Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Syraf
Chuck Norris

Re: Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM

Post autor: Syraf »

zaskocze i zobaczycie co przyniose
Ostatnio zmieniony 3 gru 2012, o 18:22 przez Syraf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

no nie ale teraz te ograniczenia są sensowne i z głową :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Tak tak podobno niektorzy legioniści parzyli się ze sobą :D Wiec może i u was jest podobnie? :D

I zacznijcie myśleć lepiej nad rozpiskami a nie placzecie ze nic nie mozecie ugrać ;]
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Ja tam nie płacze, robią to inni gdy widzą grali :mrgreen:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Ty to na farcie lecisz wiec nie masz co plakac :P
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

GarG pisze:
I zacznijcie myśleć lepiej nad rozpiskami
Ja już mam gotową 8)

Zjem was! :twisted:
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Jaki fart? To jest skill dobrego rzucania kośćmi i przeklinania przeciwników :mrgreen:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Ta trzeba chyba bedzie spalic Cie na stosie za odprawianie czarnej magii! Nie spodziewasz sie hiszpanskiej inkwizycji!

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Obrazek
Wisła Kraków.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Czuję challange w powietrzu Milordzie?
xYz

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Gremlin ja wiem, że masz już wszystkich dość i doskonale Ciebie rozumiem, ale zapytam sie z tak ciekawości odnosząc się do tego zapisu...

"- koszt pojedynczej jednostki RARE nie większy aniżeli 170pts"

...czemu, ale to czemu tak bardzo się boisz słownego zapisu ban hydra, ST, Abomka + co tam jeszcze uważasz za zbyt przegłe na małe punkty (względem niektórych armii, które z pewnym zestawem LT poprostu mają niemal niewykonywalne zadanie albo pod osoby, które z pewnymi LT poradzić sobie nie mogą i krzyczą najgłośniej), a decydujesz się na barbarzyński zapis banujący całą masę rarów, w tym również te plewne/klimatyczne jednostki. Jak ktoś się bał LT to i tak ujrzy sfinksy czy stedzie, zamiast ew. zwykłego giganta czy vargulfa albo czegoś innego ;P

Już nie zmieniaj zapisu, bo nie ma sensu co chwile zmieniać, niech zostanie jak jest, ale naprawdę nie trzeba się bać słownego banu np. 5 problematycznych rarów/specialów na małę punkty, a zastosować w zamian ban 50 rarów, które obrywają rykoszetem tylko dlatego, że hydra jest za 175 punktów zamiast kosztować tak ze 250-300 ;P.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Nie ma w tej grze 50 LT rarów :roll: :wink: Poza tym ta zasada jest kk.

Kal_Torak
Masakrator

Z tymi 50 trochę przesadziłem - ale wiadomo o co chodzi - poprostu jestem ciekaw czemu niektóre jednostki (słabsze od LT w specach i innych rarów) muszą obrywać rykoszetem, cierpieć za istnienie Hydry czy innego ustrojstwa - te jednostki to swoiści męczennicy (poświęciły się aby postawić tamę czołgowi czy czemuś równie nieprzyjemnemu). Pytanie czy ich "męczeński ban" wogóle był potrzebny - i w tym tkwi sedno sprawy ;P

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

ughh.... Naprawdę ciesze się ,że większość turniejów robi w Krakowie TL... te zasady są gorsze i głupsze niż były (a myślałem ,że to niemożliwe! :) ). Jak by nie to ,że rzuciłem chaleng Psz po prostu bym go olał...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

PiotrB pisze:ughh.... Naprawdę ciesze się ,że większość turniejów robi w Krakowie TL... te zasady są gorsze i głupsze niż były (a myślałem ,że to niemożliwe! :) ). Jak by nie to ,że rzuciłem chaleng Psz po prostu bym go olał...
Jeśli to prowokacja to jest zwyczajnie słaba.

Jeśli chcesz zagrać WE z PSz w tym challengu nie ma sprawy. Ja o ile będzie miejsce z chęcią zagram Emp. Może czas przejść na druga stronę barykady.

Kal masz rację, odnośnie tych rarów, można je udostępnić, ale ktoś czymś zagra poza Htytanem u TK, czy vargiem/banshe/mortisem u VC. Rozpiski zawsze można złożyć na wiele sposobów.
xYz

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

niestety nie jest to prowokacja a stwierdzenie faktu. Ile osób musi Ci powiedzieć ,że robisz coś źle żebyś uwierzył? siedmioro to za mało?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Świat tak skonstruowano, że wszystkim nie sposób dogodzić.

Masz model Mortar(a/u)? Bo chętnie bym go widział w swojej rozpisce ;)

Jak chcesz to, i skaveny Ci pożyczę.
xYz

Kal_Torak
Masakrator

Gremlin pisze:Kal masz rację, odnośnie tych rarów, można je udostępnić, ale ktoś czymś zagra poza Htytanem u TK, czy vargiem/banshe/mortisem u VC. Rozpiski zawsze można złożyć na wiele sposobów.
Chodzi tylko o "estetykę" i "sprawiedliwość regulaminową". Jak ktoś będzie miał ochotę albo koncepcję na wystawienie giganta w armii Ogrów/Orków/Bestii czy owym czy inną "uważaną za słabą/przeciętną" jednostkę - to nie widzę przeciwskazań, aby komuś tego bronić tylko dlatego, że postanowiano zbanować kilka LT. Nazwijmy to "rozpiskową sprawiedliwością" ;P. Jestem zdania, że nie ma co się bać "precyzyjności" i imiennie, brzydko wskazując palcem zbanować to co zbanowane być powinno, a resztę zostawić w spokoju, nawet jeśli tylko jedna osoba lub żadna nie weźmie ową jednostkę na turniej. No ale lepiej już nie gmerać w regulaminie. Następnym razem niech pójdą precyzyjne, "snajperskie" bany.

Reszta regulaminu jest okey - no może przydałoby się ograniczenie na pendanta (np. nie może go wziąść bohater typu "master"), bo wiem że pendant na pegazie potrafi być na takie punkty bardziej toksyczny niż nie jeden wredny LT.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Pendant jest toksyczny na LT bo jest zatrzymuje a pozniej łamie. Z piechotą juz nie ma tak sympatycznie. Poza tym nikt mi nie wmówi że jest go az tak ciezko zabic bo każda armia ma cos na tego "kozaka". Wystarczy tylko odpowiednio rozpiske ułożyć.

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Fajnie że nie uległes presji i nie zwiększyłeś pkt. Zmiany chyba na plus choć raczej zgadzam się z Kal ...
W mojej ocenie Gremlin masz jeszcze z tydzień na dopieszczenie regulaminu. Znasz tą grę i raczej wiesz (napewno bardziej niż ja) co rozwala ten system.

Piotrze wyzwaniem się nie przejmuj, mam nadzieję że jeszcze się spotkamy na nie jednym turnieju. Nie traktuj tego równiez w sposób " nie chce Cię widzieć na turnieju". Granie ma być zabawą więc sam zdecyduj czy chcesz być na nim i czy ciągle chcesz challange.
Odnośnie demokracji to chyba na ostatnim przez was organizowanym turnieju tez się borykałeś z głosem ludu i chyba doszedłeś do wniosku że to raczej droga do nikąd:)

ODPOWIEDZ