Ciężko widzieć armię, skoro nawet gracza nie było widać na turniejuSmiechu pisze:Wypraszam sobie.

Ciężko widzieć armię, skoro nawet gracza nie było widać na turniejuSmiechu pisze:Wypraszam sobie.
Źle się z tym czuję Khumek...Khuman pisze:szczerze teraz widziałem ładne armie:
Maryś
Jacek
Rince
Barbary WoCh
Skaveny Burgunda
i jedne lizaki
koniec, na 50 armii masakra
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Znaczy nie jesteś dorosły i i do tego ktoś Cie wyrokiem sądu ubezwłasnowolnił, i to dlatego nie możesz być odpowiedzialny za swoje decyzje.Niestety przejazd przez Wroclaw nawet na krotkim dystansie zajmuje duzo czasu, wiec mimo ze mialem juz figurki i wracalem, uznalem ze jest bardzo pozno i glupio zeby moi przeciwnicy (Shino i Kalafi) nie dograli bitwy. Wina nie lezala po mojej stronie,
no tak bo poza topem inni gracze się nie liczą, generalnie można robić co się chce byle top nie krzyczałPozwolilem sobie na takie zalatwianie spraw tylko dzieki swiadomosci ze nie wplywam takim zachowaniem bezposrednio na top.
3 lata czekałem aby zebrać i pomalować armię na masterowym poziomie. Żeby pojechać i zobaczyć dno...panterq pisze:Golonka +1. Patrzę na to z perspektywy osoby, która przygodę z Battlem zaczęła na początku roku, i mimo wszystko nie łatwo w tym czasie zebrać ładnie pomalowaną armię, która pozwoliłaby wystawić dowolną rozpiskę.
Dydu Full Agree. Kurcze nawet niech ktoś kto nie ma wprawy albo da kasę albo niech poświeci kilka tygodni poczyta tutki na sieci i sie poduczy malowac. Ja sam zaczynałem od malowania mojej pierwszej armi wylacznie metalikami bez uwzględnienia co jest co i mi to wisiało ale mój poziom malowania ( choc nie wysoki ) wziął się z tego ze cały czas siedzę i maluje i tez nie widzę powodu bym miał być za to karany na masterze to są tez punkty zarobione czy swoim czasem czy czasem innych W wypadku jak decydujesz sie na zatrudnienie malarza).Dydu pisze:Koszt pomalowania armii to nie jest znowu jakaś masakra jak chcemy zwykły TT.
Przy zwykłym TT konta TT+ czy VIP różnice w pkt to +/- 3 pkt powinny wychodzić. Ale śmieciowe armie powinny dostawać po 10-15 pkt mniej niż armie VIP.
Za przeproszeniem ale granie vs połamane figurki czy popaćkana gorzej niż przez roczne dziecko to żadna przyjemność, a ta gra mimo, że turniejowa, to powinna sprawiać przyjemność.
Sam składałem armie i płaciłem za malowanie będąc na studiach i wiem, że trzeba odżałować sobie, żeby mieć pomalowaną, ale da się.
I kurde Da sie ?? Da sie ! Trzeba chciecLenart pisze:To co teraz wyprawiacie to jest w sypialni na P...
K***, kupiłem armię na koniec października i na babice była pomalowana!!!
A oto efekt:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=37309
Fakt że spędziłem prawie 3 tyg nad jej zrobieniem z drobną pomocą kolegów, ale jak się chce to można i to na wysokim poziomie.
Piotr pisze:Kurczę, przecież ta dyskusja była już wałkowana multum razy. I nigdy nie udało się dojść do porozumienia...
Punktacja za malowanie powinna być decyzją orga. Na którą można oczywiście narzekać do woli, z bojkotowaniem imprezy włącznie.
I żeby było jasne - jak będę organizował mastera, to na pewno pójdę w kierunku 0-20 pkt za armię. I jeszcze dołożę test z wiedzy o hobby. A jeśli będę w złowrogim nastroju, to poproszę Pasiaka o ułożenie pytań.