DMP - Polcon 2007, 1-2.09.2007, Warszawa

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Post autor: szafa »

@thurion
15 dla gosci hotelowych, 30 dla cywili, 40 dla samochodow dostawczych.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Eee..tam. Wydaje mi się, że regulamin DMP jest tylko lekką modyfikacją uściśleń sędziowskich (niedopuszczone działa), i za taki go wziąłem.
Czyli można ROR za wyjątkiem tych zajmujących sloty HERO. Czyli Asarnil out.
Ja widać po prostu za bardzo wierzę w słowo pisane, bo naprawdę nie widzę gdzie jest to w regulaminie.
Po prostu organizatorzy za dużo chcieli powpisywać do regulaminu (zamiast zdac się na uściślenia) i narazili się na niepotrzebne spekulacje.
Regulamin pisał JJ, z tego jak się wypowiadał w niektórych tematach (jakoś luźnie na forum) było widać IMO, że chciał dopuścić tego Asarnila.
tak to jest jak się chce przedobrzyć. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Frazesy, może nawet ładnie brzmią, ale dalej zostają tym samym, ale jak koniecznie trzeba to mogę napisać, że "dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane" (to apropo intuicyjnych regulaminów)
Eeee jest tez napisane dopuszczone wszystkie jednostki, ktore weszly w kanon limited, a tam asarnila nie ma.
Jest napisane że są dopuszczone a nie, że tylko one, to jest niezwykle istotna różnica.
No i jakby nie patrzec jest to imienny bohater, a ci dopuszczeni tez nie sa
A tu masz psikusa, bo nie jest w sensie tego punktu regulaminu.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

masz racje. Jednak nie dosc, ze nie wyslales rozpy w terminie za co powinienes byc wogole zdyskwalifikowany bo termin byl jasno podany to jeszcze sie klocisz...

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

@ Pingus.

Wybacz mi, ale czemu taką sprawe załatwaiasz na samym końcu. O tym że trzeba wysłać rospiski wiadomo już od okoła 2 tygodni. Czemu nie spytaliście sę czy możecie go wystawić??????

To, że JJ pozwolił Ci go wystawić nie świadczy, że każdy na to wyrazi zgodę. Myślę, że na większości masterów (oczywiście tych Limited) bohaterowie DoW/ROR zajmujacy sloty hero dopuszczeni nie są. Nie chcę się teraz o to kłucić, ale waszym błędem chyba było to, że zostawiliście to na ostatnia chwilę.

W pierwszym telefonie powiedziałem, że chyba przejdzie, gdyż rozumiem że nie masz figsów, ale poowiedziałem też że muszę sie skonsultować z Shino.
Wspólnie podjeliśmy decyzję, że dopuszczenie Asarnila będzie nie uczciwe wobec innych. I wcale nie chodziło nam, że twoja armia stanie się przegięta zbytnio.

Podałem Ci prosty przykład jak tą rospę zmienić byś nie potrzebował innych figsów. To był tylko przykład.

Przykro mi jest też, że z regulaminu wynika, ze możesz. NIe ja ten regulamin pisałem i nawet nie miałem na niego wpływu, więc nie mogłem wiedzieć na co zgadzał sie JJ.

Tyle z mojej strony na ten temat.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

eh Shinoś co ty gadasz ? dyskfalikujesz tym samym polowe teamów którzy nie dosłali rospy bo np są na wakacjasz :P pozatym Lith mnie zapewnial ze Green powiedzial ze nie ma problemu zebym przyniosl rospy na noszenie blatów..
nie kłóćmy się bo żal o takie pierdoły się wykłócać . nie ma asranila to nie ma

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jasiuuu pisze:eh Shinoś co ty gadasz ? dyskfalikujesz tym samym polowe teamów którzy nie dosłali rospy bo np są na wakacjasz :P
o calej sprawie sie dowiedzialem dzis. Z tego co wiem Asarnil jest poza limited. Tak wiec szukanie dziury w calym i cwaniakowanie czego nie lubie. Tak wiec czemu by nie postawic sprawe dla pingusa w druga strone? bo nie wiem czy jego nowa rozpa nie bedzie miala nagle pierdyliarda rare'ow bo przeciez poza dzialami ograniczen kompozycyjnych brak a pewnie nikt nie napisal ile slotow trzeba miec...
nie kłóćmy się bo żal o takie pierdoły się wykłócać . nie ma asranila to nie ma
z tym sie zgadzam :)

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Tak można rospy przynosić na nosznie batów. MOżna rospy przynosić nawet w piątek. Ale gdy jakaś rospa będzie błędna to nie miejcie pretęsji, że nie macie jak zmienić. Oficjalny termin był do 28.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Shino pisze:masz racje. Jednak nie dosc, ze nie wyslales rozpy w terminie za co powinienes byc wogole zdyskwalifikowany bo termin byl jasno podany to jeszcze sie klocisz...
A ja jednak muszę:
Green Knight pisze:5. Osoby, które nie wyślą mi rospisek do czwartku do godziny 22 będą miały problem, gdyż póżniej moge być nie osiągalny na necie. Nie będe mógł pobrać ich rospisek. W ostateczności można mi dostarczyć je osobiście w piątek na Polconie, choć mogę być zajęty i nie osiągalny.

6. Drużyny, które nie dostarczą mi rospisek przed zapisami[...]
Czwartek jest jutro zdaje się, a była jak Jasiuuu pisze zdaje się jakaś umowa.

@ Green_Knight:
Szkoda, że podejście jest "nie ja regulamin pisałem, więc co mnie on obchodzi". Oczywiście przekoloryzowane, ale stawiacie sprawę tak jakby regulamin Was do niczego nie obligował. Nie wiem zupełnie czemu nie byłoby to uczciwe i pewnie tego nie skumam.. inni również mają oczy, komputery i regulamin, który mogą przeczytać... z osobami, z którymi gadałem o DMP wszyscy jakoś wiedzieli o tym, że jest dopuszczony, nawet z Twojego klubu. ;)
o calej sprawie sie dowiedzialem dzis
A to akurat nie moja wina.
Z tego co wiem Asarnil jest poza limited.
:)
Tak wiec szukanie dziury w calym i cwaniakowanie czego nie lubie.
I kto to mówi? ;)
ak wiec czemu by nie postawic sprawe dla pingusa w druga strone? bo nie wiem czy jego nowa rozpa nie bedzie miala nagle pierdyliarda rare'ow bo przeciez poza dzialami ograniczen kompozycyjnych brak a pewnie nikt nie napisal ile slotow trzeba miec...
Żałosne.
Tak można rospy przynosić na nosznie batów. MOżna rospy przynosić nawet w piątek. Ale gdy jakaś rospa będzie błędna to nie miejcie pretęsji, że nie macie jak zmienić. Oficjalny termin był do 28.
Nie miałbym gdyby była, wydaje mi się, że nawet Shino przyznał mi rację. A termin zdaje się był przez chwilę ruchomy (wiem, że za to winy też nie ponosicie, ale ja też nie).
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

szafa pisze:@thurion
15 dla gosci hotelowych, 30 dla cywili, 40 dla samochodow dostawczych.
to jeszcze mi powiedz pod co sie kwalifikuje osoby jadace na polkon... bo teoretycznie IMO to ja jestem przez te 2 dni gosciem hotelowym ;)

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Wykupiłeś pokój w hotelu?

Burżuj.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

szafa pisze:Wykupiłeś pokój w hotelu?

Burżuj.
hehe, czyli 60zl na parking... to dmp naprawde bedzie musialo stac na bardzo wysokim poziomie, spinajcie tam dupska :twisted: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

szafa pisze:Wykupiłeś pokój w hotelu?

Burżuj.
Niech no się forumowa lewica dowie - rozkułaczą i puszczą zurück w skarpetkach. :badgrin:
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

pingus pisze: Czwartek jest jutro zdaje się, a była jak Jasiuuu pisze zdaje się jakaś umowa.
Oficjaną datą było 28 sierpnia (patrz regulamin) . Dałem dodatkowy termin tylko dlatego by ludze nie mili pretensji o karniaki.
pingus pisze: @ Green_Knight:
Szkoda, że podejście jest "nie ja regulamin pisałem, więc co mnie on obchodzi". Oczywiście przekoloryzowane, ale stawiacie sprawę tak jakby regulamin Was do niczego nie obligował.
To stwierdzenie jest bardzo mocno przekoloryzowane. Miałem na myśli to, że nie wiem co zakładał twórca regulaminu go pisząc. Myślę, że gdyby kwestia ta pojawiła się troche wcześniej, regulamin napewno zawierał by taką informacje ( mianowiće nie asarnilon).

Prośzę Cię Janku byś nie kontynuował tej dyskusji. W innym wypadku wydzielam do innego tematu.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Już oczywiście kończę, mam nadzieję, że wyniknie coś z tego na przyszłość, tzn. będzie to powiedzmy nauczko-wskazówka.

Jak mi/nam nie pójdzie będę miał na co zwalić.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

dajcie se w morde i po sprawie
Czy i ten Master nie obedzie sie bez kłotni?

wracajac:
ano drogawo
a ja tam jade sobie tylko po to zeby sie pobawic ... ;) :P

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Kolejne 2 składy przysłały rospy:

Naggaroth
Strefa Zero Poznań BETA

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

A ja myśle że zamiast cisnieniować sie na forum pingus przyjdzie jutro na 10.00 ponosić blaty bo dzisiaj go wśród członków bazyliszka nie widziałem :D

pozdro i peace
Obrazek

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Jutro z rana już wyjeżdżam i pojawię się dopiero na turnieju. Więc osoby, które chciały coś ode mnie pożyczyć niech jak najszybciej się do mnie zgłoszą.
Obrazek

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Fajnie, że kolejne koszta dochodzą ;) Jeszcze parking za 60 zł :D
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
szafa
Niszczyciel Ligi
Kontakt:

Od kiedy sie tak rozbestwiliscie ze parkujecie na strzezonych?

Zazwyczaj stawialiscie wozy normalnie i jakos nie bylo problemow.

Zablokowany