Witam,
mam takie pytanie.
Trwa walka odziału z FCG oraz stubbornem, do którego dołączony jest bohater. Pod koniec fazy walki wręcz wyginęli wszyscy żołnierze, został bohater.
No i pytanie jest następujące, czy do CR liczy się sztandar, był na początku fazy walki, na końcu już nie, podobnie ewentualny muzyk?
Czy stubborn oddziału jeszcze w tej fazie dotyczy bohatera czy, z racji, że tylko bohater przeżył, już nie?
Zgon oddziału a testy złamania
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
podepne sie pod pytanie.. co jak by było dwoch herosów? kazdy breakuje sie z osobna czy obaj razem ?
(IMO: sztandary i zasady oddzialu juz nie działaja.. a kazdy heros testuje sie oddzielnie, ale wole sie upewnic
)
(IMO: sztandary i zasady oddzialu juz nie działaja.. a kazdy heros testuje sie oddzielnie, ale wole sie upewnic

@ Byro
Nie ma stubborna, jeżeli miał go tylko oddział
Nie ma +1CR za sztandar ani bonusów za magiczny
@ Assasello. IMO testują razem. Odwoływałbym się do herosa na demonic mouncie, który jest w oddziale i stracił jeźdźca. Odłączany pod koniec fazy combata. Więc też wydaje mi się, że jak zdadzą to odsunąłbym ich pod koniec fazy combata
Nie ma stubborna, jeżeli miał go tylko oddział
Nie ma +1CR za sztandar ani bonusów za magiczny
@ Assasello. IMO testują razem. Odwoływałbym się do herosa na demonic mouncie, który jest w oddziale i stracił jeźdźca. Odłączany pod koniec fazy combata. Więc też wydaje mi się, że jak zdadzą to odsunąłbym ich pod koniec fazy combata