Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Brujah1685r
Pseudoklimaciarz

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Brujah1685r »

A to jeszcze jedna sprawa miszczu. Nie wiem czy korzystamy z tego więc rzucam linkiem:
https://docs.google.com/document/pub?id ... dxskwno9re
czyli:
ETC Fantasy Battle faqs 2012
a teraz dosc ciekawy zapis:
"7. Are both the rider and mount subject to Frenzy, Hatred or Primal Fury if the special rule doesn't specify either? (Stonehorns, Blood Knights)
A. Yes. Of course, separately bought models (such as dark elf mounts with regards to Hatred) never grant each other these rules unless otherwise mentioned."
Rozumiem że "osobno kupione modele" oznaczają model któremu został dokupiony jakis mount.
Kurde... dziwna sprawa ale jeśłi to też nie to znaczy ze masz racje i stawiasz dzis piwo XD

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

Co to za "FAQ", że tak się zapytam, bo na razie widzę dyskusję w której jeden z dyskutantów posiłkuje się kompletnie z pupy pismem

Awatar użytkownika
minosso
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minosso »

Witam czy storm banner dziala na tomb kingow katapty/strzelcow czy moc grobowcow ma potezniejszego powera niz nasza szmata?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Na klopy działa, na łuczników nie.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Co się dzieje kiedy bohater zda LoSa od 13 (Euro) a przeciwnik wyrzuci tyle, żeby oddział zmienił się w szczury ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz

Post autor: Big Boss M. »

Znika oddział, zostaje bohater.

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Hmm, gdzie można to znaleźć, bo w FAQ nie znalazłem
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Dodatkowo pojawiają się szczury z tego co pamiętam według FAQ euro, ale teraz tego nie znajdę.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

na jakiej podstawie Grey Seer wybiera lory przed bitwą? a nie na poziomie rozpiski?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

GS zna czary z obydwu lorów i sobie po prostu losuje. Było to dyskutowane chyba przy okazji uściśleń, ale teraz znaleźć nie mogę. A wprost jest to napisane w AB (tzn o tym, że zna dwa lory)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

szeszej
Falubaz

Na poziomie rozpiski Grey Seer wybiera oba Lore, bo może. W grze po prostu deklarujesz 0 czarów z któregoś z nich jeśli chcesz.

Awatar użytkownika
DrRet
Plewa

Post autor: DrRet »

Dzień dobry,
mam pytanie.
Chce wziąć Stormverminów z Doomflyerem plus magiczny banner, który dodaje trzykrotny ruch.
Czy flyer też się może ruszyć 3x ? (szarżować ?)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Nie, sztandar działa tylko na stormverminy. Po wystawieniu doom flayer jest traktowany jako osobna jednostka.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

JRP
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: JRP »

Grey Seer rzuca na czary. Biorę cztery kostki i wybieram Domenę Ruiny. Wychodzi, powiedzmy 2, 2, 3, 4. Czy tę zdublowaną dwójkę mogę zamienić na dowolny czar możliwy dla Seera (czyli również z Domeny Plagi) czy muszę go zamienić na czar z tej samej domeny? Wydaje mi się, że pierwsza opcja jest sensowna, skoro Seer i tak zna obie domeny.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Przed rzutem deklarujesz ile czarów z konkretnej domeny losujesz i tej deklaracji nie możesz zmienić już po. Więc w twoim przykładzie dwójkę musisz zamienić na czar z ruiny.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

możesz też zmienić na "13", ale ona nie należy do żadnej z tych domen.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

szeszej
Falubaz

Albo skitterleapa jesli już mamy być dokładni :)

Awatar użytkownika
lajkonik
Masakrator

Post autor: lajkonik »

Skitterleap to ruina :) dlatego nie uwzględniałem
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
lajkonik Obrazek

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Assasin skaveński ma trujące ataki bazowo, warlord może je mieć ze scavange pile - czy w takim razie atatki wykonywane magiczna bronią w ich posiadaniu też będą zatrute? A ataki bonebreakera?

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Tylko ataki Warlorda i tylko ze zwykłej broni. W głównym booku jak wół stoi, że poisony nie działają na magiczną broń :idea:
Let the River of Blood flow...

ODPOWIEDZ