1200 mortale

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

1200 mortale

Post autor: Gelo »

Myśle nad rozpą na 1200 pkt i co bym nie wymyślił to brakuje tych 100-150 punktów. Ale coś takiego mi wyszło wkońcu:

Exalted champion (konil. MoK, generał, enchanted shield, SoM)
Exalted deamon( MoK, Axe of Khorne, Soul Hunger

4 Knights of Chaos(MoK, muzyk)
4 Knights of Chaos(MoK, zabrałko pkt na muzyka)
5 piesków
5 furii
3 Dragon Ogry z GW i light armorami

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Mało psiarni imo. Mało wszystkiego ;)
Na takie małe punkty to troszkę ten demon pochłania tych funduszy. Ja bym tam miast niego wlepił minoski khorna, jakieś pieski i coś jeszcze. Ewentualnie drugiego exalteda na steedzie/juggim.
Uerph.

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Post autor: Crom »

dokładnie, jak dla mnie demon na 1200 kosztuje za duzo punktów. proponowałbym (oprócz tego co powiedział Szczurza Jucha) jakis maruderów konnych. no i więcej piesków ;)

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

fajna rozpa ja bym tego demona zostawil,moze faktycznie troche przudrogi,ale pomysl fajny...natomiast zrezygnowalbym z DO i wrzucil 3 minosy korna z GW,7 psow i do drugiego oddzialu 2 pieski dolozyc wtedy
sam gram na DO ale jak masz jeden oddzial psow to ich nawet nie zaslonisz a tak to minoski sobie wyplaca swoje jedyne 12A z S6 i jeszcze masz psy zeby je zaslonic wedlug mnie korzystna zamiana ale mozesz to olac jak ci sie podobaja DO
pzdr

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

w twojej rospie czuć ducha Krzysztofa Conanowicza - nie ma w niej niczego :wink:

a tak na poważnie zbyt wiele drogich rzeczy chcesz wycisnąć z 1200pkt

wywal jednego z bohaterów , dogry wywal i zamien minosy
przydalby sie drugi oddzial lataczy również ale niestety z generałem khorna nie przejdzie :)
za zaoszczędzone pkt możesz jakis marauderow konnych wstawic czy podpakowac unity kawy (chosen i do 5tek )

no i psy psy psy - przynajmniej jeszcze jeden oddział

jak chcesz zostac przy 2 bohaterach to wywalilbym mark khorna z generala i dal screemery psy spawna i podpakował kawe za dogry :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

No w sumie jak sie wywali demona i dragon ogry to dużo punktów zostaje :P. Zrobiłem coś takiego:

Exalted ( MoK, Joguś, axe of khorne, enchanted shield, generał)

5 chosen knights (khorne, muzyk, sztandar)
5 knights (khorne, muzyk)
5 mounted maruders(flail, muzyk)
6 psów
2x5 psów
3 minotaury (khorne)
6 furii

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

mam problem, bo na 1200 nijak nic sie nie miesci, a turniej juz wkrotce...

exalted na demonic steedzie, ward 4+, sword of might, shield, khorne

5 warhounds
5 warhounds
5 mounted marudas, flail, muzyk
5 chosen of kghorne, standard muzyk
5 knights of khorne, standard muzyk

5 furies

chaos giant

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

A musi być ten gigant? To nie lepiej wsadzić minosy z MoK albo chociaż spawny zwykłe 2 i jeszcze pkt zostanie na co najmniej 5 konnych marauderów?
Ja po prostu nie jestem absolutnie przekonany do giganta w Chaosie.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

spawny zamiast giganta...no nie wiem. za mało hard hittingów - poki co co mam czolzenów, korników, szefa i gigusia, bez giganta robi sie niefajnie. A gigant na male punkty to dobra opcja.

MInosy niestety to tylko 3 sie mieszczą - ostatnio stwierdzam ze toza malo jak na 183 punkty -lubia sie złożyć po dobrym hicie z klopy ;)

a drugich maruderów nie wystawie...bo nie mam figur na drugich - tak naprawde to i tych pierwszych leciutko proksuję :P

ODPOWIEDZ