DMP - Polcon 2007, 1-2.09.2007, Warszawa
Ja widać po prostu za bardzo wierzę w słowo pisane, bo naprawdę nie widzę gdzie jest to w regulaminie.Eee..tam. Wydaje mi się, że regulamin DMP jest tylko lekką modyfikacją uściśleń sędziowskich (niedopuszczone działa), i za taki go wziąłem.
Czyli można ROR za wyjątkiem tych zajmujących sloty HERO. Czyli Asarnil out.
Regulamin pisał JJ, z tego jak się wypowiadał w niektórych tematach (jakoś luźnie na forum) było widać IMO, że chciał dopuścić tego Asarnila.Po prostu organizatorzy za dużo chcieli powpisywać do regulaminu (zamiast zdac się na uściślenia) i narazili się na niepotrzebne spekulacje.
Frazesy, może nawet ładnie brzmią, ale dalej zostają tym samym, ale jak koniecznie trzeba to mogę napisać, że "dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane" (to apropo intuicyjnych regulaminów)tak to jest jak się chce przedobrzyć. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
Jest napisane że są dopuszczone a nie, że tylko one, to jest niezwykle istotna różnica.Eeee jest tez napisane dopuszczone wszystkie jednostki, ktore weszly w kanon limited, a tam asarnila nie ma.
A tu masz psikusa, bo nie jest w sensie tego punktu regulaminu.No i jakby nie patrzec jest to imienny bohater, a ci dopuszczeni tez nie sa
@ Pingus.
Wybacz mi, ale czemu taką sprawe załatwaiasz na samym końcu. O tym że trzeba wysłać rospiski wiadomo już od okoła 2 tygodni. Czemu nie spytaliście sę czy możecie go wystawić??????
To, że JJ pozwolił Ci go wystawić nie świadczy, że każdy na to wyrazi zgodę. Myślę, że na większości masterów (oczywiście tych Limited) bohaterowie DoW/ROR zajmujacy sloty hero dopuszczeni nie są. Nie chcę się teraz o to kłucić, ale waszym błędem chyba było to, że zostawiliście to na ostatnia chwilę.
W pierwszym telefonie powiedziałem, że chyba przejdzie, gdyż rozumiem że nie masz figsów, ale poowiedziałem też że muszę sie skonsultować z Shino.
Wspólnie podjeliśmy decyzję, że dopuszczenie Asarnila będzie nie uczciwe wobec innych. I wcale nie chodziło nam, że twoja armia stanie się przegięta zbytnio.
Podałem Ci prosty przykład jak tą rospę zmienić byś nie potrzebował innych figsów. To był tylko przykład.
Przykro mi jest też, że z regulaminu wynika, ze możesz. NIe ja ten regulamin pisałem i nawet nie miałem na niego wpływu, więc nie mogłem wiedzieć na co zgadzał sie JJ.
Tyle z mojej strony na ten temat.
Wybacz mi, ale czemu taką sprawe załatwaiasz na samym końcu. O tym że trzeba wysłać rospiski wiadomo już od okoła 2 tygodni. Czemu nie spytaliście sę czy możecie go wystawić??????
To, że JJ pozwolił Ci go wystawić nie świadczy, że każdy na to wyrazi zgodę. Myślę, że na większości masterów (oczywiście tych Limited) bohaterowie DoW/ROR zajmujacy sloty hero dopuszczeni nie są. Nie chcę się teraz o to kłucić, ale waszym błędem chyba było to, że zostawiliście to na ostatnia chwilę.
W pierwszym telefonie powiedziałem, że chyba przejdzie, gdyż rozumiem że nie masz figsów, ale poowiedziałem też że muszę sie skonsultować z Shino.
Wspólnie podjeliśmy decyzję, że dopuszczenie Asarnila będzie nie uczciwe wobec innych. I wcale nie chodziło nam, że twoja armia stanie się przegięta zbytnio.
Podałem Ci prosty przykład jak tą rospę zmienić byś nie potrzebował innych figsów. To był tylko przykład.
Przykro mi jest też, że z regulaminu wynika, ze możesz. NIe ja ten regulamin pisałem i nawet nie miałem na niego wpływu, więc nie mogłem wiedzieć na co zgadzał sie JJ.
Tyle z mojej strony na ten temat.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
eh Shinoś co ty gadasz ? dyskfalikujesz tym samym polowe teamów którzy nie dosłali rospy bo np są na wakacjasz pozatym Lith mnie zapewnial ze Green powiedzial ze nie ma problemu zebym przyniosl rospy na noszenie blatów..
nie kłóćmy się bo żal o takie pierdoły się wykłócać . nie ma asranila to nie ma
nie kłóćmy się bo żal o takie pierdoły się wykłócać . nie ma asranila to nie ma
o calej sprawie sie dowiedzialem dzis. Z tego co wiem Asarnil jest poza limited. Tak wiec szukanie dziury w calym i cwaniakowanie czego nie lubie. Tak wiec czemu by nie postawic sprawe dla pingusa w druga strone? bo nie wiem czy jego nowa rozpa nie bedzie miala nagle pierdyliarda rare'ow bo przeciez poza dzialami ograniczen kompozycyjnych brak a pewnie nikt nie napisal ile slotow trzeba miec...Jasiuuu pisze:eh Shinoś co ty gadasz ? dyskfalikujesz tym samym polowe teamów którzy nie dosłali rospy bo np są na wakacjasz
z tym sie zgadzamnie kłóćmy się bo żal o takie pierdoły się wykłócać . nie ma asranila to nie ma
A ja jednak muszę:Shino pisze:masz racje. Jednak nie dosc, ze nie wyslales rozpy w terminie za co powinienes byc wogole zdyskwalifikowany bo termin byl jasno podany to jeszcze sie klocisz...
Czwartek jest jutro zdaje się, a była jak Jasiuuu pisze zdaje się jakaś umowa.Green Knight pisze:5. Osoby, które nie wyślą mi rospisek do czwartku do godziny 22 będą miały problem, gdyż póżniej moge być nie osiągalny na necie. Nie będe mógł pobrać ich rospisek. W ostateczności można mi dostarczyć je osobiście w piątek na Polconie, choć mogę być zajęty i nie osiągalny.
6. Drużyny, które nie dostarczą mi rospisek przed zapisami[...]
@ Green_Knight:
Szkoda, że podejście jest "nie ja regulamin pisałem, więc co mnie on obchodzi". Oczywiście przekoloryzowane, ale stawiacie sprawę tak jakby regulamin Was do niczego nie obligował. Nie wiem zupełnie czemu nie byłoby to uczciwe i pewnie tego nie skumam.. inni również mają oczy, komputery i regulamin, który mogą przeczytać... z osobami, z którymi gadałem o DMP wszyscy jakoś wiedzieli o tym, że jest dopuszczony, nawet z Twojego klubu.
A to akurat nie moja wina.o calej sprawie sie dowiedzialem dzis
Z tego co wiem Asarnil jest poza limited.
I kto to mówi?Tak wiec szukanie dziury w calym i cwaniakowanie czego nie lubie.
Żałosne.ak wiec czemu by nie postawic sprawe dla pingusa w druga strone? bo nie wiem czy jego nowa rozpa nie bedzie miala nagle pierdyliarda rare'ow bo przeciez poza dzialami ograniczen kompozycyjnych brak a pewnie nikt nie napisal ile slotow trzeba miec...
Nie miałbym gdyby była, wydaje mi się, że nawet Shino przyznał mi rację. A termin zdaje się był przez chwilę ruchomy (wiem, że za to winy też nie ponosicie, ale ja też nie).Tak można rospy przynosić na nosznie batów. MOżna rospy przynosić nawet w piątek. Ale gdy jakaś rospa będzie błędna to nie miejcie pretęsji, że nie macie jak zmienić. Oficjalny termin był do 28.
to jeszcze mi powiedz pod co sie kwalifikuje osoby jadace na polkon... bo teoretycznie IMO to ja jestem przez te 2 dni gosciem hotelowymszafa pisze:@thurion
15 dla gosci hotelowych, 30 dla cywili, 40 dla samochodow dostawczych.
Wykupiłeś pokój w hotelu?
Burżuj.
Burżuj.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
- Tiger Brown
- Kradziej
Niech no się forumowa lewica dowie - rozkułaczą i puszczą zurück w skarpetkach.szafa pisze:Wykupiłeś pokój w hotelu?
Burżuj.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Oficjaną datą było 28 sierpnia (patrz regulamin) . Dałem dodatkowy termin tylko dlatego by ludze nie mili pretensji o karniaki.pingus pisze: Czwartek jest jutro zdaje się, a była jak Jasiuuu pisze zdaje się jakaś umowa.
To stwierdzenie jest bardzo mocno przekoloryzowane. Miałem na myśli to, że nie wiem co zakładał twórca regulaminu go pisząc. Myślę, że gdyby kwestia ta pojawiła się troche wcześniej, regulamin napewno zawierał by taką informacje ( mianowiće nie asarnilon).pingus pisze: @ Green_Knight:
Szkoda, że podejście jest "nie ja regulamin pisałem, więc co mnie on obchodzi". Oczywiście przekoloryzowane, ale stawiacie sprawę tak jakby regulamin Was do niczego nie obligował.
Prośzę Cię Janku byś nie kontynuował tej dyskusji. W innym wypadku wydzielam do innego tematu.
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
Od kiedy sie tak rozbestwiliscie ze parkujecie na strzezonych?
Zazwyczaj stawialiscie wozy normalnie i jakos nie bylo problemow.
Zazwyczaj stawialiscie wozy normalnie i jakos nie bylo problemow.
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,