Proszę o rzeczowe argumenty.

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Proszę o rzeczowe argumenty.

Post autor: Gogol »

8 ) Czy Greater daemony oraz daemon princi maja pelne zasady monsterow czy odnosza sie one tylko do wchodzenia do oddzialow
a: pelne
b: tylko ne moga wchodzic do oddzialow

Pełne zasady monsterów, zdecydowanie

szafa: "sa herosami, ale sa tez monsterami więc nie moga włazic do oddziałów" - zapis jasny i klarowny, żadnego "etc." ani "follow all the rules for daemons". Ewentualnie rozszerzyłbym o zakaz wchodzenia do domków, ale na pewno nie o pełne zasady monsterów. B.

Shino: a

Pełne zasady monsterów
Jakkolwiek nie chcę bronić nowych demonów to...

Po 1 zastanawia mnie co będzie rozumiane przez pełne zasady monsterów ? Czyżby działanie na nich beast cowers ? IMO sprzeczne z tym co napisało wcześniej na ten temat GW w konfrontacji z zapisem w AB gdzie wyraźnie napisane jest że są zarówno herosami jak i monsterami i to w tym samym zdaniu.

po 2 czytałem nieszczęsny AB demonów i wydaje mi się że to co napisał Szafa jest dobrze uargumentowane ... natomiast reszta dała odpowiedzi "tak bo tak". Mógł bym prosić o argumenty reszty osób ?

Dziękuję

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

It should be noted that while Greater Daemons and Daemon Princes are characters, they are also monsters, a defined by the game, and therefore may never join units
koniec wyjasnienia

i tak beast cowers nanie dziala.. podobni jak rune of true beast i inne tego typurzeczy

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Po 1 zastanawia mnie co będzie rozumiane przez pełne zasady monsterów
To jeszcze mi to wyjasnij :) czyli czym są pełne zasady monsterów ?

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

spokojnie przy demonach zachowuje sie przyjamniej dziwacznie. Wciaganie na sila giftow do magicznych przedmiotow co jest sprzeczne i z AB i z wczesniejszymi ustaleniami i kilka innych kwiatkow.

Przejmowac sie nie ma czym bo za 2-3 miechy beda sie z tego wycofywac bo na DW jest inaczej albo opisza to w FaQ powolujac sie dla odmiany na AB a nie na Nie bo armia byla by za silna

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Gogol pisze:
Po 1 zastanawia mnie co będzie rozumiane przez pełne zasady monsterów
niemozliwosc dolaczania do oddzialow i dzialanie zasad/itemow/czarow dzialajacych na monstery :)

o widze, ze kensiorek znowu wyczuwal flejma :/ :roll:

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Shino pisze:i tak beast cowers nanie dziala.. podobni jak rune of true beast i inne tego typurzeczy
niemozliwosc dolaczania do oddzialow i dzialanie zasad/itemow/czarow dzialajacych na monstery :)
Czy to nie sprzeczność ? :P

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Gogol o co chodzi? ja sprzecznosci nie widze..

beast cowers (itp) działa na duze demonki :)
Obrazek

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

Gogol pisze:
Shino pisze:i tak beast cowers na nie(demony) dziala.. podobni jak rune of true beast i inne tego typurzeczy
Czy to nie sprzeczność ? :P
Poprawione :)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

uważam że pozostali członkowie LS pomylili sie tudziez przyważyło u nich przekonanie "beda zbyt przegiete" nad "zasady każa tak a tak".

To oczywiście moje prywatne zdanie, w pełni subiektywne, bo na dodatek nie wiadomo czy jak spierdolą mi mortali w czerwcu to nie zaczne grac demonami.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Wytłumacz na czym polega pomyłka.
Dla mnie nawet nie było tu co uściślać - wszystko jest w booku.
Beast cowers na demona działa, ale wolf hunts też.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

nie wiem czy pamietasz Jankiel ale kiedyś GW wydał FAQ mówiący o takich kolesiach którzy są monsterami i herosami w jednym. I tam było napisane że czary takie nie działają ... jednak część restrykcji obejmujących monstery działa (niemożność wchodzenia do oddziałów , ruch itp) Więc wydaje mi się że Szafa ma jednak tu racje

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Gogol pisze:nie wiem czy pamietasz Jankiel ale kiedyś GW wydał FAQ mówiący o takich kolesiach którzy są monsterami i herosami w jednym. I tam było napisane że czary takie nie działają ... jednak część restrykcji obejmujących monstery działa (niemożność wchodzenia do oddziałów , ruch itp) Więc wydaje mi się że Szafa ma jednak tu racje
przytocz faqa to bedziesz wiarygodniejszy :P

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

szafa@poznan pisze: bo na dodatek nie wiadomo czy jak spierdolą mi mortali w czerwcu to nie zaczne grac demonami.
Wiadomo - spierdolą...
Obrazek

ODPOWIEDZ