PIERWSZA OPCJA
HERO:
Arcymag 4lvl Steed, book of Heoth
Mag 1 lvl 2x Dispel Scroll
CORE:
10 X Archers
10 X Archers
SPECIAL:
6 X Dragon Princes of Caledor (Banner of sorcery) Muzyk
6 X Dragon Princes of Caledor (Banner of ellyrion) Muzyk
6 X Dragon Princes of Caledor (War Banner)
12 X Whilte lions of Charce (Lion Standard)
12 X White Lions of Charce (Standard of balance)
RARE:
1 X Great Eagle
1 X Bolt Thrower
1 X Bolt Thrower
1 X Bolt Thrower
DRUGA OPCJA:
Prince Star Dragon, Armor of caledor, Vembrances of Defence, Amulet of Light
Mage 1 lvl 2x Dispel scroll
CORE:
2x 10 Archers
Special:
6x Dragon princes of caledor (Warbanner)
6x Dragon princes of caledor (Banner of ellyrion)
12x White Lions of Charce (Lions standard)
11 x Whitel Lions of Charce (Standard of balance)
Rare:
4x Bolt Thrower
ZA DUZO O 5 PKT.
Tutaj jest jeszcze mozliwosc na zmiane : Jeden bolec na orla, do tego champion w DP z WB i na nim skeinsliver ktory by sie zdal w tej rozpie.
Prosze komentowac, kazdy koment mile widziany. Najlepiej z jakims uzasadnieniem.
Dwie rozpy HE, ktora lepsza? 2250
- Młody Pajak
- Kradziej
Dla mnie rozpiską lepszą jest numer 2. I zrób tak jak mówisz to chyba najlepsze rozwiązanie.
w obu rozpiskach brakuje bsb.. szczegolnie przydatny do dwóch oddziałów WL.
a tak to mocniejsza wydaje sie 2.. ciekawsza 1.
a tak to mocniejsza wydaje sie 2.. ciekawsza 1.
No i co z tego?Asaliuru pisze:Mało cię...
Jakbym wystawil jeszcze 2x Archersow to byloby mnie w porzadku?
Sorki ale takie komentarze mnie draznia
No wlasnie, probowalem na wcisnac tego BSB (zazwyczaj to mam go w kazdej rozpie). Ale ile razy on mi wchodzil do rozpiski to reszta tak jakby sie rozwala Poprostu troche duzo on kosztuje.w obu rozpiskach brakuje bsb.. szczegolnie przydatny do dwóch oddziałów WL.
Assasello, mialbys jakis pomysl aby jakos malo inwazyjnie wcisnac do rozp tego bsb?
Bylbym wdzieczny.
w pierwsza latwo go wcisnac.. po prostu wylatuje oddzial DP z ellyrionem, przycinasz troche oddział z BoS.. i powinno starczyc na fasta lub rydwan
do drugie ciezko wrzucic juz bsb nie rozwalajac 4 RBT albo 2x DP.
do drugie ciezko wrzucic juz bsb nie rozwalajac 4 RBT albo 2x DP.
Dobra, okazalo sie ze rozpa ma byc na 2350 a nie na 2250
Tak wiec:
Rozpa numer I
Arcymag 4lvl steed Book Of heoth
Mag 1 lvl 2x DS
BSB z Battle bannerem
CORE:
2x 10 Archers
SPECIAL:
11x White lions Champion (standard of balance)
11x White Lions (Lion standard)
5x DP z Banner of Sorcery
5x DP GOLI
6x DP Champion, Banner of Ellyrion
RARE:
3x Bolec
1x Orzeł
Zdecydowalem sie jednak wziasc arcymaga, poniewaz na turnieju ma byc 4x Empire wiec dobrze by bylo wylosowac kuznie i takiego czolgiste unieruchomic jednym czarem.
Myslalem zeby wywalic orla i wstawic 4x Bolec, ale jednak ten orzelek moze mnie uchronic przed jakas kawaleria sfrenzowana ktora nie mam jak wziasc na klate, albo wylapac z trzech fanoli.
Tak w ogole to myslalem jeszcze nad zmiana bsb z BB na bsb puszke, ktory by siedzizal w WL i dawalby im przez wieksza czesc gry przezuty na stubborna i cos by tam zawsze zabil.
Co sadzicie, jakie zmiany?
Co do championa w Dragon Princach, jest to ochrona przed biegaczani chcacymi sie poswiecic i ubic BSB a potem caly oddzial . Jesli bedzie dobry teren to BSB siedzi tam i pomyka przez lasy do wroga.
Tak wiec:
Rozpa numer I
Arcymag 4lvl steed Book Of heoth
Mag 1 lvl 2x DS
BSB z Battle bannerem
CORE:
2x 10 Archers
SPECIAL:
11x White lions Champion (standard of balance)
11x White Lions (Lion standard)
5x DP z Banner of Sorcery
5x DP GOLI
6x DP Champion, Banner of Ellyrion
RARE:
3x Bolec
1x Orzeł
Zdecydowalem sie jednak wziasc arcymaga, poniewaz na turnieju ma byc 4x Empire wiec dobrze by bylo wylosowac kuznie i takiego czolgiste unieruchomic jednym czarem.
Myslalem zeby wywalic orla i wstawic 4x Bolec, ale jednak ten orzelek moze mnie uchronic przed jakas kawaleria sfrenzowana ktora nie mam jak wziasc na klate, albo wylapac z trzech fanoli.
Tak w ogole to myslalem jeszcze nad zmiana bsb z BB na bsb puszke, ktory by siedzizal w WL i dawalby im przez wieksza czesc gry przezuty na stubborna i cos by tam zawsze zabil.
Co sadzicie, jakie zmiany?
Co do championa w Dragon Princach, jest to ochrona przed biegaczani chcacymi sie poswiecic i ubic BSB a potem caly oddzial . Jesli bedzie dobry teren to BSB siedzi tam i pomyka przez lasy do wroga.
- Młody Pajak
- Kradziej
Usuń na nim battle banner, a daj mu pełny rynsztunek zbroi i dodaj helm of fortune a do tego sword of might lub lanca i amulet of lihgt i jeszcze zostanie ci pkt by dać mu konika.