 175 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 5
Models in Army: 73
Total Army Cost: 2294
O coś takiego na piechocie se wydumałem. Jak takie coś widzicie?
W oddziale 13 GG planuje wsadzić te 2 wight kingi, dzięki czemu oddział robi sieczke.
Magia jest w miare dobra. Zabezpieczenie mam (3 DS), no a na maszyny to mam te fell baty
VC 2300
nie nazywalbym czegos rozpiska 'na piechocie' gdize oddzialy uderzeniowo - wytrzymalsciowe maja - o zgrozo 12 modeli
Kiepska aranżacja. Banner nie zalatwi wszystkiego - dalej jest Cie bardzo mało i przegrasz np. CR
pozdrawiam
Furion
Kiepska aranżacja. Banner nie zalatwi wszystkiego - dalej jest Cie bardzo mało i przegrasz np. CR
pozdrawiam
Furion
Chciałbym z takimi VC grać.... beż BK xD Fajnie by się to zjadało... xD Może przesadziłem ale byłoby łatwiej
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
czy ja wiem?
Ogólnie vc jest teraz mało dlatego radze się przyzwyczaić do mało liczebnych vc.
Furion. Mylisz się. CR nie przegram ;] Tym oddziałem wciągam czołgi/ treemany i wiele innych rzeczy, a że mam regenke to juz nie mowie.
13 + 2 wight kingi = 15 modeli czyli mam 2 ranki, sztandar, BSB + 10 ataków z S6 z hatem z czego 3 ataki d3 woundy. Zapraszam
Zawsze moge dać jeszcze im ws'a 7
Oczywiście jest jeszcze wyjście, że 1 oddział GG zamieniam na 6 BK. Zobacz se jeszcze, że mam 10 kości PD, więc 5 wskrzeszeń na ture więc szybko powinienem uzupełnić straty w GG mimo ich małej liczebności.
Ogólnie vc jest teraz mało dlatego radze się przyzwyczaić do mało liczebnych vc.
Furion. Mylisz się. CR nie przegram ;] Tym oddziałem wciągam czołgi/ treemany i wiele innych rzeczy, a że mam regenke to juz nie mowie.
13 + 2 wight kingi = 15 modeli czyli mam 2 ranki, sztandar, BSB + 10 ataków z S6 z hatem z czego 3 ataki d3 woundy. Zapraszam
Zawsze moge dać jeszcze im ws'a 7
Oczywiście jest jeszcze wyjście, że 1 oddział GG zamieniam na 6 BK. Zobacz se jeszcze, że mam 10 kości PD, więc 5 wskrzeszeń na ture więc szybko powinienem uzupełnić straty w GG mimo ich małej liczebności.
Jezeli bedziesz na MB, możemy się przekonać Z chęcią wchodzę we wczesnowieczorne bitwy.Drwal pisze: Furion. Mylisz się.
pozdrawaim
Furion