Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
PSz
Falubaz

Re: Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM

Post autor: PSz »

Może i mają ale to juz mega side-owanie się. Dobrze że kolo nie ma stubborna ale ta mobilność prawie uniemożliwia złapanie go.

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

Prosiłbym wszystkich narzekających na przegiętość DE o zobaczenie wyników z Mistrzostw Podbeskidzia - pierwsze DE na 12 miejscu. Dziękuję Dobranoc 8)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Oczywiście że łatwiej zbanować coś niż sie z tym nauczyć grać, ale pozniej ktoś jedzie na mastera i płacze jakie to DE,VC czy inna armia jest przegięta bo nie umie się z nią grać...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

PSz
Falubaz

Jakby mój post maiłbyć źle zrozumiany.
Mi nie przeszkadza pendant:) choć ostatnio zaje... mnie pokarał. Wiem jednak gdzie źle zagrałem, więc jest ok.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

rozumiem ,że na 1200 pkt był mały kłopot dla DE bo ciężko zmieścić maga i bsb w związku z tym zrobiście PRZEMYŚLANE 1250 ?

Oto efekt:

1 Master (Battle Standard Bearer), 174 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard Bearer; Eternal Hatred)
1 Dark Steed
1 Dragonhelm
1 Pendant of Khaeleth

1 Sorceress, 135 pts (Druchii Sorcery; Level 2 Upgrade; Hand Weapon; Eternal Hatred)

Total Roster Cost: 309

Gratuluję!
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Sami chcieliście zwiększenia pts na herosów :wink: . Btw wchodzi o wiele lepsze złożenie Piotrze :twisted:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Bretonnian pisze:Sami chcieliście zwiększenia pts na herosów :wink: . Btw wchodzi o wiele lepsze złożenie Piotrze :twisted:

Zwiększenie o 100 daje innym armią dodatkowego bohatera czy 2. podczas gdy DE nic nie zyskują... Jakie jest lepsze złożenie DE o Mroczny Panie? :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Bretonnian
Falubaz

Za 400 pts ładnie mieści się pegaz i suka :wink:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Bretonnian pisze:Za 400 pts ładnie mieści się pegaz i suka :wink:
to już jest kosmetyczna różnica - ten na koniku ma 18 ruch - przy tak małych armiach jest tak samo nie do zablokowania jaj ten na pegazie... Tak czy inaczej - nie zrobione zostało nic żeby to jakoś wyrównać. Ostatnio grały 2 de i zajęły odpowiednio 3 i 4 miejsce a 2 byłu orcki które mają również świetne cory i dlatego Psz tak zależy na takim formacie. Wygrała Bretonia delikatnie mówiąc dzięki kostkom...więc tego nie biorę pod uwagę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

PiotrB pisze: Wygrała Bretonia delikatnie mówiąc dzięki kostkom...więc tego nie biorę pod uwagę.
Nie przesadzajmy, miałem trochę szczęścia ale przecież nie przez cały turniej...
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

PSz
Falubaz

O potencjale core zielonoskórych się nie wypowiem, napisze tylko że grałem z core na klocku nocników. Grę mi robiły trole, same nocniki był mało w combacie. Więc jakbym mógł to wogóle pewno bym nie grał na corach:)

Co do szczęścia to ma go każdy i raczej cięzko na nim wygrać cały turniej zwłaszcza nie pierwszy raz:) Trza uczciwie przyznac że Xier jest b.dobrym graczem ( z małym ale, ale o tym ciii).
Ja też go miałem z Suchym i może dlatego później tak słabo mi poszło z teoretycznie lżejszymi (dla mnie) DE Garga ;)

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Kości to kości nie raz nie dwa mnie cieszyły i dawały w dupe. Taka karma. Złóżcie porządnie rozpiski to nie bedzia płakania na DE. ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Xier pisze:
PiotrB pisze: Wygrała Bretonia delikatnie mówiąc dzięki kostkom...więc tego nie biorę pod uwagę.
Nie przesadzajmy, miałem trochę szczęścia ale przecież nie przez cały turniej...
Jesteś dobrym graczem ale dokładnie tak było - wygrałeś dzieki masce na mnie - której ... nie powinno być. Albowiem rozpę miałeś słabą a ja nie popełniłem żadnego błędu... jednak jeśli oddział 5 koników z as +2 i WArdem +5 jest w stanie 4 tury kombatu przetrzymać 4 demigryfy z bsb no to przykro mi bardzo ale jest to czysta kostkologia i ze skillem nie ma nic wspólnego :) Tak samo szarża na 11 też nie jest skillem :)
W sumie jednak dobrze ,że Ty wygrałeś :)

Chodzi o to ,że I turniej pokazał kilka spraw ...co należy przyciąć ,co należy zmienić a co zostawić. Czy Gremlin coś zmienił? Otóż NIC poza zwiększeniem minimalnym punktów. Jest to dla mnie kompletnie nie zrozumiałem - tym bardziej ,że dał ankietę w której zdecydowana większość wypowiadających się powiedziała czego chce... Ja jestem zdziwiony tym niezrozumiałym uporem...
Obrazek

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

GarG pisze:Złóżcie porządnie rozpiski to nie bedzia płakania na DE. ;)
Prosiłbym bez tanich "sloganów" ;P, chyba że lubisz dyskusje z szybkimi i celnymi argumentami: "to lepiej zagraj/rzuć kostkami", "zmień armie", "zmień system", "a po co zmieniać jak jest dobrze" itd... Zawsze mogę się dostosować i porzucać się tanimi sloganami ;P.

Bretonnian
Falubaz

Ale to nie jest tani slogan właśnie, DE jako armia są dość łatwo kontrowane przez wiele armii.

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

To czy rozpe miałem słabą nie mi to oceniać bo się uczę tym grać jak narazie - mi się tym przyjemnie grało :)

Z Tobą miałem dużego farta tylko z tymi gralami (było ich 4 a nie 5) :mrgreen:
Z fartem szarż na 11 - czasami opłaca się zaryzykować, bo są sytuacje w których odmienia to gry, idąc Twoim rozumowaniem zawszę trzeba szarżować na 7 + ruch bo to statystyczny rzut :wink:
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

PiotrB pisze:rozumiem ,że na 1200 pkt był mały kłopot dla DE bo ciężko zmieścić maga i bsb w związku z tym zrobiście PRZEMYŚLANE 1250 ?

Oto efekt:

1 Master (Battle Standard Bearer), 174 pts (Always Strikes Last; Hand Weapon; Great Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard Bearer; Eternal Hatred)
1 Dark Steed
1 Dragonhelm
1 Pendant of Khaeleth

1 Sorceress, 135 pts (Druchii Sorcery; Level 2 Upgrade; Hand Weapon; Eternal Hatred)

Total Roster Cost: 309

Gratuluję!
Jak się czyta takie rzeczy to delikatnie mówiąc ręce opadają. Jeśli próbujesz zarzucić mi próbę robienia turniejów pod kogokolwiek to jedyne co ciśnie mi się na usta cenzored.

Próg podniosłem bo lamentujesz jak stara k*rwa, że nikt jej już nie chce dymać, żyć za co nie ma, a cip*sko rozjechane jak cholewa.

To co złożyłeś nawet nie jest wymaksowane, jak zauważył Suchy. A na 1200pts masz to samo z ToF taniej o 20pts.
PiotrB pisze:to już jest kosmetyczna różnica - ten na koniku ma 18 ruch - przy tak małych armiach jest tak samo nie do zablokowania jaj ten na pegazie... Tak czy inaczej - nie zrobione zostało nic żeby to jakoś wyrównać. Ostatnio grały 2 de i zajęły odpowiednio 3 i 4 miejsce a 2 byłu orcki które mają również świetne cory i dlatego Psz tak zależy na takim formacie. Wygrała Bretonia delikatnie mówiąc dzięki kostkom...więc tego nie biorę pod uwagę.
Dla Twojej informacji nie robię tego turnieju u siebie i takie rzeczy jak format omawiam z Bartkiem, któremu najbardziej zależy na tychże MNIEJSZYCH punktach, ale tak masz racje robię tylko, i wyłącznie Tobie na złość bo nie możesz mieć 2 podstawowych jednostek core w armi tj. ST i Lorda na pegazie. Normalnie nie da sie grać!
PiotrB pisze:Chodzi o to ,że I turniej pokazał kilka spraw ...co należy przyciąć ,co należy zmienić a co zostawić.
HALO, czekam na Twoje propozycje bo póki co słyszę tylko "to jest ch*jowe", "to przegięte", "nic nie zostało zrobione"

Poza tym naprawdę nie wiem co wy widzicie w tych DE takiego przegietego... na 1000pts GARG dostał maskę od SK w 30 min, z WE było 19:1 dla mnie. Powtórze, z chęcią się zamienię armią na ten turniej z Tobą, ew. przyjdź z DE, rozwal system!
Xier pisze:To czy rozpe miałem słabą nie mi to oceniać bo się uczę tym grać jak narazie - mi się tym przyjemnie grało :)
Jak byś mail słabą rozpiskę to nie wygrał byś turnieju. Szczęście sprzyja lepszym, a anomalie w statystyce występują.

@Kal
proszę bardzo rary uwonione

@Syraf

Możesz sobie pograć na krzyku i regence z Mortisem.

EOT. Naprawdę ciężko zrobić dla innych kiedy ładuje się głową w mur, niczym niepopartych wymysłów.
xYz

Syraf
Chuck Norris

Post autor: Syraf »

ja juz zrobilem rozpe bez jakos mnie to nie bolalo tak bardzo ale ponarzekac sobie moglem :)

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

Ja nie rozumiem, nie podoba sie to nie przychodzicie w czym problem? Gremlin robi turniej ustala ograniczenia i tyle, jak przeczyta sugestie, uzasadnienia do ich zmiany to wedle uznania je zmieni ale tak ingerowac w ograniczenia turnieju i z takim flamem?

To ze wszyscy sa przyzwyczajeni do glownych zalet armii np PoK u DE, czy wielki wamp klepacz czy inne mocne rzeczy to nie znacze ze zagarcie na tym na 1000pkt! A to ze na takie pkt zmiesci sie w jakies armii cos mocniejszego(hic^^) to poprostu trzeba przezyc i tyle

Boch na tak male pkt tez jest beznadziejny bo nie ma podstawowych rzeczy ktore sa must have ale trzeba probowac!
Warhammer to nie jest sport

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Jestem skłonny się zgodzić, że niektóre armie mają pod górkę na tego typu punkty, a inne z kolei mają plażę. Niestety, granie na open nie jest zbalansowane, niezależnie od punktów, więc comp proponowany przez Gremlina wydaje się w miarę rozsądnym kompromisem.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

ODPOWIEDZ