Alternatywne figurki do VC

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Re: Alternatywne figurki do VC

Post autor: Azurix »

Cóż, ja robię pod Blood Dragonów z Bretonni, to będą stada Vargheistów poganiane jak Monsters&Handlers przez Wampiry na Hellsteedach (Pegasus Knights), więc pewnie też epicko może to wyglądać :D

Coś w ten deseń na przykład przy 10 sztukach:

V - Vargheist
P - Poganiacz

V V V V V
P V P V P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

rób 12! ;)

ale ciekawy efekt może być z tymi poganiaczami

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Ale ty nie lubisz Crypt Horrorów, że takie masy Vargheistów wprowadzasz? Horrory też będą poganiane poza tym u mnie, tylko jeszcze nie wiem, czy przez tych samych "Beastmasterów", czy bezskrzydłych, choć pewnie będą inne pilniejsze wydatki niż robienie dodatkowych modeli :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

vargheisty są ładniejsze modele :)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Jak mnie się jakiś oryginalny model nie podoba, to wynajduję sobie coś fajnego - alternatywnego, co go zastąpi. W ten sposób zawsze gram modelami, które mi się podobają i nie cierpi na tym rozpiska :P

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

ja czekam już tylko na dostawę 3 vargheistów z areny i cała epicka 12 gotowa :)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Szukam modeli pod vargheisty a konkretnie tłuowi(ów?) - szukam czegos pomiędzy ghoulem z mantica a obecnym vargheistem, te modele GW są trochę zbyt masywne jak dla mnie. ideałem byłby wamphyry z rakchama ale nie sa one w żaden sposób dostepne ; / ma ktos moze jakiś pomysł?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

alternatywy pod fell baty? :)

Awatar użytkownika
Varulf
Mudżahedin

Post autor: Varulf »

Grenadier ma metalowe duże nietoperze,np:

http://allegro.pl/vc-metalowy-nietoperz ... 88545.html

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Ja staram się robić stylizację Wampiry pod Blood Dragonów, czyli z motywem Smoków, więc Fell Baty posiadam takie: http://www.reapermini.com/OnlineStore/d ... /03487_w_1 :D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

drogawe te opcje ;)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Tania opcja to Gargoyle z Tyranidów bez rąk z bronią. Nie wiem czy znajdziesz coś tańszego :D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Azurix pisze:Tania opcja to Gargoyle z Tyranidów bez rąk z bronią. Nie wiem czy znajdziesz coś tańszego :D

hej hej! to może być patent!

box gargoyle+głowy vargheistów

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Zna ktoś może ten model: http://www.thewarstore.com/media/PIP/PIP73064.jpg ? Interesuje mnie to, czy mógłby robić za Coven Throne oraz czy to wejdzie na Rydwanową podstawkę w ogóle? :D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Eeee jak dla mnie za mało "umarłe". Już prędzej nadałby się na warshrine'a.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Witam. Prezentuję nieco skonwertowany model Dragon Prince'a:
- https://www.dropbox.com/s/4vc7wwof40zwq81/DSC07909.JPG
- https://www.dropbox.com/s/bfkz51fahqzyoh3/DSC07913.JPG
- https://www.dropbox.com/s/a4gdwhc01gbd5yw/DSC07914.JPG
Moim celem jest zrobienie całej kawaleryjskiej armii w Smoczym Motywie, nawiązując do klanu Blood Dragons z Imperium i Bretonni. Jako, że Blood Knightów robię w bardziej dopakowanej wersji, chciałbym się zapytać, czy przeszło by to na Black Knight'a? Malowanie jest jeszcze "Work in Progress", ale widać cały zamysł. Pozbyłem się z modelu elfickich złoceń, run i klejnotów, a wierzchowiec ma przedstawiać Eteryczny Ruch tej jednostki. Chcę używać tych modeli, gdyż całe przesiąknięte są motywem smoka i mają prezentować Blood Dragonów, tylko czy takie modele miały by jakieś problemy z dopuszczeniem do gry na Masterach? :?

EDIT: Jeśli macie wątpliwości do takiej konwersji, to może macie jakieś sugestie na to co zrobić, aby te modele miały zastosowanie jako Undeady z Blood Dragonów? :)

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Sam również wziąłem takie modele do swojej armii, ale jako Krwawych Rycerzy. Moim zdaniem na Czarnych Rycerzy nie pasują.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Całą armię chcę mieć ze Smoczym motywem, a nie tylko Blood Knightów. Masz na to jakiś inny pomysł niż ten? Mnie chodzi o to, czy taka konwersja jest wystarczająca na Black Knightów, czy coś jeszcze trzeba zmienić w tych modelach? Przejdą na Masterach takie modele, jakie sobie konwertuję? :D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

zatem moi drodzy oto moje wypociny alternatywnych fellbatów :)

o tu oooooooooo

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 5#p1020195

ODPOWIEDZ