Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Warstadt by qc

Post autor: quidamcorvus »

W końcu udało mi się opublikować nowe zdjęcia bohaterów służących w szeregach kompanii Żołnierzy z Reiklandu. Tym samym powoli kończę wpisy dotyczące pomalowanych w marcu 2011 roku Altdorfczyków.

Podobnie jak stronnicy, także figurki bohaterów pomalowałem w barwach stolicy Imperium.

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Zajebiste są - wszystkie =D> =D> =D> . Najbardziej mi się podoba pierwszy pieszy od góry. I osłony na rumaka :wink: ...

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Generalnie są świetne =D> jednakże nie podobają mi się rękojeści mieczy, mogłyby być w innym kolorze
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Heh też bym tak chciał umieć :cry: Graty modele są świetne, konny pan najlepszy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Pierwszy pan i kaplan najbardziej mi sie podobaja =D>
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Jak szanowne państwo-draństwo zauważy na zdjęciu poniżej, rozpocząłem malowanie modeli służących w szeregach kompanii Nieumarłych. Malowanie wygrzebańców rozpocząłem od figurek Zombie. Powodów było kilka, ale najważniejszym była przerwa w malowaniu oraz nowa paleta Citadela, którą dopiero ogarniam.

Zdjęcie wyszło takie se, zniknęło kilka pośrednich kolorów ale coś tam widać. Skończona jest skóra i gacie Averlandczyków.

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dziś druga odsłona Zombie do Warheim FS. Skończyłem malować skórę, strzępy ubrań i oręż. Pozostało jeszcze polakierować modele lakierem bezbarwnym i poprawić krew. No i podstawki.

Zdjęcie mam nadzieję, lepsze niż poprzednio.

Obrazek

Zapraszam także na BLOGA.

Awatar użytkownika
ZOO Art Studio
Chuck Norris

Post autor: ZOO Art Studio »

Zasmaczysta, zielona skóra - czuć zapach rozkładu ;) No i spodenki fajnie skupiają wzrok. =D>

Ave!
Niedźwiedź!

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Mega mi się podobają, mają niezaprzeczalny klimat.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Mi też się podobają, szczególnie skóra. Dobra robota!

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Znakomite malowanie nietypowych modeli =D>
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Mnie niezbyt przekonują same modele. Najbardziej podobają mi się ci dwaj w gaciach. Podstawki dość ascetyczne...
Oops, nie doczytałem, że będą jeszcze robione :oops: :wink:

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Wystarczająco ciężko było zabić Sylvańczyków za pierwszym razem - walka z ich ożywionymi zwłokami to nie przelewki. Spróbuj najpierw zabić Nekromantę lub Wampira, zanim zdoła je przebudzić. Nawet jeśli go nie dopadniesz, gdy tamci już powstali, nadal warto spróbować zniszczyć ich pana, bowiem wówczas większość jego armii ponownie umrze. A jeśli się nie uda… cóż, nie radzę uciekać, ponieważ gdy niektórzy z was wyłamią się i rzucą do ucieczki, to tak jakbyście podpisali wyrok śmierci na cały oddział. Z drugiej strony, niewielkie macie szanse w bezpośrednim starciu z Zombie. Jeśli zdołacie, trzymajcie się poza zasięgiem ich broni i wybijajcie je z daleka ogniem - przydadzą się maszyny oblężnicze, bowiem tamci nie będą chcieli łatwo umrzeć po raz drugi.
- Schultz, kapitan najemników

Co zrobi muszkiet ożywionemu ciału - wybije kolejną dziurę w dupie?
Jeżeli jeszcze raz będziemy musieli ćwiartować to cholerne, chodzące mięso, przypomnijcie mi, żebym wziął od chuja halabard!
- Stemahr Holst, żołnierz Imperium

Czy istnieje lepsze przypomnienie dla żywych losu, jaki wkrótce podzielą?
- Constantin von Carstein, książę wampirów
Dzisiaj wyjątkowo (nek)romantycznie. Prócz Kart Magii z zaklęciami Nekromancji mam dla państwa-draństwa także skończone modele Zombie do Warheim FS.

Wygrzebańcy to modele pochodzące z zestawów Zombies Pack #1 oraz Zombies Pack #2 firmy Heresy Miniatures.

Obrazek

Obrazek

Zobacz także na BLOGU.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Na przykładzie tych figsów widać dokładnie, jak podstawki tworzą dopiero obraz całości =D> ....

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

smiejagreg pisze:Na przykładzie tych figsów widać dokładnie, jak podstawki tworzą dopiero obraz całości =D> ....

+ 1

Świetna robota =D>

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Obrazek

Kompania Żołnierzy z Reiklandu przebyła długą drogę z Altdorfu i trafiła w końcu na CMoN.
W związku z czym, mam prośbę do szanownego państwa-draństwa.

Głosujcie!

TUTAJ i TUTAJ

Zagłosujecie także na inne prace na CMoN.
Natomiast galerię Żołnierzy z Reiklandu można obejrzeć na FB lub na Azylium.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wampiry. Gdzie są wampiry? :evil:

(a żołnierzy sam chciałbym umieć tak pomalować. ;) )

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Naviedzony pisze:Wampiry. Gdzie są wampiry? :evil:
Będą. Teraz zaczałem Ghoule malować :)
Naviedzony pisze:(a żołnierzy sam chciałbym umieć tak pomalować. ;) )
Ćwicz, ćwicz i pomalujesz :)

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Bardzo ładne zombie, świetne podstawki. Kiedy je zobaczyłem zacząłem zachodzić w głowę, czemu swoich potraktowałem tak oszczędnie, jednak wizja malowania 80 zombie do takiego poziomu, przypomniała mi moje wtedy rozumowanie.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Markuene pisze:Bardzo ładne zombie, świetne podstawki. Kiedy je zobaczyłem zacząłem zachodzić w głowę, czemu swoich potraktowałem tak oszczędnie, jednak wizja malowania 80 zombie do takiego poziomu, przypomniała mi moje wtedy rozumowanie.
To właśnie przewaga Warheim nad WFB ;)

ODPOWIEDZ