Myśle nad rozpą na 1200 pkt i co bym nie wymyślił to brakuje tych 100-150 punktów. Ale coś takiego mi wyszło wkońcu:
Exalted champion (konil. MoK, generał, enchanted shield, SoM)
Exalted deamon( MoK, Axe of Khorne, Soul Hunger
4 Knights of Chaos(MoK, muzyk)
4 Knights of Chaos(MoK, zabrałko pkt na muzyka)
5 piesków
5 furii
3 Dragon Ogry z GW i light armorami
1200 mortale
fajna rozpa ja bym tego demona zostawil,moze faktycznie troche przudrogi,ale pomysl fajny...natomiast zrezygnowalbym z DO i wrzucil 3 minosy korna z GW,7 psow i do drugiego oddzialu 2 pieski dolozyc wtedy
sam gram na DO ale jak masz jeden oddzial psow to ich nawet nie zaslonisz a tak to minoski sobie wyplaca swoje jedyne 12A z S6 i jeszcze masz psy zeby je zaslonic wedlug mnie korzystna zamiana ale mozesz to olac jak ci sie podobaja DO
pzdr
sam gram na DO ale jak masz jeden oddzial psow to ich nawet nie zaslonisz a tak to minoski sobie wyplaca swoje jedyne 12A z S6 i jeszcze masz psy zeby je zaslonic wedlug mnie korzystna zamiana ale mozesz to olac jak ci sie podobaja DO
pzdr
w twojej rospie czuć ducha Krzysztofa Conanowicza - nie ma w niej niczego
a tak na poważnie zbyt wiele drogich rzeczy chcesz wycisnąć z 1200pkt
wywal jednego z bohaterów , dogry wywal i zamien minosy
przydalby sie drugi oddzial lataczy również ale niestety z generałem khorna nie przejdzie
za zaoszczędzone pkt możesz jakis marauderow konnych wstawic czy podpakowac unity kawy (chosen i do 5tek )
no i psy psy psy - przynajmniej jeszcze jeden oddział
jak chcesz zostac przy 2 bohaterach to wywalilbym mark khorna z generala i dal screemery psy spawna i podpakował kawe za dogry
a tak na poważnie zbyt wiele drogich rzeczy chcesz wycisnąć z 1200pkt
wywal jednego z bohaterów , dogry wywal i zamien minosy
przydalby sie drugi oddzial lataczy również ale niestety z generałem khorna nie przejdzie
za zaoszczędzone pkt możesz jakis marauderow konnych wstawic czy podpakowac unity kawy (chosen i do 5tek )
no i psy psy psy - przynajmniej jeszcze jeden oddział
jak chcesz zostac przy 2 bohaterach to wywalilbym mark khorna z generala i dal screemery psy spawna i podpakował kawe za dogry
No w sumie jak sie wywali demona i dragon ogry to dużo punktów zostaje . Zrobiłem coś takiego:
Exalted ( MoK, Joguś, axe of khorne, enchanted shield, generał)
5 chosen knights (khorne, muzyk, sztandar)
5 knights (khorne, muzyk)
5 mounted maruders(flail, muzyk)
6 psów
2x5 psów
3 minotaury (khorne)
6 furii
Exalted ( MoK, Joguś, axe of khorne, enchanted shield, generał)
5 chosen knights (khorne, muzyk, sztandar)
5 knights (khorne, muzyk)
5 mounted maruders(flail, muzyk)
6 psów
2x5 psów
3 minotaury (khorne)
6 furii
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
mam problem, bo na 1200 nijak nic sie nie miesci, a turniej juz wkrotce...
exalted na demonic steedzie, ward 4+, sword of might, shield, khorne
5 warhounds
5 warhounds
5 mounted marudas, flail, muzyk
5 chosen of kghorne, standard muzyk
5 knights of khorne, standard muzyk
5 furies
chaos giant
exalted na demonic steedzie, ward 4+, sword of might, shield, khorne
5 warhounds
5 warhounds
5 mounted marudas, flail, muzyk
5 chosen of kghorne, standard muzyk
5 knights of khorne, standard muzyk
5 furies
chaos giant
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
spawny zamiast giganta...no nie wiem. za mało hard hittingów - poki co co mam czolzenów, korników, szefa i gigusia, bez giganta robi sie niefajnie. A gigant na male punkty to dobra opcja.
MInosy niestety to tylko 3 sie mieszczą - ostatnio stwierdzam ze toza malo jak na 183 punkty -lubia sie złożyć po dobrym hicie z klopy
a drugich maruderów nie wystawie...bo nie mam figur na drugich - tak naprawde to i tych pierwszych leciutko proksuję
MInosy niestety to tylko 3 sie mieszczą - ostatnio stwierdzam ze toza malo jak na 183 punkty -lubia sie złożyć po dobrym hicie z klopy
a drugich maruderów nie wystawie...bo nie mam figur na drugich - tak naprawde to i tych pierwszych leciutko proksuję