Sprawa tyczy się konkretnie konnego BSB HE uzbrojonego w Reaver Bow dołączonego do odziału Białych Lwów.
Czy jeśli odział Białych Lwów maszerował 8 cali, czyli na dystansie zwykłego ruchu konnego BSB to BSB może strzelac z łuku? Innymi słowy czy przez to ,że jest dołaczony do odziały który maszerował sam jest trakotowany jakgdyby maszerował pomimo tego ,że przebyty dystans jest dla niego zwykłym ruchem?
Konny bohater z bronią strzelecką w maszerującym odziale.
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-> RB 2-3 strona o postaciach
jesli BSB jest w jednostce to porusza sie takim samym ruchem jak ona (czyli jego M jest zmiejszone do 5)..
ale postac moze sie odłaczyc od jednostki i przyłaczyc w tej samej turze..
wiec...
BSB na poczatku ruchu odłącza sie od jednostki.. jednostka przechodzi 8-9 cali.. bsb rusza sie 8 cali (bez marszu) - dołączajac sie do jednostki (zyskuje troche dodatkowego ruchu, gdyż odłacza sie w pierszym szeregu..a zeby sie dołaczyc wystarczy ze dotknie ostatniego
)
pozdrawiam
jesli BSB jest w jednostce to porusza sie takim samym ruchem jak ona (czyli jego M jest zmiejszone do 5)..
ale postac moze sie odłaczyc od jednostki i przyłaczyc w tej samej turze..
wiec...
BSB na poczatku ruchu odłącza sie od jednostki.. jednostka przechodzi 8-9 cali.. bsb rusza sie 8 cali (bez marszu) - dołączajac sie do jednostki (zyskuje troche dodatkowego ruchu, gdyż odłacza sie w pierszym szeregu..a zeby sie dołaczyc wystarczy ze dotknie ostatniego

pozdrawiam

Asasello: nie dam se nic uciac, ale chyba jest dopisane ze nie mozesz odlaczyc sie po czym dolaczyc sie do tej samej jednostki w jednej turze.
IMO nie moze - jednostka cala ma M jak najwolniejszy model tj 5, i cala maszeruje wiec nie strzela heros
IMO nie moze - jednostka cala ma M jak najwolniejszy model tj 5, i cala maszeruje wiec nie strzela heros
Barbarossa pisze:Trupank wygrał konkurs na poprawną odpowiedź

"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
wiedziałem ze czegos nie doczytam...
jak sie za szybko wertuje RB to sie gada glupoty 
pozdrawiam.

pozdrawiam.