Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
-
- Pseudoklimaciarz
Re: Skaveńskie Q&A
A to jeszcze jedna sprawa miszczu. Nie wiem czy korzystamy z tego więc rzucam linkiem:
https://docs.google.com/document/pub?id ... dxskwno9re
czyli:
ETC Fantasy Battle faqs 2012
a teraz dosc ciekawy zapis:
"7. Are both the rider and mount subject to Frenzy, Hatred or Primal Fury if the special rule doesn't specify either? (Stonehorns, Blood Knights)
A. Yes. Of course, separately bought models (such as dark elf mounts with regards to Hatred) never grant each other these rules unless otherwise mentioned."
Rozumiem że "osobno kupione modele" oznaczają model któremu został dokupiony jakis mount.
Kurde... dziwna sprawa ale jeśłi to też nie to znaczy ze masz racje i stawiasz dzis piwo XD
https://docs.google.com/document/pub?id ... dxskwno9re
czyli:
ETC Fantasy Battle faqs 2012
a teraz dosc ciekawy zapis:
"7. Are both the rider and mount subject to Frenzy, Hatred or Primal Fury if the special rule doesn't specify either? (Stonehorns, Blood Knights)
A. Yes. Of course, separately bought models (such as dark elf mounts with regards to Hatred) never grant each other these rules unless otherwise mentioned."
Rozumiem że "osobno kupione modele" oznaczają model któremu został dokupiony jakis mount.
Kurde... dziwna sprawa ale jeśłi to też nie to znaczy ze masz racje i stawiasz dzis piwo XD
Na klopy działa, na łuczników nie.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Co się dzieje kiedy bohater zda LoSa od 13 (Euro) a przeciwnik wyrzuci tyle, żeby oddział zmienił się w szczury ?
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Hmm, gdzie można to znaleźć, bo w FAQ nie znalazłem
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Grey Seer rzuca na czary. Biorę cztery kostki i wybieram Domenę Ruiny. Wychodzi, powiedzmy 2, 2, 3, 4. Czy tę zdublowaną dwójkę mogę zamienić na dowolny czar możliwy dla Seera (czyli również z Domeny Plagi) czy muszę go zamienić na czar z tej samej domeny? Wydaje mi się, że pierwsza opcja jest sensowna, skoro Seer i tak zna obie domeny.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Przed rzutem deklarujesz ile czarów z konkretnej domeny losujesz i tej deklaracji nie możesz zmienić już po. Więc w twoim przykładzie dwójkę musisz zamienić na czar z ruiny.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..