Mejsce informacyjno-rozgrywkowe: Stary Świat al.Wilanowska A364B/U4 niedaleko stacji metra Wilanowska w Warszawie
Zaczynamy: 16 Czerwca
Czas: 4 tygodnie
Zapisy: na miejscu
Wejściówka: 8 złociszy(cała suma pieniędzy idzie na nagrody)
Zapisy zaczynamy od 19.05 kończymy 1.06
Format: 1750 punktów Limited ze wszystkimi konsekwencjami oraz najnowszymi uściśleniami sędziowskimi. Dopuszczamy nowe demony.
Niedopuszczamy nowych Hoch, będą stare. Rozpiski jawne.
Obcięć nie będzie, bo wiem jak to jest...

Rozgrywamy 4 bitwy. Bitwy rozgrywamy w ciągu 1 tygodnia. Wyniki z bitew oddajemy najpóźniej w Niedzielę. Pary będą rozlosowywane w każdy Poniedziałek rano
Proxów raczej niedopuszczamy chyba że są drobne (Żeby nie było akcji z karteczkami albo Wampirami imitującymi Wood Elfy :/ )
W trakcie ligi będzie wykonana mała ocena hobbystyczna:
Malowanie 0-1-2-3
Bardziej dotycząca pomalowania ilości niż jakości, do tego 1 punkt dodatkowy za pełny WYSIWYG(posiadanie proxów od razu go wyklucza) oraz 1 punkt za wymodelowane podstawki pod całą armię.
Jeżeli na ligę przyjdzie min 20 osób postaram się załatwić uznanie ligi jako lokal i uhonorowanie każdego gracza punktami do ligi

Scenariusze ogarnę później, ale napewno nie będą całkowicie wpływać na grę, będą raczej miłymi bonusami. Będą miłą niespodzianką
Serdecznie wszystkich zapraszam.
Zgłoszeni:
Kielon
Wojciechowski Mateusz
Jakub Paśniczek
Raf
Paweł Kostrzewa
Stefan Satora
Jakub Szkopiński
Damian Domińczak
Harry
Marine
Kalafix
Slanesh
Monsterstar
Semi
Esco
JA
Pary 2 tury[/b} w taki wypadku wyglądają następująco:
Esco vs Semi
Kalafix vs Rafix
Kostek vs Slanesh
Marine vs Kruti
Damian vs Jakub Szkopiński
Kielon vs Harry
Ja vs Monsterstars
Mateusz Wojciechowski vs Jakub Paśniczek
Progi punktowe zostały zapisane przez Harrego i takie właśnie obowiązują:
10-10 0-175
11-9 176-350
12-8 351-525
13-7 526-700
14-6 701-875
15-5 876-1050
16-4 1051-1225
17-3 1226-1400
18-2 1401-1575
19-1 1576-1750
20-0 1751+
Mam nadzieję że przejdzie ta 1 bitwa. Potem będzie tylko lepiej...
Przewidziany będzie formularz ważny przez 4 bitwy. Przy pierwszej rozgrywce należy się po niego zgłosić. Tam trzeba wypełnić podstawowe dane osobowe(tylko kontakt ) i wpisywane są tam wyniki bitew.
Drugi scenariusz to "Chodź na piwko na przeciwko tam jest mały bar"
Na środku pola bitwy stoi bar(domek). Jeśli pod koniec bitwy w domku jest jakikolwiek oddział min 5 US piechoty posiadacz baru zyskuje 200 pts. O domek można walczyć tak jak o normalny domek.
Powodzenia!